Bu ara diyet tatlılara sardım ben de

Evet diyet ve tatlı pek bir arada kullanılmaması gereken tehlikeli kelimeler belki ama insan dayanamıyor işte, azıcık da olsa tatlı yemek istiyor. Bu yüzden ben de bu konudan muzdarip tüm arkadaşlarım için son yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum. Adı "Hurma Uyutması"

Çok lezzetli, hafif ve sağlıklı bir tarif. Ben daha önceden bilmiyordum ama son zamanlarda çokça dener oldum ve o kadar hafif ki deneye deneye tarif verebilecek seviyeye geldiğime inanıyorum.

Hemen nasıl yaptığımı anlatayım. Tatlımızda sadece üç malzeme kullanıyoruz. Hurma, süt ve biraz öğütülmüş fındık.
Malzemelerimiz:- 20 hurma,
- 2,5 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık
Yapılışı ise;- Öncelikle hurmalarımızı bol su ile yıkıyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- İlk olarak hurmalarımızın üzerine kaynar su döküyoruz. Su seviyesi hurmaların üzerini geçecek kadar olacak. Sıcak suyun içinde hurmalarımızı yarım saat kadar bekletiyoruz.
- İki buçuk su bardağı sütü tenceremize alıyoruz ve parmağımızı 5sn tutabilecek sıcaklığa kadar sütümüzü ısıtıyoruz. Yoğurt mayalama sıcaklığı gibi düşünebilirsiniz.
- Hurmalarımızın suyunu süzdükten sonra blendır kabına alıyoruz. Ardından 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındığı ve üzerine de sütümüzü ekliyoruz
- 2 dakika blendırda çekip servis kaselerimize alıyoruz. Küçük kaselerden tam 6 tane çıkıyor.
- Kaselerin üzerini bir tepsi ile kapatıyoruz ve bir örtü ile de tepsimizi sarıyoruz. Aynı yoğurt mayalar gibi sarıyoruz. Bu şekilde 2 saat uyuyacaklar

- Örtümüzü açıyoruz ve tatlılarımızı doğruca buzdolabına koyuyoruz, orda da 2 saat dinlenecekler.
- Dolaptan çıkardıktan sonra kaselerimizi süsleyeceğiz. Ben süslerken antep fıstığı ve nar kullandım sizde istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Hurma uyutmalarım bu şekilde hazır. Sizlere de şimdiden afiyet olsun
Tarifimin videosunu da ekliyorum merak edip te izlemek isteyen olursa diye
https://youtu.be/nGb_iRNdUVw