Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Teknoloji Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.12.2014, 13:21   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart The Pirate Bay Polis Baskınına Uğradı.


Dünyaca ünlü korsan içerik sağlayıcısı The Pirate Bay, İsveç polisi tarafından yapılan baskınla şok yaşadı. Site Dünya çapında çökmüş görünüyor.


Uzun süredir varlığını sürdürmekte zorlanan, darbe üstüne darbe The Pirate Bay şimdi de İsveç polisinin baskın şokunu yaşıyor. Bir süre önce Google Play Store‘daki uygulamaları ortadan kaldırılan torrent sağlayıcısı, polis tarafından yapılan operasyonla bir süreliğine çöktü. Stockholm’deki sunuculara baskın yapan İsveç polisi, The Pirate Bay’in Dünya çapında çevrimdışı hale gelmesine sebep oldu. Şu an ulaşılamaz durumda görünen sitenin akıbeti henüz belli değil.

Torrentfreak tarafından verilen bilgilere göre The Pirate Bay’in Suprbay.org adlı forumu da çökmüş durumda. Aynı zamanda Bayimg.com ve Pastebay.net de ulaşılamaz durumda görünüyor.


****


Güncelleme+

İsveç polisi yaklaşık bir buçuk gün önce The Pirate Bay sunucularına ve ofisine eş zamanlı bir baskın düzenledi. Pireta Bay kapatıldı haberleri tüm dünya basınına yansıdı. Peki, dünya üzerinde yüzbinlerce ‘miror’u olan bir sitenin kapanması mümkün olabilir mi?


Torrentseverler dün yayınlanan İsveç ofis baskını haberlerinden sonra biraz paniğe kapıldılar. Biraz diyoruz çünkü The Pirate Bay 2006 yılından bu yana bu tür baskınlara ve site kapatmalarına alışık. Ancak ısrarla yayınını sürdürmeye devam de kararlı görünüyor.

Her ne kadar bu sabah yayınlanan pek çok haber sitesi ’24 saat oldu Pirate Bay’den haber yo'k diye manşet atsa da, aslında site internetin bir yerlerinde hep aktif. Yani The Pirate Bay’in gemileri batmadı üstelik tüm arşivine de gayet kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Tüm baskınlara ve kapatmalara rağmen korsan sektörünün kalesi The Pirate Bay, arkasına aldığı teknolojik yenilikler ve sürekli gelen baskıları savuşturmanın güveniyle son derece güçlendi. Daha profesyonel, sistematik ama bir o kadar da dağıtık ve anonim dolayısıyla önlenmesi, engellenmesi pek de mümkün olmayan bir hale geldi.

The Pirate Bay çökertildi haberini ilk veren web sitelerinden biri IGN olmuştu. IGN’in haberinin altındaki yorumlar ise haber çıktığı sırada Pirate Bay’den torrent indiren kullanıcıların alaycı yorumlarıyla dolu.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.12.2014, 12:27   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: The Pirate Bay Polis Baskınına Uğradı. IsoHunt Devreye Girdi.

İsoHunt Ekibi Piratebay'i Tekrar Diriltti!

Geçtiğimiz günlerde polis baskını ile kapanan ve bu sebeple bağlı çalıştığı pek çok sitenin de kapanmasına yol açan Pirate Bay geri döndü.

Bir başka ünlü torrent sitesi olan IsoHunt ekibinin çabaları ile tekrar dirilen Pirate Bay artık oldpiratebay.org sitesinden erişilebiliyor. IsoHunt ekibi kapanmadan sonra “Bildiğiniz gibi sevgili Pirate Bay internet sitesi şu anda kapalı durumda. Kendisi özlenecek. Kendisi özgürlüğün ve internetteki imkanların bir takipçisi olarak hatırlanacak. O bir nesil internet kullanıcılarının özgürlük sembolü” şeklinde bir açıklama yapmıştı.


Siteyi tekrar ayağa kaldıran IsoHunt ekibi yazısına şöyle devam etti:

“Bu şeref uğruna bizler de oldpiratebay.org aramasını hazırlıyoruz. Biz, isohunt.to ekibi, PirateBay’in veritabanını kopyalayarak nesillerin kullanımı için sakladık. Hiçbirşey unutulmayacak. İnanmaya devam edin, paylaşmaya devam edin.”

Elbette PirateBay’in de hala geri dönme ihtimali mevcut lakin şu an için en iyi alternatif IsoHunt ekibinin sizlere hazırladığı Pirate Bay versiyonu.

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.12.2014, 15:56   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: The Pirate Bay Polis Baskınına Uğradı.

Piratebay'ın ben amblemine hastayım zaten.
Haber için sağol SerseriGezgin.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.12.2014, 16:42   #4
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: The Pirate Bay Polis Baskınına Uğradı.

Darısı Dizimag'in başına
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baskınına, isveç, pirate, polis, uğradı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.