|
Bilgisayar Donanım | Yazılım Masaüstü Duvar Kağıtları |
|
Seçenekler |
12.05.2024, 14:52 | #21 |
|
Cevap: AMD Ryzen 9 7900X İçin Soğutucu Önerisi
atx 24p evet anakart güç girişine bağlanır.
cpu girişleri de doğru eğer şüphen varsa anakart kitapçığın şemasına bak orada zaten detaylıca yazar kitapçık haricinde zaten anakart üzerindeki girişlerde de neyin ne olduğu açıkça yazılır., Yanlış takma gibi bir şansın da yok zaten. Taksan bile yanma kısa devre gibi durumlar gerçekleşmez merak etme. Güç kaynağı gücü vermez en basitinden.
12.05.2024, 16:50 | #22 |
|
Amd senelerdir kullanmıyorum.
Araştırdığım kadarı ile DeepCool LS720 A-RGB 360mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu İş yapar gibi.Zaten sıvı soğutucular hep iyidir.
12.05.2024, 20:08 | #23 |
|
Ben skadi round 120 adında tek fanlı bir sıvı soğutucu aldım gerçi şüpheliyim yeterli olacağından ama enteresan olan üzerinde bir USB soketi var o ne işe yarar, anakartın neresine takılır bilmiyorum.
Benim asıl problemim şu kasa fanları ve RGB soketlerinin nereye takılacağı, kasanın belgelerinde de bir açıklama yok, arka kapakta bir çoklayıcı var ucunda boş bir soket kenardan sarkan bir boş soket daha var sanırım birisi kasa fanı girişine diğeri de ARGB veya RGB girişine takılacak, biliyorsanız sevinirim daha sonra gerekirse fotoğrafını da gönderirim. |
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
13.05.2024, 15:01 | #24 |
|
Direkt anakartın şemasından alınma bu şemaya göre bakarak fanların takılacağı yerler belirtilmiştir. Kullanım montaj kılavuzu tam link https://download.msi.com/archive/mnu...50EDGEWIFI.pdf
13.05.2024, 15:59 | #25 |
|
Sağol @Heliosaga seni çok meşgul etmemek için bazı şeyleri öğrendim sadece rgb çoklayıcıdan çıkan 2 soketi nereye takacağımı anlayamadım.
1,2,3,4 diye işaretlediklerim 3 pinli fan elektrik kabloları, system fan'a takılacakmış ama bende 3 değil 4 pinli system fan girişi vardı onu da öğrendim dört pinli girişteki 3 pine takılabilirmiş, asıl bilmek istediğim şu soru işaretli iki soket, bunlar kasanın arkasındaki çoklayıcıya giriyorlar birisi sata girişi bir anlam veremedim herhalde güç kaynağından güç almak için diğeri nedir hiç bilmiyorum ama o da sata kablosunda olduğu gibi iki kablolu. Bir burada aklım karıştı. Diğer her şey tamam gibi. |
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti |
13.05.2024, 21:11 | #26 |
|
Numaralı olanlar fan kabloları sanırım onlar evet anakartta 4 pinli giriş de olsa 3 pin olarak takılabilir. Onlar birşey değil...
o soru işareti koyduğun iki kabloda muhtemelen biri debug led kablosudur. şemadaki ez debug led varya ona giriyor mu bak sata girişi olan ise muhtemelen ön usb-anakart bağlantı kablosudur oda şemadaki jusb1-2-3 girişlerinden birine olması gerekiyor. Olmadı gözüne kestirdiğini dene. dediğim gibi hiçbirşey olmaz korkma^^
13.05.2024, 23:32 | #27 |
|
Sata olan kablonun hiçbir işlevi yok gibi görünüyor çünkü anakart da hiçbir karşılığı yok, belki diğer kablonun bağlantı yeri olmayan anakartlar için yedek güç girişidir, bir yerde güç kaynağının molex çıkışından güç almak için denilmiş, diğeri ise ez debug dene demişsin baktım anakart da DIP denilen bir giriş var sadece ona uyuyor, şemada yok bu giriş.
|
20.05.2024, 14:52 | #28 |
|
@Heliosaga 120'lik tekli sıvı soğutucu almıştım ama soğutacağından şüpheliyim o yüzden en azından 240'lık almak istiyorum hangisini önerirsin şöyle sessiz, sorunsuz...
Benim Msı Mag Corelıquıd 240R V2 hoşuma gitti, versiyon 1 de kronik sorunlar varmış bu 2. versiyonda düzeltmişler, pompası radyatörün içinde ve AMD kurulumu da çok kolay nasıl iyi midir, ne dersin! |
21.05.2024, 17:25 | #29 | |
|
Alıntı:
https://www.incehesap.com/nzxt-krake...-fiyati-62837/
21.05.2024, 20:26 | #30 |
|
Çok güzelmiş ama çok pahalı @Heliosaga, daha ekran kartı var, 25.000 den aşağı istediğim gibi bir ekran kartı yok.
Bazen en azından bir süre ekran kartını takmadan işlemcinin grafik kartıyla kullansam diyorum öyle olabilir mi! Öyle olursa bunu alabilirim. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
7900x, önerisi, ryzen, soğutucu, İçin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |