Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar

İnsan Sağlığı ve Hastalıklar İnsan sağlığını etkileyen faktörler ve tedavileri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.05.2019, 16:40   #31
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Kaç tüp kan verdin belki tam tahlil yapmıştır o geç çıkıyor.
Sanki köyde yaşıyorsun ilginç.
Bizim burdada sağlık ocakları öyle yapıyor.Buyuk hastanelere yolluyormuş.Bir sefer verdim kanımı kaybettiler.birdaha hastanede vermek zorunda kaldım.ayni hafta içinde 2 sefer dörder tüp kan vermiştim.uzuun süre sonuç beklemekte cabası bende çok sinir olmuştum.Mecbur kalmasam hiç gitmek istemem.3 ayda bir troit ölçüyor hap düzenlemesi için.
Eczaneye sordun mu.burda hastane vermiyor ama yaninindeki eczane çıktısını veriyor.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Neyse bugün doktora gittim, kendisi yoktu sekreteriyle görüştüm kan tahlillerini vermiyorlarmış, E-Nabızdan görebilirsin deyince ben de göremiyorum ama dedim o zaman uygulamayı güncelle görürsün dedi.
Her neyse hastaneden dönerken takside E-nabız'a tekrar baktım çok şükür hepsi görünüyordu, bence bir sorun vardı orada düzeltti bozuntuya vermemek için güncelle falan dedi, oysa ben zaten en son sürümünü indirmiştim.
Neyse hepsi iyi sadece şu aşağıdakiler değer dışı:

Kırmızı olanlar benim değerlerim karşısındakiler olması gereken referans aralıkları.

Vitamin D: 7.95 ng/ml -------11.4 - 45.8
Vitamin B12: 210 pg/ml ----- 211 - 911
NEUT%: 48.18 % -----------50 - 70
EOS% : 0.7 % --------------0.9 - 4
PCT: 0.15 NG/ML ------------0.2 - 0.50
Ferritin : 18 ng/ml -----------22 - 322


NEUT ve EOS nedir tam bilmiyorum ama internetten baktım akyuvarlarla ilgili onların düşüklüğü çabuk hastalanmalara yol açıyormuş tıpkı benim gibi, sanıyorum ferritin, D vitamini ve B12 vitamininin düşüklüğü yol açıyor onların düşük olmasına, zaten sorunum da çabuk hastalanmaktı, kulak burun boğaz doktorum tavsiye etmişti bu ölçümleri yaptırmamı.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.05.2019, 01:42   #32
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Neyse bugün doktora gittim, kendisi yoktu sekreteriyle görüştüm kan tahlillerini vermiyorlarmış, E-Nabızdan görebilirsin deyince ben de göremiyorum ama dedim o zaman uygulamayı güncelle görürsün dedi.
Her neyse hastaneden dönerken takside E-nabız'a tekrar baktım çok şükür hepsi görünüyordu, bence bir sorun vardı orada düzeltti bozuntuya vermemek için güncelle falan dedi, oysa ben zaten en son sürümünü indirmiştim.
Neyse hepsi iyi sadece şu aşağıdakiler değer dışı:

Kırmızı olanlar benim değerlerim karşısındakiler olması gereken referans aralıkları.

Vitamin D: 7.95 ng/ml -------11.4 - 45.8
Vitamin B12: 210 pg/ml ----- 211 - 911
NEUT%: 48.18 % -----------50 - 70
EOS% : 0.7 % --------------0.9 - 4
PCT: 0.15 NG/ML ------------0.2 - 0.50
Ferritin : 18 ng/ml -----------22 - 322


NEUT ve EOS nedir tam bilmiyorum ama internetten baktım akyuvarlarla ilgili onların düşüklüğü çabuk hastalanmalara yol açıyormuş tıpkı benim gibi, sanıyorum ferritin, D vitamini ve B12 vitamininin düşüklüğü yol açıyor onların düşük olmasına, zaten sorunum da çabuk hastalanmaktı, kulak burun boğaz doktorum tavsiye etmişti bu ölçümleri yaptırmamı.
Çok aşırı düşük değil.Büyük ihtimalle kansızlıkla ilgili yakın zamanda da iltihabik bir hastalık geçirdiysen ondanda olur.Bağışıklılığın düşmüş biraz.
D vitaminine devam o baya düşük.
Prebiyotik ürünlerden biraz daha fazla yesen bile düzelir.Yoğurt,kefir,turşu,boza gibi.
Birde soğan sarımsak,Bol da C vitamini.

Hastalıklarla mücadele edince insan baya birşeyler öğreniyor.
__________________

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 00:49   #33
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Aksilik bitmiyor ki, şimdi tekrar doktora görün, verdiği demir ilacı fena halde dokundu, artık yerine iğnesini mi verir, serum mu bilemem.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 12:24   #34
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Aksilik bitmiyor ki, şimdi tekrar doktora görün, verdiği demir ilacı fena halde dokundu, artık yerine iğnesini mi verir, serum mu bilemem.
Geçmiş olsun demir ilacını bende sevmem genelde yan etki yapıyor bulantı yada bağirsaklada sonun.
Bol bol pekmez yesen daha iyi.doktor yine tahlil yapicak mecburen ne durumda diye gidene kadar pekmez ye bakalim belki ilaca gerek bile kalmaz.

Hiç unutmam arkadaşımın bir kızı var özürlü sürekli kansızlık yaşıyordu.yine pyrodik tahlil yaptılar kanı çok yükselmiş doktor bile şaşırdı ne yaptin diye.Oda kendi yaptığı pekmezle yoğurdu karıştırıp her gün yedirdigini söyledi doktor ben vizite parası istemiyorum bana o pekmezden getirir misiniz demişti.arkadasim götürdü.her sene köyüne gidip yapar (Nevsehirli)

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 12:34   #35
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Sağol @NaNaNe ama pekmez bal gibi aşırı tatlılar mideme dokunuyor yiyemiyorum, herhalde mideme de endoskopi ile baktırmam gerekecek artık, çok rahatsız etmeye başladı, o demir ilacı da dokundu, şimdi randevu almak istiyorum tekrar ama sistemde doktorumun randevuları çıkmıyor o nedenle randevu da alamıyorum, bizim aile doktoruna soracağım belki iğnesini verir, başka türlüsü de olmayacak zaten ama iğnesinin de sorun yarattığını söylüyor annem, o da bir zamanlar demir iğnesi olmuş kalçam mosmor olmuştu diyor, n'apacağım bilemiyorum.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 21:48   #36
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Sağol @NaNaNe ama pekmez bal gibi aşırı tatlılar mideme dokunuyor yiyemiyorum, herhalde mideme de endoskopi ile baktırmam gerekecek artık, çok rahatsız etmeye başladı, o demir ilacı da dokundu, şimdi randevu almak istiyorum tekrar ama sistemde doktorumun randevuları çıkmıyor o nedenle randevu da alamıyorum, bizim aile doktoruna soracağım belki iğnesini verir, başka türlüsü de olmayacak zaten ama iğnesinin de sorun yarattığını söylüyor annem, o da bir zamanlar demir iğnesi olmuş kalçam mosmor olmuştu diyor, n'apacağım bilemiyorum.
Mesela günde 1 kasıkta dokunur mu.(pekmezin)
İğne nin yan etkisi biraz daha azdı galba.
Morluk iğneyi vurma hatasından kaynaklı acemi ler ıgneden hava kaçırıyor bazen ondan morarıyor.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 21:58   #37
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Çay kahve ve mandıra gıdalar demirin bünye tarafından emilmesini engeller.
Vay anasını ben 3. kutuyu bitirmek uzereydim ama boşuna demek ki gunde otuz bardak çay içiyorum...
Bu vesileyle tum fforum ailesine merhaba diyorum, forumdaN ayrılanlara degil de vefat gibi sebeplerle aramızdan ayrılan degerli uyelerimize yanıyorum ve rahmet diliyorum onlara....

saglık sebeplerinden dolayı dinlenmedeydim...forum gerçeki de epey özledim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 22:10   #38
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Mesela günde 1 kasıkta dokunur mu.(pekmezin)
İğne nin yan etkisi biraz daha azdı galba.
Morluk iğneyi vurma hatasından kaynaklı acemi ler ıgneden hava kaçırıyor bazen ondan morarıyor.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 kaşık yiyebilirim sanırım, yemek üstüne de yersem dokunmaz.
Bakayım deneyeyim, neler denemedim ki!
Bir de aklında bulunsun ben haşlanmış nohut yiyorum çerez gibi, 100 gramımda 6,9 mg demir varmış ki yetişkin bir insanın günlük demir ihtiyacı 8-10 mg.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 22:12   #39
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
1 kaşık yiyebilirim sanırım, yemek üstüne de yersem dokunmaz.
Bakayım deneyeyim, neler denemedim ki!
Bir de aklında bulunsun ben haşlanmış nohut yiyorum çerez gibi, 100 gramımda 6,9 mg demir varmış ki yetişkin bir insanın günlük demir ihtiyacı 8-10 mg.
ustadım geçmiş olsun, ben de demir eksikligi varmış...3 kutu hapın bitmesine bi kaç hap kaldı ama pek degişen bi şey yok yine halsizim...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.06.2019, 22:14   #40
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

Evet çok önemli bir konuya deyinmissin @Aristo
Ne ilginçtir ki yoğurt ayran ne kadar yararlı besin olmasına rağmen et ile tüketilmesi zararlı
Etin içindeki yararlı vitaminleri vucuda geçmesini engelliyor.
Et yanında bol bol yeşillik yemek çok faydalı.

Biz türklerde et yanında hep ayran iceriz mesela.Aslinda yanlış.

Doğal yoldan alabilmek çok önemli yeme alışkanlığını değiştirmek lazım mutlaka birşeyler yanlış ki vitamin eksik çıkıyor.

Kansızlığa şalgamda iyi gelir.Kuru kara üzüm.kara erik.

Çay tüketiminin fazla olmasida kansızlık yapıyor.

Yeme alışkanlığına dikkat etmek gerekir.Zaman içind e duzelir.
@Rosebud
Birkaç sene önce benimde midem çok kötü idi ilâç içmeden mutlaka mide koruyucu içerdim.Yillarca sucuk yiyemedim çiğ soğan.sarimsak.
Kendi tespitimle dokunan ne varsa uzak durdum dikkat ettim.
Sonra kendisi geçti artık hiç birşey dokunmuyor.Sucuk ve dokunan ne varsa yiyebiliyorum kendi kendini tedavi etti midem.
Fazla ilaçta iyi değil hem mideye hem böbreklere zarar veriyor.



SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cevap, çözüm, önerileri, sağlık, sorunlarımız, srunlarımız, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.