Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.07.2012, 23:14   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi



Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurup için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Üçte bir çay kaşığı tuz
Yapılışı

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.

Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün.

Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.

Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.

Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.

Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
2 saat sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.07.2012, 23:29   #2
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Benim yediğimde haşhaşı daha yoğun kullanmışlardı, nefis bir tadı vardı..
İsteğe bağlı haşhaşın miktarını arttırabilirler bence
Buzdolabında birazda soğudumu, bu revani tadından yenmez artık
Ellerine sağlık Başakçam teşekkürler
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2012, 00:18   #3
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Bu enfes bir şey. Ben krem şanti yerine, içine labne de eklediğim krema yapıyorum. Beğeniliyor Teşekkürler Başakça.
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2012, 00:25   #4
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CadII Mesajı göster
Bu enfes bir şey. Ben krem şanti yerine, içine labne de eklediğim krema yapıyorum. Beğeniliyor Teşekkürler Başakça.
Labne li kremaya bayılırım,bir ara senin tarifinide alalım Cadıı
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2012, 00:33   #5
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Labne li kremaya bayılırım,bir ara senin tarifinide alalım Cadıı
Valla var hoş tarifler ama, fotoğrafını çeek, buraya ekle. Uzun iş Tembelim galiba bu konuda
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2012, 00:38   #6
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Dırdır'a katılıyorum.

Oğlum gelsin dondurmalı yapacağım. Çok sever sıpa





  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2012, 01:02   #7
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Ben şuan dondurmasızına da razıyım, hatta haşhaşsızına da, kremasızına da
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.07.2013, 09:02   #8
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Ben krema hazırlayıp biraz ılıyınca içine krem şanti ekliyorum.

Bu akşam biter herhalde iki gündür bitremedik

Bir de dikkatimi çeken şey karışımın çok cıvık olması. Ben daha önce hiç o kadar cıvık kek hamuru yapmamıştım..

Eline sağlık Başakça..

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15.07.2013, 12:02   #9
Çevrimdışı
Nils'
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Tatlıyı çok seven biri olarak bana çok iştah açıcı geldi, Harika görünüyor.
Tariflerimiz aynı sadece bir farkla ; ben 1 bardak haşhaş kullanıyorum
  Alıntı ile Cevapla
Nils''in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.07.2013, 13:09   #10
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

içinde haşhaş olan tüm yiyecekler favorimdir.Bu tatlıda onlardan biri.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çay bardağı, ekleyip, fırın tepsisi, haşhaş, haşhaşlı, irmik, isteğe göre, kabartma tozu, karıştırın, kaynayan şurup, krem şanti, kızarana, limon, nar gibi, ocaktan, servis, soğuk fırına, su bardağı, tatlının üzeri, vanilya, yağlayıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.