|
Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç Ağaçları, çiçekleri sevelim, koruyalım |
|
Seçenekler |
04.07.2014, 15:26 | #11 |
|
Cevap: Yılbaşı Çiçeği | Özellikleri | Bakımı
Anladım çok güzel görünüşü var süs çiçeği..bahçe düzenlenmesi iyi olur bilgin için teşekkürler ...
02.12.2014, 21:02 | #12 |
|
02.12.2014, 21:34 | #13 |
|
Bunlar da benden olsun Ekin.
Pink pembe ve uçları pembe beyaz olan da bir saksıda ve tomurcuklar şu an. @Tura
02.12.2014, 21:36 | #14 |
|
Fevkalade bir güzellik. Teşekkürler Canan. |
02.12.2014, 22:06 | #16 |
|
Çiçekçi Kızın çiçeklerine ve bahçesine bayılıyorum...
Teşekkürler Ekin ve Canan... |
02.12.2014, 22:21 | #17 |
|
Bu çiçek hakkında ben de bir şeyler söylemek istiyorum.
Yılbaşı çiçeği ile paskalya kaktüsü ayrı türler. Bunu yapraklarının şekinden ve çiçeklerinin durumundan anlayabiliriz. Yılbaşı çiçeği ( Schlumbergera russelliana ) Yeni yılda açar. Kasım aralık ve ocak gibi. Buna aynı zamanda kısa gün çiçeği de denir. Eylül ekim gibi serin bir yere alın. Burada yerinden hiç kıpırdatmayın, hiç sulamayın. Yıl başında çiçekten geçilmez. Paskalya kaktüsü ( Schlumbergera truncata ) ise Bahar aylarında açar ve bütün yaz çiçeklenir durur. Hibrittir. Kültürvari olan bu çiçek ticari amaçlıdır. |
02.12.2014, 22:42 | #18 |
|
Tamamen haklısın Tura.
Benim gördüğünüz beyaz olan, Paskalya (ostern) çiçeği ve bunlar, Nisan ayından. Pembe ve pink açacak olan henüz tomurcuk dedim, bu ay sonuna açacaklar. Teşekkürler... |
02.12.2014, 22:42 | #19 |
|
Anneciğiminde yılbaşı çiçeği vardı. Kırmızı renklisinden, hiç bir zaman yılbaşında açmadı. Hep geçikmeli açardı. Hiç yerini değiştirmezdik. Her halde bakımında eksik bir şeyler yapardı.
Ne kadar çok severdi, o çiçeği. Kuşlar hiç rahat bırakmazlar, yapraklarını yerlerdi. Kuşlardan korumak için ne yapacağını bilmezdi. Annemi kaybettikten sonra çiçeğe, ben bakar oldum. Hiç açmıyor, artık. Bakımına daha dikkat edeceğim. Bilgiler için teşekkürler Ekin, çok işime yarayacak. Hikaye gibi bir yorum oldu, sanırım. Çiçeklerin çok güzel @Canan |
08.12.2014, 11:18 | #20 |
|
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bakımı, çiçeği, kaktüs, Özellikleri, paskalya, paskalya çiçeği, yılbaşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |