04.04.2018, 23:07 | #1 |
|
4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü
Dünya Sokak Hayvanları Günü fikri ilk kez 2010 yılında Hollanda’da sokak hayvanları üzerine düzenlenen konferansta ortaya atıldı. 7 yıldır 33 ülkede kutlanan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde birçok veteriner kliniği ve gönüllü kuruluş, yaptıkları çalışmalarla sokaktaki canlıların da hakları olduğuna dikkatleri çekiyor. Bugün onlara bir kap mama ve bir kap su ile değerli olduklarını göstermek, başlarını okşamak ve sevildiklerini göstermek için büyük bir fırsat. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmaları, barınaklarda hak ettikleri şartlarda yaşama olanaklarının sağlanması ve sahiplendirilmeleri gerekiyor. Bu bakımdan sokak hayvanları için bir farkındalık günü olan 4 Nisan, onlara her zaman değer verilmesi gerektiği konusunda bilinçlenmenin yaratılması nedeniyle önemli bir gün. Onların yaşamlarını aç ve susuz sürdürmemeleri, eziyetlerden korunmaları, sıcak yuvalarında huzurlu bir yaşam sürmeleri için hayvan sevgisinin çocuklara her daim aşılanması, belki de gelecek için en değerli yatırımlardan biri olacaktır. İnsanlar için yaşam şartları zor olabilir. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyor olmanın getirdiği zorluklar fazlasıyla yıpratıcı. Trafik çilesi, uzun süren şehir içi yolculuklar, bazen geçim derdi bazen mutsuzluk… Ancak sokak hayvanları için yaşam, insanlarla kıyaslanamayacak derecede ağırdır. Onlar için çoğu zaman su ve yiyecek bulmak imkansız bir hal almakta, üstelik kötü niyetli davranışlarla yüzleşmek zorunda kalıyorlar. Sokak hayvanlarının bir barınakta mama ve su kıtlığı yaşamadan korumaya alınmaları, tedavilerinin yapılması ve bu barınaklardan sahiplendirilmeleri her toplumda sağlanmalıdır. Bu noktada barınaklara mama bağışları yapılmalı, gönüllü veteriner hizmetleri artırılmalı ve hayvan hakları yasalarla korunmalıdır. Sokak hayvanlarının yardıma muhtaç, sahipsiz ve aç oldukları unutulmamalıdır. Bu nedenle insanların bilinçlenerek, onlar için en iyi şartları sağlamak gibi bir sorumluluğu vardır. Kedi evleri, köpek kulübeleri, bir kap su ve bir kap mama gibi projeler toplumda yaygın olarak uygulanmalıdır. Kuru ve yaş mamalar hayvanlar için en kaliteli besinlerdir. İhtiyaçları olan tüm vitamin ve mineralleri bu besinlerden kazanırlar. Sağlıklı bir şekilde beslendiklerinde hastalıklara yakalanma riskleri azalır ve sağlıklı yaşarlar. Bu nedenle de beslenme ihtiyaçları kedi ve köpek mamaları ile karşılanmalıdır. Sokakta temiz su bulma ihtimalleri yok denecek kadar az olduğundan, temiz su dolu mama kapları, sokak hayvanları için hayati bir öneme sahiptir. Dünya Sokak Hayvanları Günü başta olmak üzere yılın her gününde sokak hayvanlarını önemsemek ve onları görmezden gelmemek gerekiyor. Sadece beslenmeleri ile ilgilenmek dışında kötü davranışlara maruz kalan hayvanları korumaya almak, hasta ve yaşlı hayvanların tedavilerini ve bakımlarını üstlenmek insanlık görevleri arasındadır. Dünyada 33 ülkede kutlanan 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde birlikte ortak havayı paylaştığınız canlıların bu özel gününü kutlamak için barınaklara mama bağışı yapabilir, sokağınızdaki canlıların karınlarını doyurabilir ve onlara sevginizi gösterebilirsiniz.
Sokak hayvanlarına neler verilebilir?
Hayvan hakları nelerdir? Hayvanlara yapılan şiddet için nereye başvurabilirim? Çevrenizi de bilgilendirin |
05.04.2018, 00:48 | #2 |
|
Cevap: 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü
|
05.04.2018, 00:56 | #3 |
|
Canlarım ya... Şunlara nasıl kıyıp da işkence ederler... |
07.11.2018, 15:42 | #4 |
|
5 Minik yavru.
İhtimal 7-8 günlükler. Anneleri ölmüş. Baba zaten ortada yok. Bugün sabah işe gelirken gördüm ve yanıma aldım. Ambalaj kutuları ve yumuşak bez parçaları ile yuvalarını hazırladık. Birbirine sokuldular. Bugünkü gıdaları süt. Yarın bebek maması getireceğim. Artık büyüyene kadar bizimle birlikteler. |
07.11.2018, 17:26 | #6 |
|
Sevabı varsa amenna, kabulümdür.
Her kim görse dayanamaz benim yaptığımı yapardı. Asıl üzüntüm annelerini kaybetmiş olmaları. |
07.11.2018, 20:28 | #7 |
|
Allah senden razı olsun Tura. Çok sevaba girmişsin. |
08.11.2018, 11:39 | #8 |
|
Hala umut var evet, çünkü sizin gibi insanlar hala varlar. Bu dünya siz gibilerin yüzüsuyu hürmetine dönüyor bence. Allah razı olsun, çok sevindim yavrular için. Tek süt yeterli olmaz diye düsünüyorum, içindeki laktoz onlara zararlı ve ishal olabiliyorlar diye biliyorum. İshal de onlar için epey tehlikeli bir hastalık. Bir veterinerden yardım alsanız çok güzel olur sanki.
|
08.11.2018, 12:21 | #9 |
|
@Jasmina;
Daha önce böyle bir besleme yapmadığım için veterinere sordum. Nasıl davranacağımı bana anlattı. Veterinerin söylediği formüle göre mama hazırlandı. Bir su bardağı süt tozu+ bir su bardağı kaynatılmış su+bir yumurta sarısı + 10 damla taze sıkılmış limon suyu ve bir çorba kaşığı şeker İyice karıştırılacak. Biberonla verilecek. Doyduktan sonra sırtı sıvazlanacak. Sırtı sıvazlanınca küçük çişini yapıyor, dikkat etmek gerekir. Çiş yapınca her şey normal. |
08.11.2018, 17:12 | #10 | |
|
Alıntı:
Amaa bu muhteşem çokca gülümsedim ve mutlu oldum ayrıca hazırlanan mama da aklımda kalsın. Muazzam bir bilgi bana göre. |
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
dünya, günü, hayvanları, nisan, sokak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |