![]() |
![]() |
#11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dünyaya gözlerini her taşı taih kokan İstanbul gibi bir yerde açan bendeniz vapurların bir çoğuna binmişimdir de konuda gösterilen vapuralara neden yetiştiremişler beni diye kızasım geldi annemle babama. Babam burada olsaydı konuyu gösterirdim ve eminim ki bu ünlü vapurların bir kaçına kaçak yolcu olarak nasıl bindiği anılarından birini anlatırdı diye içimden geçirirken "Halas-Yenilenmiş hali" isimli vapuru gördüm. Ben buna neden hiç binmedim diye merakla hikayesini okurken tüh dedim buna da yetişememişim. |
![]() |
![]() |
#12 |
![]()
Hayatımda iki kez vapura bindim. Mersin de rast gelmiştik bunada.
![]() Pek bir şey bilmediğime rağmen, vapura binip martılara ekmek atmak, yaslanıp denizin güzelliğini seyretmek isterdim. ![]() Ellerine sağlık, teşekkürler Banemin. [MEDIA]http://st4.divshare.com/launch.php?f=23769314&s=4fb[/MEDIA]
|
![]() |
12 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#13 |
![]()
İstanbul'da yaşayanların anıları tazelenmiş. Bendenizin istanbul'a ait kayda değer bir anım yoktur.
Kaynımın orada yaşadığı zamanlarda, defalarca gitmişliğim vardır ama iyi tanıyorum diyemem. Vapurla adalar turu yaptım bir iki kez. Deniz otobüsüne bindim ![]() ![]() Banemin ellerine sağlık , İstanbul'un eski vapurlarına bindim, eski iskelelerinde dolaştım ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]()
Giriş yazın yine harikaydı Banemin. Konunun güzelliğine artı bir hoşluk vermiş.
İstanbul'da en sevdiğim ulaşım aracıdır vapurlar. Doyulmaz İstanbul manzarasını bir de denizden izleme imkanı bulduğum için belki. Boğazın kuğuları hakkında verdiğin detaylı bilgiler için ve emeğin için teşekkürler. |
![]() |
10 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#15 |
![]() ![]() |
![]()
1989 Yılında yıkılan Emirgan iskelesinin, 24 Kasım 2001'de yeniden açıldığında, bu, 24 Kasım 2001'de yeniden açılan Emirgan iskelesinin aslına uygun bir biçimde yapılıp yapılmamışlığı konusuna açıklık getirmek üzere şunu belirtebilirim ki çocukluğumda, benden çok daha büyük yani 14-15 yaşlarındaki iki kişinin birbirini kovaladığını ve kaçanın da sırtını Emirgan iskelesine dayayarak durmak zorunda kaldıktan sonra dayak yediğini görmüştüm.
Şimdiki yani 24 Kasım 2001'de yapılan Emirgan iskelesine, bu iskelenin deniz üzerine rastlayan bir yerde durdurtulmuşluğundan dolayı, karada bulunup da kaçan birinin sırtını dayaması mümkün değildir. |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Bir kere içine çektinmi tuzlu denizin yakıcı kokusunu tamamdır artık müptelası olursun oraların..
![]() |
#17 |
![]() ![]() |
![]()
Firuze Nehir'li ilgisini hiçbir zaman kesmemiş bir Boğaz çocuğu olarak yetkili bir biçimde belirtmek isterim ki artık sizin o yazınızda bahsini geçirdiğiniz dilenci vapurlarının yerinde maalesef yeller esmektedir.
|
![]() |
![]() |
#18 |
![]()
İstanbul'a her gidişim çok keyifli olmuştur. Trafiği hariç her bi haltına bayılırım. Vapur yolculuğu İstanbul'u daha güzel görmenizi sağlar. Karadan görülmeyen manzaralar eşsizdir. Galata Kulesi, Haydarpaşa, Kız Kulesi, Dolmabahçe, hisarlar ve diğerleri.
Banemin o kadar güzel anlatmış ki yazısında, 40 yılda bir İstanbul'a uğrayan biri olarak yazdıklarımı küçümsedim. O ruh başka, vapurun ruhu cidden başka. Teşekkürler azizim ![]()
![]() |
#19 |
![]() Bir çuval yazı yazmışım ama vapurların ruhundan bahsetmek aklıma gelmemiş Santos.
#20 |
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
anadolu hisarı, anadolukavağı, baca, boğaz, boğazın, çengelköy, eminönü, fener, galata, haliç, hayriye, iskele, istanbul, kadıköy, kanlıca, karaköy, kasımpaşa, paşabahçe, simit, suhulet, sütlüce, vapurları, şirketi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |