02.02.2012, 23:39 | #1 |
|
"Yeni bir kitap çıktı izledin mi?"
02.02.2012, 23:54 | #2 |
|
Cevap: "Yeni bir kitap çıktı izledin mi?"
Yanlış bir kitap almamak için güzel bir hizmet diye düşünürken, diğer yandan da bizleri iyice tembelliğe sürükleyip, deneme yanılma yöntemimizi köreltmelerini de görmemek mümkün değil.
Bizler için düşünen birilerine, ya da kaynaklara ihtiyacımız var mı acaba? Paylaşım için teşekkürler Sultan. |
02.02.2012, 23:57 | #3 | |
|
Alıntı:
Umberto Eco... "Gecenin karanlığında kızı ve oğluyla bir adam hızlı adımlarla yürümeye başladı"... Banemin... Bana alıntı yaptığım cümle çok garip geldi... Bu bir kitaptan alıntı ve kurulan bu cümlede "şapka" ile "pelerin" adamla hızlı hızlı yürümeye başlayan iki yoldaş sanki... Ya çeviren de, Ya Eco da, ya da Banemin de hata var... Çağımız reklam çağı. Kitaplar için neden olmasın. Hele hele daha fazla okunacaksa... Teşkkürler Sultan...
03.02.2012, 00:04 | #4 | |
|
Alıntı:
Benim takip ettiğim seridir kendileri. Şimdi de filmi çıkacak sanırsam. Erkek Dedikodusu - Bir Kadın İki Salak gibi kitaplarında fragmanları var. İlgilenenlere...
03.02.2012, 00:27 | #5 | |
|
Alıntı:
Bu yönden bakmayı akıl edememişim hiç ve yorumumu yolladıktan sonra bunu okuyunca "Lale güzel bir noktadan yaklaşmış konuya" dedim kendi kendime. Şimdi size de dedim. Orhan Pamuğun kitapları geldi ilk olarak aklıma. Reklamla allanıp pullanan ve okumayana kötü gözle bakılması sağlanan bir garip sayfalar topluluğu... En iyisi yine gözümüzü boyamalarına izin vermemek ve Lale'nin de dediği gibi deneme yanılma yöntemiyle doğruyu bulmak bence de... Dayatılanı alıp okumak yerine güzel olanı bulmak için çaba harcamaya değer... Gözümü açtığın için sana da teşekkürler Lale.
03.02.2012, 00:29 | #6 |
|
Reklam kokan hareketler bunlar
Alacağım kitabı izleyerek alacağıma inanamıyorum... Paylaşım için teşekkürler...
03.02.2012, 01:10 | #7 |
|
Onayladığım bir şey değil bu. Bazı uzmanların da değindiği gibi, insanların hayal gücünü daraltacağını düşünüyorum. Kitap okumak çok güzel bir şey. İnsan kitaptaki kahramanları sınırlara aldanmadan canlandırıyor hayal dünyasında. Bir kitaba çekilen filmin kitabı okuyanlarda hayal kırıklığı yaratması da bu yüzden.
Tembelleşmek, tembelleştirilmek, tembelleştirilmelere meyil vermek istemiyorum. Teşekkürler ilginiz için.
03.02.2012, 01:34 | #8 |
|
Böyle bir yönteme bugüne kadar ihtiyaç duymadım,bundan sonrada duyacağımı sanmıyorum.
Ben kitap seçimlerimde kaliteye,yazara,konuya bakarım. Fragman kötü olursa, kitapta kötüdür hissi uyanır. Kitap satışlarını arttırmanın daha etkili yöntemleri var. İzleyemem,hissetmeliyim.
03.02.2012, 01:38 | #9 |
|
Fragman izleyerek kitap almam. Okurken bile zevk vermez.
Önce kitapçıya gidip kitapların arasında zaman mevhumunu yitirmeliyim. Sonra tek tek bakmalıyım. Alacaklarımı sıraya koyup iki veya üç tanesini satın alıp aklım diğerlerinde kalmalı ki elimdekileri bir an evvel bitirip yine o muhteşem ormanın içine döneyim. Gençliği tembelliğe ne de güzel itiyorlar satış grafiği aşkına.
03.02.2012, 01:43 | #10 |
|
Ben de onaylamıyorum kitapların reklamlarının bu şekilde yapılmasını. Çünkü insan okurken karakterlere kendisi bir yüz verir hayal gücüyle. Ama bu tarz fragmanlar yada reklamlar hayal gücünü etkiliyor.
Kendisi bir yüz hayal edemez onun yerine fragmanda veya reklamda gördüğü yüzü kullanır kitabı okurken. Bir örenek mesela : Vampir günlüklerini okumaya başladığımda Damon karakterinin yüzü bambaşkaydı hayalimde,kitap seri olduğu için mecruben hem okuyup hem dizisini izliyorum. Bu sefer hayalimdeki yüz gitti; yerine dizideki Damon'un yüzü geliyor elimde olmadan.Ama işin iyi olmayan yanı,kitapta Damon kötü karakterde gösteriliyor,dizide yumuşamış ve iyi olmaya daha yakın gösteriliyor; bu da ayrı bir olay Bir tek 'Yeşilyol' kitabını hiç bozmadan beyazperdeye aktarmışlar hatırladıklarım arasında. Ve arkadaşımızın dediği gibi, kitapçıya gittin mi kaybolacan o kitaplar arasında. Kitap isimleri senin hayal gücünü harekete geçirtip işgal etmesi gerek. Beni çok feci işgal ediyorlar |
5 Üyemiz Damon'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |