Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 15.10.2024, 00:56   #1
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart AKP'li Meclis Üyesi'nden skandal kadın cinayeti açıklaması: “Çoğunda öldüre

AKP'li Meclis Üyesi'nden skandal kadın cinayeti açıklaması: “Çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur"

Art arda yaşanan kadın cinayetleri İstanbul sözleşmesi tartışmalarını bir kez daha gündeme getirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetlerinde kadınları suçlayarak “Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur” dedi.

Art arda yaşanan kadın cinayetleri İstanbul sözleşmesi tartışmalarını bir kez daha gündeme getirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetlerinde kadınları suçlayarak “Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur” dedi.

Son dönemde kadın ve çocuk cinayetlerindeki artış, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan toplantısı birinci bileşiminde gündeme geldi.

Birçok meclis üyesi toplantıya üst üste yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek adına siyah giyerek gelirken gündem dışı konuşmalarda, İstanbul sözleşmesi ve kadına yönelik şiddetle etkin mücadele konusu AKP'li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

Tartışmalarda ise AKP'li Meclis Üyesi Latif Aydemir, yaptığı konuşmada, şiddete uğrayan kadınların suçu olduğunu öne sürdü.

Aydemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hanımefendiler haklı gerekçelerini dile getirdiler. Ben tabii ki böyle bir günde bu kadar kutsal, güzel ablalarımız, annelerimiz, bacılarımız güzel konulara da değindiler. Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Çünkü insanlar… Bakın hanımlarımızın birçoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok… Şu an insanlar durduk yerde, kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsın, direkt gözümüzü karakolda açarız. Bugün itibariyle zaten 2 yıl altı olan cezaların tamamının yatılacak duruma geldiği de ifade edildi. Bizim önceliklerimiz bence her şeyden önce İzmir’deki sokaklarımız, yollarımız.”

İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in, kadın cinayetleriyle ilgili konuşmasının partilerince kabul edilemez olduğunu ve kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermenin asli sorumlulukları olduğunu iddia etti.

"Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez" ifadesini kullanan Dağ, kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız, fakatsız şiddete karşı olduklarını vurguladı.

Dağ, şiddetin hiçbir hali ve şeklinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir" bilgisini paylaştı.

https://www.birgun.net/haber/akp-li-...ucludur-567377

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklaması, akpli, cinayeti, kadın, meclis, öldüre, skandal, üyesinden, “Çoğunda

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler