|
Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler |
|
Seçenekler |
07.02.2012, 01:48 | #21 |
|
Cevap: Ezan'ın Türkçe Okunması
Ben dinci ve yobaz görünce endişelenmesi gereken onlar olur. Bu konuda sen endişelenme.
Konuya dönecek olursak... Yazdıkların Kuran da geçmekte tabi. O kuran da geçenleri bu şekilde (Ezandaki gibi) yanyana gelmiş olarak Kuran da gördün mü peki? Orada geçen kelimelerle ben öyle şeyler yazarım ki inan sadece Kuran da geçtiği için o yazılanlarıda kutsallaştırırsa birileri Cennet'te huri beklerken Cehennem de kor olurlar... ****** Dibinenot; Bu konuyu lütfen kişiselleştirip kendimizi savunma gibi bir pozisyona sokmayalım. Ben yazdıklarımı şahıslara değil konuya hitaben yazıyorum...
07.02.2012, 02:01 | #22 |
|
Ne demek istediğini anlamadım ama yaz da görelim...
07.02.2012, 15:46 | #23 |
|
Yazayım da gör!!!
07.02.2012, 16:15 | #24 |
|
|
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
09.02.2012, 01:18 | #25 | |
|
Alıntı:
Açıklamaya gerek yok, yazacağını yaz da şok olalım...
09.02.2012, 01:31 | #26 |
|
Ne demek istediğimi anlamayan sensin...
Yazdığımı da anlamakta zorlanacağını düşündüğüm için yazılmış olanların nasıl yazıldığını açıklamıştım sana... Çaren bende değil artık...
11.02.2012, 01:28 | #27 | |
|
Alıntı:
Neyse...
11.02.2012, 01:50 | #28 | ||
|
MÂİDE SÛRESİ
(12) Andolsun, Allah İsrailoğullarından sağlam söz almıştı. Onlardan on iki temsilci -başkan- seçmiştik. Allah şöyle demişti: "Sizinle beraberim. Andolsun eğer namazı kılar, zekatı verir ve elçilerime inanır, onları desteklerseniz, (fakirlere gönülden yardımda bulunarak) Allah'a güzel bir borç verirseniz, elbette sizin kötülüklerinizi örterim ve andolsun sizi, içinden ırmaklar akan cennetlere koyarım. Sana kelimeleri seçip ayrı ayrı yazmama da gerek yok. Arapça bilen biri bu ayet'i sadece bu şekliyle okur ve (kesip alta eklediğim) son cümleyi es geçerse çıkan anlamına bak... İsrailoğullarını vaad edilen bir cennet ve söz var... Ve son cümleyi ilave edince ortaya çıkana bak... Burada ise o vaatlerin ve verilen sözün karşılığında beklenenler var... Alıntı:
Maide Süresinin devamında da İsrailoğulları ile ilgili pek çok şey var ama dediğim gibi içinden bir cümle çıkartmak veya bir kelimeyi farklı söylemek anlatılanları bambaşka bir istikamete sürükler... Maide 13. Ayetin girişi; Alıntı:
Oluyormuş demek... Anlayamadığın şey... Ezan sadece namaza çağrıdır ve bunun içinde kullanılan Arapça kelimeler Kuran da da geçtiği için onu kutsallaştırmaz. Kuran'da geçen hiç bir kelime de KUTSAL değil, sadece ARAPÇA'dır... Kelimeye yüklenen bir anlam varsa sadece kutsal olan odur. Bu nedenle "Allahu ekber" ile "Allah büyüktür" arasında bir fark yoktur... Bu kelimenin ARAPÇA veya TÜRKÇE veya da herhangi bir dilde söylenmesinde sakınca da olmaz... Yetti valla...
11.02.2012, 02:41 | #29 |
|
Aslında tartışmanın şu kısmı gereksiz. İbadet hangi dilde olmalı?
Her birey kendi hür iradesi ile seçimini yapabilmeli. Kimi sünnetten sayar, Arapça ibadet eder. Diğeri anladığı dilde ibadet eder, daha içten görür. Yine de, Almanlar, matbaa icat edildiğinde ilk olarak İncil'i bastılar. Üstelik Almanca olarak. Kırsal alandaki insanların Latince bilmiyor olması dinden uzak olmalarını gerektirmezdi çünkü. Ha, bizim Arapça bilmeyen insanımız uzak mı dinine? Hayır, sadece büyük çoğunluk anlamını bilmeden okuyor. Bana düşmez bunu söylemek de, ben Kuran'ı Türkçe okuduğum zaman kendimden geçtiğimi bilirim. Ezberden veya zorlanarak okuduğum Arapça'nın bana bir şey kattığını sanmıyorum. Serseri Gezgin belirtmiş. Tanrı katında dilin bir hükmü yok. Olduğunu düşünen var mıdır zaten? O halde insan kendi içtenliğini, kendi dilinde ortaya koymalıdır. Memleketin yüzde bilmem kaçı Müslüman diyenler gözden kaçırmasınlar ki, memlekette her bireyin (neredeyse diyelim) bildiği dil de Türkçe'dir. O halde ezanın Türkçe okunması akla yatkın olandır.
11.02.2012, 02:46 | #30 | |
|
Alıntı:
Lakin, herkes anladığı dilde konuşmayı ister anlaşılabilmek için. Ezan bahane.Ezanın türkçe okunması namazın şeklinimini değiştirecek!.Hayır. O zaman derdiniz ne kardeşim? Neden türkçe okunmasına bu kadar karşısınız?Sen bana merhaba desende hello desende selamın aynıysa,bırak aynı doğrultuda aleyikümselam diyeyim.. Bu kadar direnme, bu kadar anti fikir üretme çabasıneden? Beni bu yaştan sonra karşıt düşünceye sevk ediyorsa oturun biraz düşünün derim.. Amacınızın ne olduğunu cidden merak etmeye başladım..Benim bu yaştan sonra ezanı kendi dilimde dinlersem aynı hisse vuku bulmayıp ibadetimi yanlış yapacağıma dair fikre sebat eden sizler kimsiniz?? |
|
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
arapça, belgesel, demokrat, ezanın, genelge, okunması, parti, seçimler, uygulama |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |