|
Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada |
|
Seçenekler |
12.07.2023, 00:09 | #1 |
|
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında eğitim sistemiyle ilgili konuştu. Tekin, kız okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini belirtti. Bakan Tekin, "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" dediğini iddia etti. Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" dedi. Karma eğitimin esas olduğunu söyleyen Tekin "Ama bu tür gerekçelerle, yani eğitimin, okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım" ifadelerini kullandı. "Karma eğitim esastır" Karma eğitime karşı olmadığını savunan Tekin, "Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Zaten bizim Milli Eğitim'in temel kanununda öyle diyor, karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır" diye konuştu. https://t24.com.tr/haber/bakan-tekin...urulur,1119481 |
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
12.07.2023, 00:18 | #2 | |
|
Cevap: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyi
Alıntı:
Bir yerde duydum ya da okumuştum; Fare ısırdığı kişiyi acıyı duymasın diye üfleye üfleye ısırırmış diye... Bu da o misal, aklındaki başka dilindeki başka adamın, güzel gibi görünen gerekçelerle kötü işler yapmak tam da böyle bir şey işte, alenen kızlarla erkekleri ayırmanın kapısını yapıyor üstelik bu ne kadar bilimsel neresinden uydurdu o da ayrı konu. Kızını okula göndermeyenin kesersin cezasını olur biter, bak bakalım bir daha kimse gönderiyor mu göndermiyor mu! |
|
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
12.07.2023, 01:43 | #3 |
|
|
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
12.07.2023, 04:29 | #4 |
|
O aileyi de 7 yaşındaki erkek çocukla birlikte okutmak istemediğinden dolayı tıkacaksın içeri bakalım okuyor muymuş okumuyor muymuş! bir takım aklı evvel tipler kızını 7 yaşındaki çocuktan korumak istiyor diye ülkeyi akıl, bilim ve mantık dışı bir şeriat devletine sürükleyemezsiniz suçtur.
|
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
12.07.2023, 12:02 | #5 | |
|
Alıntı:
Alti Yasindaki Cocuklari Evlenmeye zorlayan Sapiklarami teslim etmek istiyorsun kendini?.
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
açabilmeliyiz, bakanı, eğitim, gerekirse, milli, okulları, tekin, yusuf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |