Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 12.07.2023, 00:09   #1
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında eğitim sistemiyle ilgili konuştu. Tekin, kız okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini belirtti.

Bakan Tekin, "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" dediğini iddia etti. Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" dedi.

Karma eğitimin esas olduğunu söyleyen Tekin "Ama bu tür gerekçelerle, yani eğitimin, okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım" ifadelerini kullandı.

"Karma eğitim esastır"

Karma eğitime karşı olmadığını savunan Tekin, "Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Zaten bizim Milli Eğitim'in temel kanununda öyle diyor, karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır" diye konuştu.

https://t24.com.tr/haber/bakan-tekin...urulur,1119481
Eski 12.07.2023, 00:18   #2
Rosebud
Müdavim

Standart Cevap: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyi

Alıntı:
kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm
Ulen bu nasıl şark kurnazlığı!
Bir yerde duydum ya da okumuştum; Fare ısırdığı kişiyi acıyı duymasın diye üfleye üfleye ısırırmış diye...
Bu da o misal, aklındaki başka dilindeki başka adamın, güzel gibi görünen gerekçelerle kötü işler yapmak tam da böyle bir şey işte, alenen kızlarla erkekleri ayırmanın kapısını yapıyor üstelik bu ne kadar bilimsel neresinden uydurdu o da ayrı konu.
Kızını okula göndermeyenin kesersin cezasını olur biter, bak bakalım bir daha kimse gönderiyor mu göndermiyor mu!

TEARS AND SOUVENIRS

2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.07.2023, 01:43   #3
Canan
Çiçekci kız

Standart Cevap: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyi

Yeni Bakan "Aileler göndermek istemiyor" dedi: Karma eğitime karşı hamle

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarını okutmayan ailelerin, kızlarını erkeklerle birlikte okutmak istemedikleri için okula göndermediklerini bu nedenle "gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de eğitim sistemiyle ilgili soruları yanıtladı.

Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" gerekçesini öne sürdüğünü belirten Bakan Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" dedi.

"KEŞKE ŞERİATI ÖVEBİLECEK KADAR BİLGİM OLSA"

Tekin'in yazdığı "Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet" isimli kitabı gösteren sunucu Melih Altınok'un “Şeriatı öven kitap mı yazdınız?” sorusuna Bakan, "Keşke Şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı da yazsaydım." yanıtını verdi.

Odatv.com

Eski 12.07.2023, 04:29   #4
Rosebud
Müdavim

O aileyi de 7 yaşındaki erkek çocukla birlikte okutmak istemediğinden dolayı tıkacaksın içeri bakalım okuyor muymuş okumuyor muymuş! bir takım aklı evvel tipler kızını 7 yaşındaki çocuktan korumak istiyor diye ülkeyi akıl, bilim ve mantık dışı bir şeriat devletine sürükleyemezsiniz suçtur.

TEARS AND SOUVENIRS

2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.07.2023, 12:02   #5
Insanlikarayan
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarını okutmayan ailelerin, kızlarını erkeklerle birlikte okutmak istemedikleri için okula göndermediklerini bu nedenle "gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" dedi.

Alti Yasindaki Cocuklari Evlenmeye zorlayan Sapiklarami teslim etmek istiyorsun kendini?.

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-

Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açabilmeliyiz, bakanı, eğitim, gerekirse, milli, okulları, tekin, yusuf

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler