Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 12.02.2012, 23:37   #101
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ezan'ın Türkçe Okunması

Jazz... Bu son yazdığını en baştan yazmış olsaydın ben inanıyorum ki ortam bu kadar gerilmez ve iş bu kadar uzamazdı... Neyse olan oldu artık.

Burada kimse kendini anlatmak zorunda değil ve zaten bizde kişileri değil fikirleri tartışıyoruz.

Alıntı:
Ne Ezan'ın Türkçe okunmasını savunanların dinsiz yerine konması doğru, ne de Arapça olarak okunmasını savunanların bağnaz ve yobaz yerine konması doğru. Ve bu başlıkta ikinci gruba girenler biraz daha şanssız sanki; sağlı sollu saldırılıyor ve teşekkürler de havalarda uçuşuyor.

Burada ki yorumlarda kimse kimseyi dinsizlikle veya başka birşeyle suçlamadı. Tartışılan, konuya yaklaşım ve üslup meselesiydi. Ayrıca burası din ağırlıklı bir forum olmadığı ve anasayfadaki bannerden de anlaşıldığı üzere ortak paydamızın ne olduğu çok belli. Dolayısı ile teşekkür butonunu kullananların ağırlığının neresi olacağı konusunda elimizden birşey gelmez.

Alıntı:
Bir grup içinde herkes aynı fikirde olmaya mecbur mu yahu!

Forumlar tartışma platformudur. Biri fikrini söyler ve karşı fikirde olan da o fikrin karşında neden olduğunu ve kendince doğrularını sayar... Bundan daha doğal olan ne var ki bu durumda?.. Konular süs olarak değil fikirler de belirtilsin diye açılmakta. Ama belli kurallara uymak zorunluluğu burada da var ve aksi halde müdahale etmek durumundayız...

Eğer senin dediğin şekilde karşı fikre saygımız olmasaydı veya dediğimiz doğrudur despotluğuna sahip olsaydık, konuyu açarken bu şekilde açmazdık...

Direkt olarak "Ezan Türkçe okunmalıdır" der ve hiç tartışmadan noktayı koyardık...

Oysa bak her fikirden yorumlar saygı ve üslup bozulmadığı sürece konuda durmakta...

Eyvallah...

7 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2012, 02:06   #102
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi duayen Mesajı göster
Ben 50 yaşına yaklaşmış bir insanım. Bu yaşıma kadar böyle bir şey ne yaşadım ne gördüm.Benim yaşadığım dönemlerde siz annenizin rahmine düşmüş bir tohum dahi değilken ezan okunuyor ve herkes bunun ne anlam geldiğini biliyordu,bu gün olduğu gibi. Bu türkçe yada arapça sonucu değiştirmeyecek.Yani ezanın amacı hangi dilde olusa olsun değişmez bunu bilin.
Lakin, herkes anladığı dilde konuşmayı ister anlaşılabilmek için.
Ezan bahane.Ezanın türkçe okunması namazın şeklinimini değiştirecek!.Hayır.
O zaman derdiniz ne kardeşim? Neden türkçe okunmasına bu kadar karşısınız?Sen bana merhaba desende hello desende selamın aynıysa,bırak aynı doğrultuda aleyikümselam diyeyim..
Bu kadar direnme, bu kadar anti fikir üretme çabasıneden? Beni bu yaştan sonra karşıt düşünceye sevk ediyorsa oturun biraz düşünün derim..
Amacınızın ne olduğunu cidden merak etmeye başladım..Benim bu yaştan sonra ezanı kendi dilimde dinlersem aynı hisse vuku bulmayıp ibadetimi yanlış yapacağıma dair fikre sebat eden sizler kimsiniz??
Kıllık olsun diye veya belli bir amacım olduğu için sizden farklı bir görüş içine bürünüyor değilim. Ben kendi düşüncemi yazdım sadece.

Heralde size göre bağnaz biriyim ben. Değilim. Ama siz fikirlere hoşgörü de sınıfta kalmışsınız.

Nilgün MARMARA
2 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2012, 02:19   #103
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi tntcool Mesajı göster
Kıllık olsun diye veya belli bir amacım olduğu için sizden farklı bir görüş içine bürünüyor değilim. Ben kendi düşüncemi yazdım sadece.

Heralde size göre bağnaz biriyim ben. Değilim. Ama siz fikirlere hoşgörü de sınıfta kalmışsınız.
Yazım kişiye özel değildi neden üstünüze alındınız? Bende kendi düşüncelerimi bildirdim sadece..Fikir hoşgörüsünde sınıfta kalmam ile fikrinizi hoşgörüyle karşılıyorum..
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2012, 12:16   #104
Öykü
Müdavim

Alıntı:
Benim bu yaştan sonra ezanı kendi dilimde dinlersem aynı hisse vuku bulmayıp ibadetimi yanlış yapacağıma dair fikre sebat eden sizler kimsiniz??
Duayen'in yorumuna imzamı atıyorum.
Eski 15.02.2012, 00:00   #105
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Alıntı:
Yazım kişiye özel değildi neden üstünüze alındınız? Bende kendi düşüncelerimi bildirdim sadece..Fikir hoşgörüsünde sınıfta kalmam ile fikrinizi hoşgörüyle karşılıyorum..
Benim mesajımı alıntı yapmanız üstüme alınmam için yeterli.

Nilgün MARMARA
Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.03.2012, 02:18   #106
Erdinc_
Üye

Olumlu buluyorum
Tanrı Türkçe bilmiyor mu ?
Daha iyi anlaşılmasıdır amaç

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arapça, belgesel, demokrat, ezanın, genelge, okunması, parti, seçimler, uygulama

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler