|
Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç Ağaçları, çiçekleri sevelim, koruyalım |
|
Seçenekler |
24.11.2014, 08:33 | #11 |
|
Cevap: Trabzon Hurması | Cennet Hurması
@Canan.
Cennet hurması, İçanadolu gibi karasal iklimde de yetişiyor, Karadeniz bölgesinde ve Akdeniz bölgesinde de yetişiyor. Eğer bahçede de yeriniz varsa bir tane deneyin derim. |
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
24.11.2014, 11:22 | #12 |
|
Bu meyvayı hayatımda ilk gördüğümde pazarda tek bir tezgahta vardı. O zamanlar adı yeni dünyaydı. Zamanla adı hurma oldu. Ve reçelinide gördük. Zamanla daha nelerini öğreniriz. |
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
24.11.2014, 13:07 | #13 | |
|
Alıntı:
Korogaki yani Kurusu. Uzak doğu insanının yeni yıl kutlamalarında özel olarak sofralarına getirip tükettikleri milli yiyecekleri. Bizde de son yıllarda kurutulup oldukça yüksek fiyatlarla pazarlaması yapılıyor. Soğuk havalarda ve 3-4 ay gibi bir zamanda kuruyor. Kurusu çok güzel oluyor. 3 nolu mesajda yazmıştım ve resim eklemiştim. Resim kaybolmuş. Akşam resimleri kontrol edeyim. Bir resim daha ekleyeyim. |
|
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
24.11.2014, 13:52 | #14 |
|
Fazlasıyla faydalı ama nedense sevemedim gitti.. |
4 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti. |
24.11.2014, 16:25 | #15 | |
|
Alıntı:
|
|
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
29.10.2015, 03:33 | #16 |
|
Bzim burada bir komşunun bahçesinde var. Olduğu zaman toplarım izin verir sağolsun. @Mediter'in dediği gibi olgunlaşınca yemek lazım yoksa ağızda buruk bir tad bırakıyor. Bu kadar faydası olduğunu bilmiyordum @Tura Artık ağaçta ne kadar varsa toplarım yürüüüü Çengel kim tutar seni misali Paylaşımda emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. |
29.10.2015, 08:34 | #18 |
|
Yere yığılmış altın rengi bir yığın yaprak,dalında sarının en güzel tonlarında Trabzon hurması.Sonbaharın en güzel görüntüsünü oluşrurur ayva ve ammeler.Bir de töngeller vardır bu mevsimde çıplak dallarında renk cümbüşü ile ben de varım diyen :-D
Mobil Sürüm ile Gönderildi |
09.11.2016, 23:53 | #19 |
|
Bir kere birisi getirmişti. İçinden ortasında tek çekirdek çıkmıştı. Pazarda olanlar ya çok çekirdekli yada çekirdeksiz. Çok güzeldi. Sert şeftali gibi yenebiliyordu. Pazardan aldıklarım hep yumuşak yenen cinsinden sanki. Çikolata cinsi diye alıyorum. Bir türlü aradığımı bulamadım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti |
28.11.2017, 15:31 | #20 |
|
Sert yenebilenlerin ismi hatay hurmasıymış. Dün öğrendim. Sert yada yumuşak yemeye doyamadığım meyva.
Mobil Sürüm ile Gönderildi |
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |