27.05.2012, 01:18 | #11 |
|
Cevap: Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar
|
30.05.2012, 18:26 | #12 |
|
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyun. Portakalların suyunu sıkıp elmalarla beraber yumuşayıncaya kadar, yarım saat kadar kaynatın. Ardından buzdolabında iyice soğutup, servis tabağına alın. Narı soyup çekirdeklerini elmaların üzerine serpın.
Bulguru bir kaba alın; üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın. Üzeri kapalı olarak yumuşayana kadar dinlendirin. Diğer yanda rokaları temizleyip yıkayın ve ince kıyın. Kıyılmış rokaları yumuşayan bulgurlara ekleyin. Doğranmış turpları, küp doğranmış soğanları ve yarım halka doğranmış portakalları ilave edin. Bir kasede portakal suyu, balzamik sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını çırparak karıştırın. Malzemelerin üzerinde gezdirip iyice karıştırın. |
31.05.2012, 07:12 | #13 |
|
Portakalı keklerde seviyorum fakat pastada bir türlü sevemedim.
Denenmesi gereken güzel tarifler. Teşekkürler Canan. |
31.05.2012, 10:52 | #14 |
|
Dört bir yanım portakal ağaçları ile süslü olduğundan bir çok tatlının içine portakal ilave ediyorum. Özelliklede keklerde ya portakal ya turunç kullanıyorum,başka türlü yumurta kokusu geçmiyor gibi geliyor.
Teşekkürler Canan,yine bol emekli ve özverili bir sunum hazırlamışsın.
15.03.2016, 14:21 | #15 |
|
|
16.03.2016, 00:00 | #16 |
|
Hepsi de çok nefis görünüyor. Tatlıya hayır diyemem. Teşekkürler Canan ve Redwine ellerinize sağlık.
|
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
aroma, kekler, lezzetler, pastalar, tatlılar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |