05.11.2013, 16:28 | #21 |
|
Cevap: Gazeteci, Şair ve Yazar Bir Başbakan | Bülent Ecevit (Karaoğlan)
Siyasetin içinde olup da, dürüst kalabilmek, her kesim tarafından saygı ve sevgi ile anılması çok zor..
05.11.2013, 23:11 | #22 |
|
Ecevit, düşünceleri ve uygulamalarıyla, 20. yüzyıl Türk siyasal yaşamın en önemli isimlerinden biriydi.
06.11.2013, 01:43 | #23 |
|
Ruhu şad olsun. Saygıyla anıyoruz, ve onu özlüyoruz.
|
3 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti. |
28.05.2014, 12:56 | #24 |
|
Bülent Ecevit'in 89.Doğum
28.05.2014, 13:49 | #25 |
|
Allah rahmet eylesin... Mekanı cennet olsun... Nurlar içinde yatsın... Çok sevdiğim bir devlet adamıydı. Kendisini iki kez görebilme şansını yakaladım... Saygı ile anıyorum...
|
5 Üyemiz Melek78'in Mesajına Teşekkür Etti. |
28.05.2014, 13:55 | #26 |
|
Hatirimizda yasarsin hep, Bülent Ecevit.
Bu Vatanin Cocugu olarak, Parlamentodan izin alarak, Maden Ocaginin bile en derinlerinde Yövmiyesiz calistin, Derdini anlamak icin. Amerika Turlarinda bile, Milletini düsünerek, Kibris Cikarmasinin Emrini verdin. Daha sayisiz olaylara imzani atarak, Vatanin tam bir Oglu olmaya basardin. Animizda hep yasayacaksin Bülent Ecevit!.
05.11.2016, 13:26 | #27 |
|
08.06.2019, 07:09 | #28 |
|
Ben Ecevit'im.
Ben Ecevit'im. Bu ülkede milyonlarca Ecevit ve milyonlarca Atatürk vardır ben de onlardan birisiyim. ** Bülent Ecevit Asıl adıyla Mustafa Bülent Ecevit, 28 Mayıs 1925 İstanbul doğumludur. 1943-1950 seneleri arası Cumhuriyet Halk Partisi ’nde Kastamonu milletvekili olarak görev yapan Pr. Dr. Fahri Ecevit ve ressam olan Fatma Nazlı’nın oğludur. Robert Koleji’nden 1944 yılında mezun olduktan sonra Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nde çevirmenlik olarak görev yapan Ecevit, 2 yıl sonra Rahşan (Aral) Ecevit ile evlenir. 1946-1950 yılları arasında Londra Elçiliğinin Basın Ataşeliği'nde kâtip olarak çalıştıktan sonra 1950 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yayın organı olan Ulus Gazetesi'nde işe başlar. 1955 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Karolina eyaletinin Winston-Salem şehrinde, The Journal and Sentinel'de konuk gazeteci olarak çalıştıktan sonra 1957'de Rockefeller Foundation Fellowship Bursu ile yeniden Amerika Birleşik Devletleri'ne gider ve Harvard Üniversitesi'nde sekiz ay sosyal psikoloji ve Orta Doğu tarihi üzerine incelemeler yapar. Forum Dergisi, Milliyet Gazetesi, Özgür İnsan, Arayış gibi dergilerde çeşitli kademelerde çalışır. 1974′te Milli Selamet Partisi ile koalisyon hükümeti kurarak 8 ay kadar başbakanlık görevini icra eder. 20 Temmuz 1974′te Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirerek Türk askerinin adaya çıkmasını sağlar. 1977 yılında Cumhuriyet Halk Partisi azınlık hükümetinde yeniden başbakan olur. Bülent Ecevit 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra gözaltına alınır ve 1982′de de siyasetle uğraşması 10 yıl yasaklanır. 1987′de yapılan halkoylaması sonunda siyasetle uğraşma yasağı kaldırılınca Demokratik Sol Parti genel başkanlığına getirilir. Yücel Özbilgin'in cenazesinde rahatsızlandı ve beyin kanaması geçirdi. Bülent Ecevit, 05 Kasım 2006 yılında vefat etti. Ecevit 81 yaşındaydı. ** https://www.youtube.com/watch?v=WlE5WXUmt4c Ben Atatürk'üm Savaş meydanlarına at sırtında, Trablusgarp, Çanakkale, Sakarya’da, Vatanın her karış toprağında, Cesaretimle ben, Atatürk’üm. Çadırımda, hasta yatağımda, Yahut yurdumdan çok uzaklarda, Okumaktan bıkmadığım kitaplarımla, Eğitim sevdamla ben, Atatürk’üm. En umutsuz zamanlarda, Pes etmeden inatla, İleri görüşlülüğüm, dehamla, Çalışkanlığımla ben, Atatürk’üm. Türk çocuğuyum varlığımda, Aldığım nefesle bu topraklarda, O’nun izinde oluşumla, Fikirleriyle ben de Atatürk’üm. www.antoloji.com/ben-ataturk-um-siiri/ ** Atatürk ve Ecevit ölmedi Bu milletin kalbinde ebediyen yaşayacaktır. Hepimiz birer Ecevit, hepimiz birer Atatürk'üz. |
2 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti. |
05.11.2022, 16:20 | #29 |
|
Bülent Ecevit 14'üncü Ölüm Yıl Dönümü
kaynak |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
89doğum, başbakan, bülent, ecevit, ecevitim, ecevitin, gazeteci, gününde, hatirimizda, karaoğlan, yasarsin, yazar, Şair |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |