08.10.2013, 14:47 | #11 |
|
Cevap: Rahmi'nin Aynasından!..
Anlamlı şiirlerin için teşekkürler GZTCİ kalemine sağlık..
|
08.10.2013, 14:47 | #12 |
|
Beynine, kalemine sağlık
Diğer şiirinizede bir göz attım bazı kelimeleriniz çok sert, aman dikkat edin, bazı söylem ve cümleleri nefret suçlarına sokabilirler, artık edebiyat da yapmak çizilen sınırlar içerisinde yapılacak. Şair Nef'i aklıma geldi Şair Nef’î Efendi, Saraydakilerle alay eden şiirler söyler, yazdığı hicivlerle dönemin birçok isminin nefretini ve öfkesini üstüne çekerdi... İşte bunlardan biri de Vezir Tahir Efendi idi. Ona da hakaret ettiğinden, Tahir Efendi Nef’î’ye “Kelb” demişti. Nef’î de hemen bir şiirle ona cevab verdi: “Bize kelb demiş Tahir Efendi/İltifatı bu sözüyle zahirdir/Maliki’dir benim mezhebim zira/İtikadımca kelb, tahirdir...” Şeyhülislam ikaz etti! Zamanın Şeyhülislamı onu ikaz etmiş, bir Müslümanı kötülerken aşırı gidilirse küfre düşülebileceğini söylemişti. Nef’i de buna karşılık olarak; “Müftü efendi bize kâfir demiş/Tutalım ben O’na diyem Müslüman/Lâkin varıldıkta ruz-ı mahşere/İkimiz de çıkarız orada yalan...” diyerek cevap vermişti... Daha sonra tahta çıkan Sultan 4. Murad Han onu Başkatipliğe tayin etti, fakat kimseye ilişmemesini söyledi. Her ne kadar Nef’î, Padişaha bu konuda söz verse de, yaradılışı icabı, kalemini durduramayıp Sadrazam Bayram Paşa hakkında bir hicviye yazdı: “Gürcü hınzırı, a samsun-ı muazzam, a köpek/Nerde sen, nerde sadrazamlık, a köpek/Vay ol devlete kim ola mürebbisi anun/Bir senin gibi deni cehl-i mücessem, a köpek...” Alıntıdır.. Bu şiirleri taşlamaları Nef'i şimdilerde yazamazdı değilmi |
08.10.2013, 14:52 | #13 |
|
Hayatı irdeleyen dizeler yine, kaleminiz daim olsun... Haaa bu arada ikibinsekizyılı verimli geçmiş bi hayli...
Düşün; Düşün de kendine gel, Sağcı ne, solcu ne? Binlerce genç vermedik mi teröre? Kamplara bölünürken güzelim ülke Kaybeden kim oldu; Peki kazanan nerede ?.. Yukarıdaki dizelerin aynını yıllardır çevremdeki gençlere anlatmaya çalışıyorum dilim döndüğünce...Netice itibariyle bütün ayrışmaların ve vuruşmaların kaymağını emperyalistler yiyor... Ben ölen insanların benden sendenciliğini de gayri insani buluyorum... Geçmişte sağcıyla solcusuyla kara toprağa düşenler Anadolu'nun garibanlarının çocuklarıydı... Hiç bir kavgada emperyalizmin uzantıları olan kapitalistlerin çocukları ölmez, bu onların çocukları da ölsün anlamında değil elbet...Gönül isterki hiç biri ölmesin, şayet ölünecekse de emperyalizme direnerek ölsünler...Ölelim...
09.10.2013, 12:26 | #15 |
|
Gerçek, bir o kadar da yaşanmışlıklardan söz ediyorsunuz!.. Biliyorum, yaşamım savaş alanlarında geçti benim, 15 yıl savaş muhabirliği yaptım.. Çok zaman ayırmamız gereken bir konu, bu koşullarda ve bu forumda yapabileceklerimiz/yazabileceklerimiz sınırlı ne yazık ki!.. Dileyelim, eğitim ortalaması ilkokul 3 olan bu toplum (Bu onların suçu değil!..) gerçekleri görür!.. İlginizden ötürü teşekkür ederim!..
|
09.10.2013, 12:27 | #16 |
|
Teşekkür etmek için teşekkür butonunu kullanıııınnn
09.10.2013, 12:32 | #17 |
|
İlginiz için teşekkür ediyorum!.. Zaman-zaman Divan Edebiyatı okurum, alıntı yaptığınız şair ve şiirleri de bilmekteyim!..Edebiyat; yayımlanmış 10 kadar kitabım olsa da, (elbette bazıları şiir ve öykü!..) kendim,i hiç bir platformda "Edebiyatçı" diye tanımlamadım ve tanımlamam da!.. Ancak; yazmak/yazabilmek mesleğimin bir parçası!.. Hukuki uyarılarınıza gelince, haklısınız; hızla FAŞİST POLİS DEVLETİ'ne yol aldığımız bu günlerde, dediğiniz soruşturmalar açılabilir!.. Ne yapalım, başa gelen çekilir!.. Silivri'de pek çok arkadaşım var zaten!.. Kalemimi satamam, düşündüklerimi yazarım, bu; aydın bir kişi olmanın sorumluluğudur!.. Ancak; geçmişte,PİR SULTAN ABDAL, NESİMİ, NAMIK KEMAL, NAZIM HİKMET gibi yazar ve şairlerimiz de var!.. Onlar unutulmadı/unutulmayacak, ama, politikacılar unutulmaya mahkumdurlar!..
İlginiz için teşekkür ederim, ESENKALIN!.. |
09.10.2013, 12:38 | #19 |
|
Kalem!..
KALEM!.. |
09.10.2013, 12:42 | #20 |
|
Kuşlar!..
KUŞLAR!.. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
adettendir, aişe, andimiz…, anne…, arzunun, ayrilik, bakişli, bakışlı, bayrağa, başlamak, cemaat, Çorbasi, deformasyon, demokrasi, deniz’im, diyalog, düş or ün or me, efendisi, eksik, eksiksin, eller, elzeydi, fantastik, gari, geldiğinde, gidiyordu, gölü, günü, hiç… or hep… or her, hizli, istanbula, istanbul’da, kaldirildi, kalem, kimliğiniz, kirilir, kirmizi, kiza, kutu, kuşlar, kırılır, kıza, leylâ…, lütfen, mahir’im, manzaraî, marti, meal, muntazar, müslüman, oldu, olsaydim, oraya, öğretmendi, öğretmenler, ölünün, Öyküsü, öykü…, paketi, parça, rekortmen, satiyorum, seni, taşlamalar or haşlamalar, ulaşilan, ulaşılan, ulaş’im, ulaş’ım, umumîye, uzanan, variz, varız, yazdım, yerdeyim, yetti, şaire, şiire…, şiirler, “o”özne’yeceylan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |