17.04.2011, 22:16 | #31 |
|
Cevap: Parlayan Şehir | Gaziantep (Ayıntap)
|
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
17.04.2011, 23:32 | #32 |
|
Gazikent Üniversitesi, Gaziantep ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir.
|
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
17.04.2011, 23:34 | #33 |
|
|
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
17.04.2011, 23:36 | #34 |
|
|
17.04.2011, 23:41 | #35 |
|
01.05.2011, 15:29 | #36 |
|
|
11 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
01.05.2011, 16:40 | #37 |
|
Şimdi bu upuzun konuya bakarken elimde koca bir tasta da antep fıstığı olacaktı ki, Antep havasına girerek okumak daha bir keyifli olacaktı
Ellerine ve emeğine sağlık Başakca, teşekkürler. |
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
01.05.2011, 16:43 | #38 |
|
Okumaya başladım. Daha başındayım. Arada gider gelir hepsini okurum
Teşekkürler Başakça...
21.07.2011, 14:30 | #39 |
|
14 Şehit Anıtı, Milli Mücadele döneminde Antep'i işgal eden Fransız askerleri tarafından, Dokurcum Değirmeni'nde şehit edilen küçük yaşlardaki 14 çocuğun anısına yaptırılmıştır. Anıt'ın Hikâyesi:Kilis yolunda Fransız işgal kuvvetlerine karşı savaşan Kuvayı Milliye Komutanı Şahin Bey ve arkadaşlarına yiyecek getiren Antepli çocuklar, karanlık bastırınca Dokurcum Değirmeni'nde geceyi geçirirler. 28 Mart 1920'de Şahin Bey, Elmalı Köprüsü'nde kahramanca savaşarak şehit düşer. Fransızlar Köprü civarındaki Değirmen'e gelirler. Yaşları 12-14 arasında değişen 14 çocuğu kurşuna dizerler. Daha sonra hırslarını alamayıp çocuk şehitlerin vücutlarını süngüleyerek delik deşik ederler. Ne esir aldılar ne de sorguladılar. Dokurcum Değirmeni'nin suları 14 çocuk şehidimize ninniler söyleyerek akmaya devam ediyor. '14 Şehit Anıtı', Türk Milleti'nin istiklâli ve hürriyeti için göze aldığı fedakârlıkları gösteriyor. |
14.08.2011, 20:55 | #40 |
|
Öfff...Teşekkür ede ede bir hal oldum Çok kapsamlı bir konu olmuş.
Gaziayıntap'a gittim güya. Buraların çoğunu görmedim. Şimdilik çıkayım buradan yine gelirim. Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça |
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ayıntap, eserleri, filmi, gaziantep, gaziantep'i, gaziantep'in, gezilecek, görülecek, ilçeleri, parlayan, tanıtım, tarihçesi, tarihi, tarihi eserleri, yemekleri, yerler, yerleri, youtube |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |