Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 04.08.2012, 00:20   #1
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Peynirin Yararları

Peynir süt ürünleri arasında besin değeri en yüksek olanıdır protein mineraller ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakımından zengin bir kaynaktır. A B ve E vitaminleri kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir protein açısından sütle aynı gereksinimi karşılayacak değerdedir. Özellikle beyaz peynir ve lor protein açısından zengindir.

100 gram peynir yetişkin bir insanın günlük mineral ihtiyacını karşılar. Peynir kolay hazmedilir ve diğer gıdaların hazım olmasına yardımcı olur. Bu özelliği nedeniyle de sofraların baş tacıdır.

Peynir toplam yağ alımını çok az arttırmaktadır. Ayrıca kolesterol oranı en düşük gıdalardan biridir. Peynirde laktoz yoktur ya da düşük oranda bulunur. Bu nedenle peynir sütü sindirmekte zorlanan kişiler için alternatif bir gıdadır.

Hamilelik döneminde ve kemik erimesinde yüksek kalsiyum ihtiyacı da, peynirin içerdiği zengin kalsiyum ile karşılanabilir. Bir kilogram peynir yaklaşık 12 kilogram sütten elde edilir. Coğrafik özellikler ve mevsimlerin süresi gibi doğal koşullarda insan hünerinin mükemmel bir bilişimini sergileyen peynir her çeşit sütten yapılabilir.

15 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.08.2012, 00:32   #2
Basakca
Müdavim

Standart Cevap: Peynirin Yararları

Sütün özellikle hayvandan hayvana ve mevsime göre değiştiği gibi peynirin de kalitesi buna bağlı olarak değişir. Günümüzde peynirlerin çoğu koyun keçi ve inek sütünden yapılmaktadır. Koyun ve Keçi sütünden yapılan peynirlerin diğer peynirlerden ayırıcı en belirgin özelliği ise daha beyaz olmalarıdır.

100 gram tam yağlı beyaz peynirde 260 kalori bulunurken, light beyaz peynirde 179 kalori bulunuyor. 100 gram tam yağlı taze kaşar peynirde 353 kalori, light taze kaşar peynirde ise 259 kalori mevcut.

Bilim adamları peynirin içinde bulunan 'phenylethylamine' adlı bir kimyasalın kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiğini söylüyor.

Ülkemizde yaygın olarak tüketilen küflü peynirde, başta kanser olmak üzere birçok hastalığın ortaya çıkmasında etkisi bulunan aflatoksin maddesi tespit edildi.

Kemik erimesini önler. Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir. İshali tedavi eder. Mide rahatsızlıklarını giderir. Sindirim sistemini düzene sokar. Ülseri önler. Beyine enerji verir. Diş çürüklerini önler.Kronik bronşiti önler. Tansiyonu düşürür. Yağsız süt, kolesterolü düşürür. Kanserin önlenmesine yardımcı olur.

18 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.08.2012, 00:53   #3
Canan
Çiçekci kız

Alıntı:

Bilim adamları peynirin içinde bulunan 'phenylethylamine' adlı bir kimyasalın kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiğini söylüyor.
Nasıl şeymiş böyle

Alıntı:
Ülkemizde yaygın olarak tüketilen küflü peynirde, başta kanser olmak üzere birçok hastalığın ortaya çıkmasında etkisi bulunan aflatoksin maddesi tespit edildi.
Küflü peynirdeki küf, her ne kadar zararsız da olsa, hiç denemeden sevmiyorum iyiki de yemiyormuşum, zararlıymış.

Süt, yoğurt ve peynirin insan vücuduna olan faydaları hafife alınamaz. O kadar çok peynir çeşidi var ki, bildiğim bellediğim birkaç tür dışında hiç birini yemiyorum.

Paylaşım için teşekkürler Başakça.
Eski 04.08.2012, 02:38   #4
ReaL
Deniz Sevengillerden

Peynir yerken yararından çok tadını düşünüyorum ben...

Eski peynirler de kalmadı şimdi ya..

Nerde o eski hakiki tulum peynirleri. Şimdi tulum peynirleri çoğunlukla tenekelerde yapılıyor..

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça... Fotoğraflar da iştah açıcı..

Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
15 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.08.2012, 02:39   #5
Aldacı
» Marjinal Çapulcu «

Uzun zamandır kahvaltı etmediğim için peynir de yemiyorum. Ne çok yerdim oysa ki eskiden..

E sarà mia colpa
Se cosi è?

13 Üyemiz Aldacı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.08.2012, 03:47   #6
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Konuda değinilmeyen bir yararı da hamur işlerine ayrı bir lezzet verir..

Teşekkürler Başakça...

11 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.11.2013, 11:44   #7
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Sevdiğim ürünlerin yararlarını öğrendikçe mutlu oluyorum ve daha da çok yemek ihtiyacı hissediyorum.

Şimdi güzel bir tulum peyniri ,simit ve çay nasılda güzel giderdi.

Teşekkürler Başakça.
Eski 29.11.2013, 12:01   #8
Med-Cezir
Üye

Ben genelde fareleri öldürmek için tuzaklara koyuyorum
Eski 29.11.2013, 15:30   #9
Paneb
Uzman Üye

'phenylethylamine' Bence böyle bir şey yok. Bilim insanları auralarından uyduruyorlar böyle kelimeleri ki daha bilimli görünsünler. Mesela ben çayın içinde hidrosülfürthylaminelethly var desem havamdan geçilmez. Neymiş aşk sinyali yolluyormuş phenylethylamine. Ya arkadaşım azcık işinize bakın ya. Ne menem peynirmiş o aşklı falan. Kızlı erkekli peynire gircem valla

-Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi?
Üstat da;Evet demiş..
Adam peki demiş,
-Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?
Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
7 Üyemiz Paneb'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.11.2013, 15:35   #10
Cansuyu
« Gün Batımı »

Ne marifetleri varmış peynirin

İzmirli arkadaşlar bilirler Urlanın kendine has bir peyniri var hala tadı damağımda

Her peynir yenmiyor heleki bu mucizevi faydalarını okuduktan sonra

Teşekkürler @Başakca

8 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
a vitamini, b vitamini, besin değeri, beyaz peynir, e vitamini, esansiyel, fosfor, hamilelik, kalsiyum, keçi, kemik erimesi, kolesterol, laktoz, maddeler, mevsim, mineraller, peynirin, protein, süt ürünleri, taze kaşar, vitaminler

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler