05.08.2013, 00:20 | #1 |
|
Güneydoğu Anadolu'da Görülmesi Gereken 10 Güzel Yer
Güneydoğu Anadolu'da Görülmesi Gereken Yerler Hasankeyf - (Batman)
Halilürrahman Camii ve Çevresi - (Şanlıurfa)
Halfeti - (Şanlıurfa)
Nemrut Dağı- (Adıyaman)
Mor (Aziz) Gabriel Manastırı - (Mardin)
|
16 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. | Canan, Çengelli İğne, Dilaver, Efruz, Gündönümü, Hasat, Insanlikarayan, Lion, Mathematician, Maviş, ReaL, Redwine, Slower, Tanıdık, Türkü |
08.08.2013, 03:54 | #2 |
|
Cevap: Güneydoğu Anadolu'da Görülmesi Gereken 10 Güzel Yer
Sur ve Burçlar - (Diyarbakır)
Zeugma Antik Kenti ve Arkeoloji Müzesi- (Gaziantep)
Kale - (Gaziantep)
Zincirli Bedesten - (Gaziantep)
Ravanda Kalesi - (Kilis)
|
09.08.2013, 11:52 | #3 |
|
Deniz olmayan bölgelerimiz en az seyahat edilen bölgeler oluyor haliyle.. Ben de bu bölgeden görmediğim bir çok yer olduğunu gördüm..
09.08.2013, 14:30 | #4 |
|
Bunlardan Adıyaman'daki Nemrut Dağını gördüm ve çıktım, Şanlıurfa'daki Halilürrahman Camii ve Çevresi, Gaziantep'deki Zincirli Bedesten ve daha bazı yerlerini gördüm. Gerçekten de görmeye değer yerler...
Güneydoğu Anadolu'ya gitmek isteyenlere tam bir rehber olmuş bu konu. Teşekkürler Başakça ve ReaL, ellerinize sağlık |
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.08.2013, 14:33 | #5 |
|
İnsanlar bütün yıl çalışıp yoruluyorlar. Haliyle de tatillerini deniz, kum, güneş, bikinili kızlar ve tam pansiyondan yana tercih ettikleri için bu bölgelerimizdeki güzelliklerden mahrum kalıyoruz. |
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.08.2013, 15:05 | #6 |
|
Bizim gittiğimizde, hava sıcaklığı 4o ve üzerinde dercelerde olup, çekilecek gibi değildi. Durum böyle olunca da, öğle sıcaklarını atlattıktan sonra çıktık gezmelere; pek faydası olduğu da söylenemez ya
Nemrut'a sabahın çok erken saatlerinde çıktık ki, güneşin doğuşunu seyretmenin bir başka olduğunu söylemişlerdi. |
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
10.08.2013, 22:22 | #7 |
|
Hani fotoğrafları görünce hemen gidip göresim geldi desem yanlış olmaz.. En çok Nemrut Dağına çıkmak isterim..Güneşin doğuşu hiç bir yerde Nemrut' ta ki kadar güzel değildir olarak biliyorum..
12.08.2013, 08:37 | #8 |
|
Türkiye'nin öylesine çok görülmeyi hak eden yerleri var ki. Kimi zamansızlıktan, kimi parasızlıktan kimi de ilgisini çekmediğinden gitmiyor-gezmiyor. Bizlerin vermediği değeri yabancı turistler veriyor.
Teşekkürler Başakça ,Güneydoğu gezisine çıkmaya niyeti olanlara güzel bir kaynak oluşturmuşsun.
15.08.2013, 12:22 | #9 | |
|
Alıntı:
Önce ufukta muazzam bir kızıllık başlıyor. Yavaş yavaş o kızıllık, çeşitli renklere bürünüyor ve... Geniş bir alana yayılırken, güneş büyük bir sini kadar muhteşem yüzünü gösteriyor. Erken kalkıp, dağ yollarına düşmeye değiyor doğrusu.. |
|
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
15.08.2013, 12:40 | #10 |
|
Lisans bitirme tezim Şanlıurfa konuluydu. Gerçekten doğasıyla, kültürel özellikleriyle, mimarisiyle, yaşam tarzıyla apayrı bir dünya. Hayatımın 20 yılı güneydoğuda geçtiği için bölgenin özelliklerini gözleme fırsatım oldu. Ama şu an bence en dikkate değer kültürel miras dünyanın en eski yerleşmesi özelliği arkeoloji otoritelerince de kabul edilen Göbekli Tepe.
Paylaşım için teşekkürler Başakça. |
7 Üyemiz Gündönümü'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |