Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 13.07.2014, 18:01   #21
Never
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bölüm Başkanı Tehdit Ediyor!

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi kardium Mesajı göster
geçmiş olsun bitirebildiğinize sevindim. ortalama nasıl bu kadar düşmüş ki acaba ? . ağırlıklı not ortalaması üyksek bir dersmiydi bu tartıştığınız hocanızın dersi.
Teşekkür ederim.
Kadın üç derse birden giriyordu; "Bitirme Projesi" gibi önemli bir ders de dahildi.
Bölüm başkanı olduğu için ipleri eline geçirmek isterdi hep.
Ben mezun oldum, diplomamı da aldım. Lakin alamasaydım sonuna kadar savaşacaktım. Gerçi bu ve bunun gibiler böyle korkak işte, anca arkadan konuşurlar.
2 Üyemiz Never'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.07.2014, 19:04   #22
Slower
Süper Üye

Sana böyle davranmasında ki sebeb ne ?

Mezun olana kadar huyuna gideceksin, zıtlık yapma. Zararlı sen çıkarsın yoksa elinden hiç bir şey gelmez hiç bir şeyde yapamazsın.. Uzattığın seneler yanına kar kalır. Tecrübeyle sabit.
Eski 13.07.2014, 19:28   #23
Insanlikarayan
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Slower Mesajı göster

Mezun olana kadar huyuna gideceksin, zıtlık yapma. Zararlı sen çıkarsın yoksa elinden hiç bir şey gelmez hiç bir şeyde yapamazsın.. Uzattığın seneler yanına kar kalır. Tecrübeyle sabit.

Simdi sesli gülmeye basladim.

Senelerden 80/81 Okul Yildönümü.
Sinif Birinciliginle Terk ettigim okuldan Indüstri Meslek Lisesine yazilmistim.
Tek bir Ögretmen yüzünden Diplomam Tehlikeye girdigi icin, Sinirkrizinle Okulu Birakip, 83 Senesinde Mesleki egitime basladim.

Bununda sonuna dogru, cesitli nedenlerden Hastalanip takip etmesem bile, yeniden Not Ortalamasi 2,5 olarak Diplomami aldim.

Burada bilinmesi gereken
6-Zayif
5-Yetersiz
4-Yeterli
3-Orta
2-Iyi
1-Pek iyi

Neyse, Diplomami aldigimda, Meslegimle ilgili olmayan Giysileri giyip, Eski okulumu, Eski Ögretmenlerimi Ziyaret ettim.
Nede olsa, Iyi Itibar biraktigim, Iyi Itibar birakan Ögretmenlerde vardi icinde.

Su Hic anlasamadigim Ögretmene geldigimde, Sinifina katildim.
Yeni Ögrencilerle dolu, Yeni Unutlar Masanin ardindan gülüyordu.

Ögretmen Ibret olmasi icin Benim Üykümü anlattiktan sonra, Benim konusmam icin Müsade vermisti.

Iste bu Benim Sansimdi.

Daha O Tarihe kadar, Hangi Meslekte Diplomami aldigimi bilmeyen Ögretmenim, Diplomami Sinifin önünde sergiledigimde, Beceriksizligini ortaya koydugumda, Cenesi Ayakkabilarinin Önüne kadar düsmesi, Cektigim Izdrirapi, biraz olsada azaltti.

Giydigim Kiyafet, Boyaci Kiyafetiydi.

Belkide Bed-Dualarim cok fene gelmis, Oradan Iki sene sonra Feci sekilde Can verdigini duydum.

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-

Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.07.2014, 19:33   #24
Slower
Süper Üye

Ayıya dayı demek gerekiyor işte bazı yerlerde

Benim hayatım çok zor geçti, eğer öyle yapmasaydım belki şimdi daha kötü durumlarda olabilirdim..
Eski 13.07.2014, 19:37   #25
Never
Tam Üye

Alıntı:

Bizim altı arkadaş olarak çok yararlı bir fikrimiz vardı görme engelliler için. Bölüm başkanı da fikre bayılmıştı. Görme engelliler derneği ile görüşmeler yaptık, bayağı iyi ilerliyordu her şey. Fakat bu şerefsiz kadın, bize projenin bölüme ait olduğunu ve biz mezun olduktan sonra belki gönüllü olarak projenin bir bölümünde yer alabileceğimizi söyleyince kan beynimize sıçradı. Durumu abime anlatınca; "Projeyi notere onaylatın" dedi ve ben arkadaşlara bu fikri söyledim. Onlarda başta "hık mık!" yaptılar fakat sonra kabul ettiler. Hocadan gizli bu işi yaptık fakat sonra gruptaki şerefsiz biri ve ya birileri noter olayını gizlice hocaya anlatıp fikrin benden çıktığını söylemiş. Hoca da sınıfta; "Ben sizin projenizi mi çalacaktım sanki!" diye üstüme yürüdü ve mezun olana kadar benden hep nefret etti. Ama artık mezunum!

Projenin son durumunu sorarsanız da, hoca noter olayından sonra projeden ayrıldı ve maalesef güzelim proje yattı.
2 Üyemiz Never'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.07.2014, 19:51   #26
Insanlikarayan
Müdavim

Alıntı:
Ayıya dayı demek gerekiyor işte bazı yerlerde

Benim hayatım çok zor geçti, eğer öyle yapmasaydım belki şimdi daha kötü durumlarda olabilirdim..
Nedense, bu sözün altinda, Türkiyenin neden ilerlemedigini sezer gibi oldum.

Ayilarla yarisacigima, Yeni Projeyle ugrasip, bunun ilerlemesini saglamaya calisirim.

Belki Farkina varmissindir, Evcil olan ayilarinda Burnuna Halka takip oynatiyorlar.
O durumda onlarin yaninda olmayi istemem.

Hayatinin cok zor gectigini hep anlatiyorsun´da, birazda ileriye görüslü istikamete bakmaya calissan?.

Böyle giderse, yeni konu acip, Beterin Beteri altinda yaris yapicagiz.

Dibine Not:Tebrikler @Never, birde su Projeni, yeni konu acipta tanitabilirmisin?.

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-

Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.07.2014, 21:25   #27
Slower
Süper Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Insanlikarayan Mesajı göster
Nedense, bu sözün altinda, Türkiyenin neden ilerlemedigini sezer gibi oldum.

Ayilarla yarisacigima, Yeni Projeyle ugrasip, bunun ilerlemesini saglamaya calisirim.

Belki Farkina varmissindir, Evcil olan ayilarinda Burnuna Halka takip oynatiyorlar.
O durumda onlarin yaninda olmayi istemem.

Hayatinin cok zor gectigini hep anlatiyorsun´da, birazda ileriye görüslü istikamete bakmaya calissan?.

Böyle giderse, yeni konu acip, Beterin Beteri altinda yaris yapicagiz.

Dibine Not:Tebrikler @Never, birde su Projeni, yeni konu acipta tanitabilirmisin?.
Bak bunda çok haklısın, ama ben o ayılarla ömrüm boyunca yarışmak zorunda kaldım halende yarışmak zorundayım yaşabilmek için. Seninle ben aynı şartlar altında büyümedik. Bununda temel nedeni başımda bana destek olacak bir büyüğümün olmadığından eğer bir desteğin olmazsa o ayılara istemeyerek de olsa dayı demen zorunda kalıyorsun baba..

Daha çocuk denilecek yaşta evlendim eşimi kaçırarak onunda nedeni başımda bir büyük olmadığından, eşimin ailesi dayıcıkların aradan yıllar geçmesine rağmen bana zülmü bitmedi bitecek gibi de değil. Dayı demesem mutluluğumu alacaklar elimden, hayatım bitecekti..

Bir çok işe girdim çalıştım mücadele ettim oralarda rastladığım ayılara dayı demeseydim aç kalacaktım, okul harçlarımı, kayıtlarımın parasını ödemeyecektim. Belkide başımı sokacak bir ev bulamayacaktım..

vs vs.. işte bunlar gibi bir çok neden var..

Hayatta yalnız olunca mecbur ayılara dayı demen icab ediyor..

Allah kimseyi Ayılara dayı demek zorunda bırakmasın..
Eski 14.07.2014, 19:39   #28
kardium
Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Never Mesajı göster
Teşekkür ederim.
Kadın üç derse birden giriyordu; "Bitirme Projesi" gibi önemli bir ders de dahildi.
Bölüm başkanı olduğu için ipleri eline geçirmek isterdi hep.
Ben mezun oldum, diplomamı da aldım. Lakin alamasaydım sonuna kadar savaşacaktım. Gerçi bu ve bunun gibiler böyle korkak işte, anca arkadan konuşurlar.

Akademik tatmin gibi bir ismi var bu olayın sanırım. Bilimle, projeyle, buluşla yapılamayan başarılamayan tatmin, öğrencilere zulm ederek gerçekleşiyor. Ego denen baş belasından başka bişey değil.
Eski 14.07.2014, 21:23   #29
Never
Tam Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Insanlikarayan Mesajı göster
Tabii, bahsedeyim.
Rengine göre geometrik şekilli etiketlere sahip tekstil ürünleri.
Mesela t-shirt alacak görme engelli vatandaş;
etiketi elliyor, eğer etiket üçgense tişört sarı; kareyse mavi gibi.
Bizim projenin adı "RENKLER UYANIYOR!" idi.

Bu olaydan birkaç ay sonra "RENKLER HERKES İÇİNDİR!" diye bir proje hayata geçmiş; bizim projenin benzeri bir proje...

İlginç!
Eski 15.07.2014, 00:25   #30
K-Pax
Uzman Üye

Never, neyse ki okulu bitirmişsin, malum, devir yandaşlık devri, ne demiş rte" ya taraf olacan ya bitaraf".Hayatında başarılar:8

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başkanı, bölüm, ediyor, kadar, tehdit

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler