05.06.2021, 19:03 | #1 |
|
Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Oyun bilgisayarı birçok yaşta kullanan insanların ilgisini çekerken, pc alırken nelere dikkat edilmeli? |
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.06.2021, 16:18 | #2 |
|
Cevap: Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Aslında oyun oynamayı çok severim ama sağlığım müsede etmiyor, 5 dakika içinde kusacak duruma geliyorum, kulağımda sorun olduğu için hareketli görüntüler deniz tutması etkisi yapıyor, çünkü göz ve kulak sinirleri yan yana.
|
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.06.2021, 17:45 | #3 |
|
Masaüstü bilgisayarımı oyun için almıştım ancak kablosuz kullandığım için benim odamda kablosuz yeterli gelmiyor. Masaüstü bilgisayarlarını laptoplara göre daha çok severim. Oyun oynamak için laptoplar uygun değil.
|
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.06.2021, 21:26 | #4 | |||
|
@Rosebud Abicim sende kendini iyice hastalık hastası yaptın be.. O kadar değildir ya ilk görüş açısı bulunan oyunlardan uzak durman yeterlidir. yoksa tepe görüş açısı sağlayan oyunlar o etkiyi yapmazlar.
Oyun bilgisayarın varsa sana başlangıç olarak şu oyunu öneririm. Emin ol seni çok saracaktır.(Baya da uzundur hani 120-130 saatlik bir oyun süresi var günler haftalarını alır oynamayanı dövüyorlar o derece)
@OkyanusunKalbi Kablosuz? oyun bağlantısı kuramadım. Online türleri tercih ediyorsun heralde. O türlerde ping önemli olduğu için evet doğal olarak kablolu bağlantı kurman daha iyidir. Laptopda oyun oynanırda parasına değmez. Oyun laptopu parasına en üst seviye bir sistem dizersin.
07.06.2021, 13:23 | #5 |
|
Yok be agam bu bulantı gerçek, geçen gün taksiye bindim cebimden bozuk paralar koltuğun yanına döküldü, araba hareket halinde olduğu için paraları alayım derken bulantıdan soğuk terler döktüm hepi topu da 10-15 saniye sürdü, hareket halindeki bir araçta mesela gazete de okuyamam ben.
Oyunlar da öyle özellikle hani ön planda bir silah vardır sağa sola ateş edersin ya o tip oyunlar (ftp oyunu deniliyor galiba) dokunuyor ama o hani tepeden bakan Age of Empires gibi oyunlar dokunmuyor ama ben de o ftp'leri seviyorum aksi gibi. Eskiden oyun oynayabildiğim zamanlar Wolfenstain oynardım ama o ilk uyduruk win 98 versiyonları değil, efsane oyundu en sonunda Heinrrich adında bir dev canavar çıkardı karşına en zor bölümüydü neredeyse o bölümü atlamak imkansızdı ama becermiştim sonunda. Bir de tabi benim bilgisayar oyun bilgisayarı değil o videodakini kaldırmaz. |
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti |
07.06.2021, 13:51 | #6 | |
|
Alıntı:
Tamam işte ilk görüş açısı kamerasında olan yani (fps) türü oyunlar seni rahatsız eder. tps yani üçüncü görüş açısındaki oyunları rahat oynayabilirsin. Tabi söylediğim oyunlar için ortalama bir sistemin olması şart^^
07.06.2021, 14:09 | #7 | ||||
|
Alıntı:
Oyunun yarısına gelirdim internet kopardı. Diğer PC’ler çalışırdı masaüstünde kopmalar olurdu. Şunu kullanıyordum. Galiba artık bilgisayarı satmak zorunda kalacağım, boşu boşuna yer kaplıyor. Laptoplar oyun için hiç uygun deği. Bir ara dellin oyun laptopları çok hoşuma giderdi. Birinden duymuştum da çok ağırmış, fiyat olarak da değmez. Geçmiş bizden oyun sevdası. |
||||
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti. |
07.06.2021, 15:30 | #8 |
|
@OkyanusunKalbi
Senden geçmiş olabilir ama benden geçmez.^^ Şimdiki sistem bazı oyunlarda "artık yeter babacım ben gidiyorum" diyor resmen. Kıyıda köşede birikmişim var. Gözü kararttım tüm parçaları yurtdışından amazon.de yada newegg sitesinden alacağım. Tahmini 2 bin euro falan tutuyor. Kargosuda 2-3 günde gelir buradaki çakallarıda zengin etmemiş olurum. Bir tek ekran kartı piyasasının durulmasını bekliyorum. İşlemcisi anakartı ssd'si ramleri falan 8 bin tl tutarken ekran kartının kendisi 12-14 bin arası tutuyor. Bu lanet kripto madenciler yüzünden kartlar karaborsada alamıyorum bir karta o kadar para verirsem geceleri uyuyamam... Ne zaman 10 bin altına düşer(5-7 bin tl arası tav olurum) işte o zaman cari açığın kralını yapacağım biriktirdiğim parayı yabancılara gönderip sistemi yenileyeceğim. Bizim haşmetlüler uçak falan alırken ses etmiyorlar da benim harcamam mı ülkeyi batıracak alla alla
07.06.2021, 16:35 | #9 |
|
Sen yine de uçağı bir düşün @Heliosaga...
07.06.2021, 16:48 | #10 | |
|
Alıntı:
O parayı verirsem uykularım kaçar. 10 binin altına da düşeceği yok. Evdeki bilgisayarları satıp yeni bir tane bilgisayar almak istiyorum, biraz eskidiler. En dandiğine 5 bin diyecekler. Bakarsın oyun için düşünebilirim ama bu dediğin fiyatlardan sonra hiç bakmayım o zaman. Parçalarını kendim alıpta takamam. Sence ne zaman bilgisayar piyasası düşer? Amazondan alınan parçalar biraz daha mı uygun? |
|
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
alırken, bilgisayarı, dikkat, edilmeli, nelere, oyun |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |