24.07.2016, 01:37 | #1 |
Çevrimdışı
|
Akça Kiraz Reçeli
Akça Kiraz Reçeli Kiraz Trakya’da bolca yetişen, hatırına festivaller düzenlenen bir meyvedir. Tekirdağ Naip köyünde “Kiraz Şenliği” adıyla yarım asır önce başlayan kutlamalar, günümüzde uluslararası bir festivale dönüşmüştür. Tekirdağ Kiraz Festivali… Naip köyü adını dile düşürmüştür elbette fakat Tekirdağ’ın özellikle Şarköy yönüne doğru Ganoslar’ın güney yamaçlarına bakan yerleşimlerinde yetiştirilen kirazları da bir o kadar lezzetli ve kalitelidir. Keza Kırklareli’nin kıyıcığındaki Karahıdır kirazı ve Kırklareli’nin diğer yerleşimlerinde günden güne artan kiraz bahçelerinde üretilenler de hem ticari yönüyle, hem de kalitesiyle dikkatleri çekmektedir. Yörenin bu lezzetli al kirazları taze olarak, sofralık tüketilir. Ülkemizde ticari olarak Konya-Ereğli yöresinde yetiştirilen, Trakya’da ise ancak üreticinin kendi ev ihtiyacına cevap verecek nisbette ürettiği beyaz kirazlar ise pek dikkat çekmez. Halk arasında “ak kiraz” ya da yöresel şive ile “akça kiraz” diye isimlendirilen bu tip kirazlar daha çok reçellik olarak değerlendirilir. Kiraz gibi kendisi tatlı olan meyvelerle yapılan reçellerde, daha mayhoş-ekşili meyvelerin reçellerinde olduğu gibi bire bir ölçü fazla gelebilir. Bu sebeple şekerini bir parça eksik kullanmak yerinde olabilir. Yine de tercih sizin damak zevkinize kalmış. Kullanacağınız malzemeye göre o tadı kendiniz yakalayabilirsiniz. Bu tarifte olduğu gibi limon hem kıvamı bağlamak hem de bu reçelin tadını bir parça kırmak için kullanıyoruz. Alışıldık tariflerde limonu sona doğru eklerken, bu tarifte ( en azından bizim tercihimiz ) limonun kabuğunu bir parça rende ile traşlayıp birkaç parçaya bölüm dilimler halinde katıyor, rendelediğimiz kısımları ise en son ateşi söndürmezden evel ayrıca ilave ediyoruz. Malzemeler :
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti. |
24.07.2016, 21:40 | #2 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Akça Kiraz Reçeli
Alıntı:
Bizim burda hiç yoktur beyaz kiraz görmedim. Memlekette tek tük var. Değişik bir tat. Teşekkürler
__________________
|
|
13.07.2017, 17:07 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Akça Kiraz Reçeli
Memlekette bu sene çok ak kiraz gördüm. Birden türemişler mübarek. Ak kiraz iyi hoş ama çok çabuk rengini atıyor. Dalından yemediğin sürece bence tadı bozuluyor. Dut misali... Reçel yapmak oldukça zahmetli olsa gerek. |
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti |
13.07.2017, 17:48 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Akça Kiraz Reçeli
Kiraz özellikle de beyaz kiraz ilaç sanayinde kullanılır.
Beyaz kirazın depo ve raf ömrü oldukça uzundur. Verimi fazla ve ekonomiktir. Tadı da oldukça güzeldir. |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
akça, kiraz, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |