20.09.2015, 02:21 | #1 |
|
Sütlü Biber Turşusu (Hatça Katığı)
Sütlü Biber Turşusu ( Hatça Katığı ) Sütlü biber, Kırklareli mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Kışlık olarak hazırlanan sütlü biber yapımı kolay, farklı uygulamasıyla ve alışıldığın dışında tadıyla dikkat çeken bir turşu uygulamasıdır. Beraberinde kombine edildiği yemekler düşünüldüğünde, sütlü biberi sunumuyla bir Rumeli mezesi olarak da kategorize etmek mümkündür. Mübadeler sırasında Trakya'ya iskan ettirilen eski göçmenlerce Trakya mutfağına taşınmış bu turşu, özellikle Bulgaristan'dan gelen Pomak kökenli yaşlılarca günümüze aktarılmıştır. Malzemeler :
Yapılışı :
http://www.trakyagezi.com
20.09.2015, 10:46 | #2 |
|
Cevap: Sütlü Biber Turşusu (Hatça Katığı)
Sütlü biber turşusunu çok severim.
Özellikle kahvaltılarda iyi gidiyor. Lor ile de yapan var. İçine 1 2 tane de acı biber.... Ben bir kat peynir, bir kat biber, o şekilde koyuyorum. Bu turşuyu yapmanın tam zamanı. Enfes bir tad. Teşekkürler Suzim. |
20.09.2015, 10:53 | #3 |
|
Hiç duymadım, dolayısı ile de yemedim. |
20.09.2015, 11:27 | #4 |
|
Turşu seviyorsan, denemelisin. Kısırın yanında da süper.
|
20.09.2015, 11:49 | #6 | |
|
Alıntı:
İlk deneyimim başarısızdı. Biraz zor. Ölçülere dikkat et. |
|
20.09.2015, 23:11 | #7 |
|
Çocukluğumda yengem yapar bizde yerdik .
Geçen yıl gittiğimde nasıl yapıldığını sormuştum . Doğru dürüst tarif edemedi . Dün gece nette görünce para bulmuş gibi oldum . Hemen yapacağım , çok özlemişim tadını .
21.09.2015, 11:42 | #9 |
|
Hiç duymadım. Peki hep buzdolabındamı bekletiliyor ? |
21.09.2015, 13:33 | #10 |
|
Evet, dışarıda fazla ekşir ve erir. Olduktan sonra buzdolabında konuluyor.
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
biber, hatça, katığı, sütlü, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |