|
Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler |
|
Seçenekler |
05.02.2012, 21:01 | #1 |
|
Ezan'ın Türkçe Okunması
Türkçe ezan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu dönemde Arapça orijinali yerine, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 18 Temmuz 1932 tarihli bir genelgesi ile ezan'ın Türkçe okunmasıdır. CHP iktidarı döneminde uygulamada kalmıştır. Bu süreç içerisinde ezan 18 sene Türkçe okunmuştur. Türkçe Ezan - Saadettin Kaynak - 1932
http://www.youtube.com/watch?v=oW7-Gs0dL0w Türkçe Ezan Belgeseli http://www.youtube.com/watch?v=qO4jVYkfL4A |
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. | Basakca, Canan, Caren, Damon, Duayen, Emilio Santos, Karagöz, MartiNeAgLe, Minnosh, Nedamet, Öykü, Türkü, Yorgun Yürek |
05.02.2012, 21:19 | #2 |
|
Cevap: Ezan'ın Türkçe Okunması
Anneannem anlatırdı ezanın Türkçe okunduğu zamanları; lakin 18 sene gibi uzun bir süre devam ettiğini bilmiyordum.
Hiçdeğilse, ne denildiğini anlar insanlar. Teşekkürler LaLe. |
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
05.02.2012, 21:38 | #3 |
|
Türkçe okunmasını geçtim de, geçen sene bir video izlemiştim. Videoda şöyle diyordu. Halkın ezanda ne dendiğini anlamaması için "felah" kelimesi çevrilmemiş. "Felah", "Kurtuluş" demekmiş. Bunu izledim epey de güldüm.
Türkçeye çevirdiğinde "Felah" kelimesi anlaşılmaz oluyorsa ve böyle olduğu için değiştirilmiyorsa, Arapça okunurken de "Felah" diye okunuyor, o zaman nasıl anlıyormuş bu halk diye sorsam, karşımdaki ilmi cevaplar vermeye kalkar, beni ayar eder dedim ve sormaktan vazgeçtim. Ne de olsa bu ülkede her konuda bir uzman var. Herkes yarım yamalak bilgisiyle uzmanlık taslamaya bayılıyor bu ülkede. |
9 Üyemiz Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti. |
05.02.2012, 23:54 | #4 |
|
Ezan dünyanın her yerinde Arapça'dır ve öyle kalmalıdır...
Türkçe okununca camilerde cemaat sayısının artacağını hiç ama hiç sanmıyorum
06.02.2012, 00:06 | #5 |
|
Türkçesi insanın içinde herhangi bir his uyandırmaz diye düşünüyorum...
06.02.2012, 00:48 | #6 |
|
His uyanmasına lüzum yok ki, anlamak önemli.
|
8 Üyemiz Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.02.2012, 01:23 | #7 |
|
Hz.Muhammed (S.A.V) inen ilk ayet Oku'dur..
Gerçekten anlamak isteyen açar okur bir kerede anlar karagöz.. Ülkenin büyük kısmınıda anlıyordur zaten o yüzden sıkıntı yok...
06.02.2012, 01:43 | #8 |
|
İnandığım dinin anladığım dilde olması daha mantıklıdır benim için.
Ülkenin büyük kısmının küçük kısmındayım ben Martin, anlamıyorum (büyük kısmının da anladığını hiç sanmıyorum) |
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.02.2012, 01:45 | #9 | |
|
Alıntı:
Hatırlattığın için teşekürler, biliyordum ilk ayetin ne olduğunu. Gerçekten öğrenmek isteyen açar okur diyorsun da, benim bildiğim kadarıyla Cumhuriyete kadar okuma yazma oranı oldukça düşük seviyedeydi, arapça öğrenmeyi bırak kendi dilleri Türkçeyi bile doğru düzgün bilmiyorlardı ve teknoloji bu kadar gelişmediği için, bu kadar fazla açıp okuma imkanı yoktu tarlada çalışan insanların. Onun için dolandırıcı hacı hoca tayfasından öğreniyorlardı dinlerini. Dinlerini kendi dillerinde anlayarak okumalarında hiç bir sakınca yok. Asıl böyle olursa sıkıntı yok. Herkes kendi dilinde okursa dinin manası olur, onun dışında boş laf olmaktan öteye gidemez. |
|
7 Üyemiz Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.02.2012, 03:14 | #10 | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
Arkadaşlar konu başlığı Türkçe ibadet yada İslamın Türkçe olması mı yoksa Ezan'ın türkçe olması mı ???? Benmi yanlış okuyorum yada başka konuya mı yorum yazıyorum..
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
arapça, belgesel, demokrat, ezanın, genelge, okunması, parti, seçimler, uygulama |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |