|
Türkiye'den Tarihi Yerler ve Mekanlar Geçmişten günümüze gelen yapıtlar... |
|
Seçenekler |
03.05.2013, 22:15 | #1 |
|
St. Antoine Katolik Kilisesi - Taksim
St. Antoine Katolik Kilisesi
1724 yılında Pera'da Aziz Antuan adı verilen bu yeni bir kilise Osmanlı İmparatorluk saray ve devlet hizmetinde bulunan ve ayrıca ticaretle uğraşan Katolik ülkelerin (ekserisi İtalyan-Fransız) vatandaşları ve onların aileleri için inşa edildi ve kutsandı.
Kilisenin girişi, kiliseye gelir sağlamak için inşa edilmiş iki bina arasındaki kapıdan verilmiştir. Bu kapı kilisenin avlusuna açılır ve İstiklal Caddesine bakan bu cephenin genişliği 38 metredir.
|
03.05.2013, 22:19 | #2 |
|
Cevap: St. Antoine Katolik Kilisesi - Taksim
Tanıdık, bildik bir yer...
03.05.2013, 22:23 | #3 |
|
Dıştan da, içten de iki kez gördüydüm ama tarihini hakkında bilgim yoktu. Bu da tamamlandı..
03.05.2013, 22:26 | #4 | |
|
Alıntı:
03.05.2013, 22:40 | #5 |
|
Fotoğraflar harika olmuş Smy, ellerine sağlık.
Diğer deliler de temizlik kontrolü yapmış Yanlış hatırlamıyorsam, içerdeki daireler kiralık olarak kullanılıyor. |
03.05.2013, 22:40 | #6 |
|
Konuyu görünce, "tühh bana, yazıklar olsun tembellll" dedim kendi kendime.
03.05.2013, 22:42 | #7 |
|
Kilisenin mimarisi çok güzelmiş. Kendi çekimlerinle, güzel bir konu oluşturmuşsunSmyrna.
Bilgilenmiş oldum. Teşekkürler... |
03.05.2013, 23:18 | #8 |
|
Filmlerde görüp ve hep merak ediyordum kiliseleri,
İstanbul'a yeni geldiğimde ilk bu kiliseye girmiştim ürkek ürkek pazar günü ibadete gelen bir hayli insan vardı, farklı dinlere inan insanlara ilk defa şahit oluyordum, zira bizim kasaba hep müslümandı çok şaşırmıştım aradan uzun yıllar geçti, yolum düşüp ününden geçerken hep bunu hatırlarım, ara sırada girerim içeri, aynı manzarayla karşılaşırım, hiç garibime gitmez, gitmemeli de, inanç hürriyetine saygılı olmak, insani erdemlerin en büyüğü olsa gerek. Ecdat bunu başarmış, biz de başarabiliriz. Bunu başardığımız zaman, birbirimizin gırtlağındaki ellerimizi çekmiş olup rahatlayacağız. |
03.05.2013, 23:27 | #9 |
|
İlk kez duydum ve gördüm. Teşekkürler.
|
03.05.2013, 23:43 | #10 |
|
Taksim'de, İstiklal Caddesi civarında ki en güzel kiliselerden birisi St. Antoine Katolik Kilisesi. İstiklal Caddesi üzerinde ve isteseniz de ıskalayamazsınız onu. Bahçe kapısından başlayarak kapıları açıktır ziyaretçilerine.
Ama yıllardır onlarca kez önünden geçtiğim halde girmedim, gezmedim. Genelde pilimin bittiği saatlere denk geldi geçişlerim. Başakça gibi de üzülmedim gezmediğime. Bundan sonra ki İstanbul Seyahatimde bir günümü de İstiklal Caddesi Kiliselerine ayırayım. Sıradan hepsini gezip, fotoğraflarını çekeyim. Elimden geldiğince buradan paylaşayım. Tabii camilerimizi de ihmal etmeden. Bu güzel paylaşım - fotoğraflar için Smyra teşekkürler. Banemin ve Real'e eşlikleri ve yorumları için ayrıca teşekkürler. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
antoine, aziz, inşa, katolik, kilise, kilisesi, taksim |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |