Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Bilgisayar Donanım | Yazılım

Bilgisayar Donanım | Yazılım Masaüstü Duvar Kağıtları

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 06.05.2024, 01:11   #11
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AMD Ryzen 9 7900X İçin Soğutucu Önerisi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
90-95 dereceye kadar ısınmaya başladı
Yahu bende Kiracilarim icin üzülüp duruyordum, Dogal gazi daireye ve Kalorifer taktirmadigim icin!. Her odaya AMD Prozesörlü Bilgisayar atsam, acaba daha ucuzami gelir diye düsünmeye basladim!.

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-

Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.05.2024, 01:20   #12
Rosebud
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Insanlikarayan Mesajı göster
Yahu bende Kiracilarim icin üzülüp duruyordum, Dogal gazi daireye ve Kalorifer taktirmadigim icin!. Her odaya AMD Prozesörlü Bilgisayar atsam, acaba daha ucuzami gelir diye düsünmeye basladim!.
Yok o benim eski bilgisayar AMD değil Intel i7 ama güncellemelerden sonra zorlanmaya başladı fena ısınıyor,. Şimdi bir de Windows 12 çıkacakmış iyice ağırlaşır artık, yeni bilgisayarı toplayınca onu server yapıp web sitesi kuracağım.

TEARS AND SOUVENIRS

2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.2024, 20:15   #13
Rosebud
Müdavim

@Heliosaga sana bir şey daha danışmam lâzım AMD Ryzen 9 işlemcide hiç bacak yok, işin tuhafı anakartta da yok nasıl iş bu! Sadece birbirine mi değecek. Benim bildiğim işlemcide bacak olacak yuvada ise delikler olacak ki o bacaklar deliklere girecek oturacak, ikisinde de bacak yok, zaten anakarttaki ki işlemci yuvasında yer yer delikler vardı ellediğinde iğne gibi eline batıyor sanki üzerine bir şey düşmüş yırtılmış gibi, iade talebi oluşturdum yarın alacaklar, işin enteresanı orijinalmiş gibi kutu jelâtinli olmasına rağmen kutunun içi de çok hırpalanmıştı, üstelik M.2 SSD soğutucu kapağı normalde yuvasında takılı olması gerekirken aksesuarlar arasından çıktı, ayrıca videolardan gördüğüm kapasitörleri soğutan ejder logolu soğutucu üzerinde jelâtin olması gerekirken yoktu...
Sözün özü baya hasarrlı bir kart.

Bak fotoğrafını göndereyim o kara deliğe ellediğinde diken diken eline batıyor, fotoğrafta görünmüyor ama hemen yanında daha küçük bir delik var o da diken gibi batıyor işlemciyi oraya takmaya kalksam işlemciye zarar verirdi.

TEARS AND SOUVENIRS

Eski 08.05.2024, 11:45   #14
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Yeni nesil anakartlarda artık işlemci sabitlemek için bir çok montaj yöntemi var. Bazı anakartlarda işlemci sabitlemek için vida kapaklı tipler var onlardandır belki. Anakart kitapçığına bakmak lazım. Amd işlemcileri 3nm altına indikleri için montaj kısımları biraz narin olabilir.

Ayrıca dediklerine bakılırsa muhtemelen öncesinden açılıp iade edilmiş bir ürünü göndermişler sana... Nereden aldın ki?
Eski 08.05.2024, 15:29   #15
Rosebud
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Heliosaga Mesajı göster
Yeni nesil anakartlarda artık işlemci sabitlemek için bir çok montaj yöntemi var. Bazı anakartlarda işlemci sabitlemek için vida kapaklı tipler var onlardandır belki. Anakart kitapçığına bakmak lazım. Amd işlemcileri 3nm altına indikleri için montaj kısımları biraz narin olabilir.

Ayrıca dediklerine bakılırsa muhtemelen öncesinden açılıp iade edilmiş bir ürünü göndermişler sana... Nereden aldın ki?
Valla Canata Ticaret diye bir yer Hepsiburada'dan sipariş vermiştim işin tuhafı kutu jelâtinliydi nasıl böyle bir şey oldu anlamadım, sonradan aklıma geldi kartın üzerinde anakarta montaj için iki vidası takılmış haldeydi diğerleri de yoktu zaten, vidası bile çıkmadı, yani elinizi bile sürmeyin denilen yer parçalanmış bakırları kalkmış. biraz önce hepsijet geldi aldı, şimdi tekrar nereden alacağım onu düşünüyorum.
Evet AMD, Ryzen 9 işlemcilerinde ya da galiba 7000 serisinde pini kaldırmış karta da pin yok sadece sıkıştırıp birbirlerine değiyorlar.

TEARS AND SOUVENIRS

Eski 08.05.2024, 16:11   #16
Rosebud
Müdavim

Şİmdi işlemciyi aldığım yere sordum ikisinde de pin yok diye emin misiniz B650 aldığınıza diyor B650 anakartın üzerinde pinli, B550 de pin yok diyor.
Yani karta pin olması gerekir diyor, anlamadım gitti B650' kartı internette çok araştırdım bütün fotoğraflarda pin yok.

TEARS AND SOUVENIRS

Eski 08.05.2024, 17:00   #17
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

https://youtu.be/xCzYKWwwwk4?si=wgnqfPoP_ybTl-7H&t=930

şu kısımda gözüküyor söz konusu anakartın.
Eski 08.05.2024, 18:50   #18
Rosebud
Müdavim

Anladım sorun benim pin algımdan kaynaklanıyor @Heliosaga, ben en azından birkaç milimetre uzunluğunda çubuk gibi pinler bekliyorum, burada yok denecek kadar kısa çıkıntılar var o yüzden kafamda oturtamadım, bunlar işlemcide karşılığı olan deliklere mi girecek yoksa sadece üzerine mi oturacak onu hayal edemiyorum, çünkü aynı zamanda kalınlar da.
İşlemciyi aldığım adama sordum hatta sana gönderdiğim yuvanın fotoğrafını gönderdim tamam işte onun üzerine oturacak diyor o da.
Valla teknoloji öyle ilerlemiş ki benim bile kafam almıyor yaşlandık.
Şu anda bilgisayarın kasa dahil 6 parçası gelmiş oldu bir tek anakart tekrar alınacak, sadece ekran kartı kaldı.

TEARS AND SOUVENIRS

3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2024, 01:10   #19
Rosebud
Müdavim

@Heliosaga yine ben.

Resimlerle iki şey soracaktım sana:

Birincisi:

Aşağıdaki fotodaki ATX 24P çıkışlarını...

Aşağıdaki fotodaki Anakart'ın 24 pin girişine bağladım, öncelikle bu doğru mu!

İkincisi de Aşağıdaki fotoda güç kaynağındaki iki adet CPU & PCIE çıkışlarındaki CPU olanları...

Aşağıdaki fotonun sol altındaki 1 ve 2 diye işaretlediğim ana karttaki iki adet CPU girişine bağladım bu da doğrumu yoksa 1 tanesini mi bağlamalıyım!

TEARS AND SOUVENIRS

3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2024, 14:34   #20
Kartal
Müdavim

Değerli dostum Rosebud, ben İ9 13900K işlemci ile 3 fanlı sıvı soğutma kullanıyorum ses konusunda hiç şikayetim olmadı bildiğim kadarıyla da bir bakımı falan yok olsa olsa toz birikmesi olabilir ki onu tüm hava soğutmalarda olur.
Benim sıcaklık testim
https://www.youtube.com/watch?v=TPXdrfzy2s0

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
7900x, önerisi, ryzen, soğutucu, İçin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler