Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 26.12.2014, 14:04   #21
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ZeZe Mesajı göster

Adam tezini de kendi üretiyor antitezini de sonra felsefe yapılamaz diyor. Aslında bizi deniyor bakalım yiyecek mi millet diye

Birde düşünün ki bu adam sentez yapsa o zaman vay halimize
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.

la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
8 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.12.2014, 14:07   #22
Nevsale
Üye

Van minüt yaaa...
7 Üyemiz Nevsale'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.12.2014, 14:20   #23
ReaL
Deniz Sevengillerden

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Nevsale Mesajı göster
Van minüt yaaa...
Daha beteri var.

White Sea

Ardından Türkçe açıklaması da gelir... Yani, Akdeniz

Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.12.2014, 14:26   #24
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Mehmet Ali Birand'ın Programında Tayyip Erdoğan'a İngilizce Soru

http://www.youtube.com/watch?v=_3MFY_lMF4E
6 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.12.2014, 14:29   #25
Insanlikarayan
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Daha beteri var.

White Sea

Ardından Türkçe açıklaması da gelir... Yani, Akdeniz

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-

Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
6 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.12.2014, 22:57   #26
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

‘Türkçe felsefe yapıyoruz o bilmiyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dil devrimini hedef alarak “Türkçe ile felsefe yapılmaz” demesine tepki yağdı. Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Kuçuradi, “Türkçe felsefe yapıyoruz ama belli ki kendisi bunu bilmiyor” dedi. CHP Grup Başkanvekili Altay ise Erdoğan’ın modernleşmeyi reddettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dil devrimini hedef alan sözlerine tepki yağdı. Daha önce “Zaman zaman söyleniyor, ‘Türkçe ile felsefe, bilim yapılmaz, bilim dili kurulmaz’ deniyor. Bunların tamamı ırkçılık kokan açıklamalardır” diyen Erdoğan’ın önceki gün “Türkçe ile felsefe yapılamaz. Ya Osmanlıca ya İngilizce kullanmanız lazım” diye konuşması şaşkınlık yaratırken Osmanlıcanın da öğretildiği ilahiyat fakültelerinde felsefe derslerinin kaldırıldığına, ortaöğretimde ise felsefe dersi saatlerinin azaltıldığına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, önceki gün yapılan TÜBİTAK Bilim Ödülleri töreninde, Dil Devrimi’ni hedef alarak “Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız” demesine tepki gösteren Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı İoanna Kuçuradi, “Biz Türkçe felsefe yapıyoruz, yayınlarımız da var. Ama belli ki kendisi bunu bilmiyor. Şunu da söylemeliyim, Türkçe bugün felsefe yapmaya çok elverişli bir dil. Kullanılan terimler, Batı dillerindeki gibi yüklü değil. Bu da Türkçe felsefe metinlerinin okura ulaşmasını kolaylaştırıyor” dedi.

Dil alanındaki çalışmalarıyla tanınan Necmiye Alpay, Erdoğan’ın bu tür tartışmalarla, 17-25 Aralık’ın yıldönümünde gündemi saptırmaya çalıştığını belirtti. Alpay, “Her anadilinde felsefe yapılabilir. Tarihsel koşullarda bazı diller gelişmemiş olabilir ama Türkçe bunlardan biri değildir. Erdoğan bu sözlerle felsefecilere ve Türkçeye ayıp ediyor” dedi.

Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Betül Çotuksöken, “Her filozof dili, kendi söylemi olarak yeniden yaratır. Şiir geleneği bu denli güçlü olan bir dilin felsefece güçlü olmaması mümkün müdür? Felsefe günlük dille, doğal dille yapılır ve Türkçe de felsefece işlenmiş doğal dillerden biri olarak bu bağlamda çok başarılıdır” ifadelerini kullandı.

Yazar ve eleştirmen Konur Ertop, “Dilimizin bir gecede yok edildiğini, bugünkü Türkçeyle felsefe yapılamayacağını söylemek kültürümüzün gelişimine, bilim dünyamıza ağır hakarettir. Cumhuriyet Aydınlanmasını küçümsemektir. Osmanlıcanın evrensel bilimin, felsefenin kavramlarını karşılamakta yetersiz kaldığını günümüzden 150 yıl önceki Osmanlı aydınları bile görmüştü” diye konuştu.

Dil devriminin Türkçeye binlerce kelime kazandırdığını söyleyen emekli öğretim üyesi Efdal Sevinçli, “Cumhurbaşkanı Türkçeyi bilmiyor. Türkçeyle Arapçayı karıştırıyor ama Arapçayı da bilmiyor” dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de Erdoğan’ın “freni patlamış kamyon” gibi ilerlediğini savunarak “Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nden hınç almak için ne yaparsa yapsın, bu ülkede ne karma eğitimden, ne de Türkçeden vazgeçeriz. Oy almak için yapılmış politik hareketlerin ne bilimsel ne de pedagojik gerçekliği vardır. Bu sözler ülke gerçeklerinden çok uzaktır” diye konuştu.

Hayretle izliyoruz
Erdoğan’ın sözlerini “hayret ve ibretle izlediklerini” belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Rejimle ve Cumhuriyetle olan sorunlarını artık gizlemekten vazgeçtiklerinin çok açık bir göstergesidir, modernleşmeyi reddetmektir, gericiliktir, geri kafalılıktır ve yobazlıktır. Türkiye’de harf devriminin ortadan kaldırılması bir değil bin tane Erdoğan olsa da mümkün değildir” dedi.

Kaynak

Eski 26.12.2014, 23:02   #27
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Ulan ben de diyorum, Bilal neden anlamıyor.. Türkçe'denmiş.

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
7 Üyemiz Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.12.2014, 23:13   #28
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cliff Durden Mesajı göster
Ulan ben de diyorum, Bilal neden anlamıyor.. Türkçe'denmiş.
Doğru söylüyorsun... Şehzade anlamıyor ki Türkçe'den onun için Osmanlıca geliyor ya...Babası baktı ki anlamıyor jet hızıyla çözdü sorunu...
Eski 26.12.2014, 23:33   #29
K-Pax
Uzman Üye

Teyyo'nun kafasındaki fantazi dünyası çok cılgın ama fantaziler osmanlıca olunca dili dönmüyor tabiHmm bakın white sea'ya da cok girdim, çok tuzlu ve sıcak bir deniz, yoksa, yoksa ben....

Eski 27.12.2014, 00:10   #30
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Yovv biz bu Türkçe ilen felesefe felan yapamıyoh, sonra isitres yapıyoh, acıkıyoz, gaşığı çalıyoz maharnaya...

Nilgün MARMARA
7 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilim, cumhurbaşkanı, dedi, dildir, erdoğan, Önemli, türkçe, yetersiz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler