![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
İmam Yahya'nın Evi (Dar Al Hajar)
Al Saleh Camii San'a Ulusal Müze |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() San’a Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri -Şehir merkezindeki "Yemen Kapısı" (Bab al-Yaman) Eski şehire girişi sağlayan sekiz kapıdan geriye kalan tek kapı-
Osmanlı'nın 7. Kolordu Karargah Binası 19. yüzyılda Sultan 2'nci Abdülhamit tarafından inşa edilen ve günümüzde Al-Ordi olarak anılan kışla binası, Osmanlı Devleti döneminde 7. Kolordu Karargâh binası olarak kullanıldı. Dört tarafı binalarla çevrili kışla binasının ortasında, zamanında askerî talim yapılan büyük bir avlu bulunmaktadır. Kompleks içinde, halen hizmet vermeye devam eden küçük bir cami, bir hamam ve caminin yanında üç Osmanlı paşasının mezarı bulunmaktadır. Al-Ordi Kışlası içinde, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh ve Yemen Savunma Bakanlığı'nın çalışma ofisi bulunmakta. Ayrıca kışla içinde bulunan binalardan birinde ise Osmanlı dönemine ait fotoğrafların yer aldığı bir müzede yer almaktadır. Bekiriye Camii Osmanlı’nın Yemen’de inşa ettiği ilk cami olma özelliğine sahiptir. Geniş bir avlusu bulunan caminin minberi, mihrabı, kubbesi ve duvarlarındaki işlemeleri Osmanlı mimari özelliklerini yansıtmaktadır. Yan avlusunda 19 Türk kabri bulunmaktadır. Attabari İlköğretim Okulu Yemen'de halkın yüzde en az 40'ından fazlası tarafından ağızda çiğnenerek tüketilen edilen "gat" bitkisi nedeniyle, öğle saatlerinde hayat durma noktasına geliyor. Yılın her ayı yetiştirilebilen gat bitkisi, kadın-erkek, küçük-büyük bütün halk tarafından çiğneniyor.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Konunun en son bölümünde, hemen bu yazı üzerinde yer alan fotoğraf da adamın şakülü kaymış..
![]() |
#5 |
![]()
Tarihi çok eski olan bir şehir. Ve sanki hâla o zamanlarda kalmış izlenimini veriyor mimarisiyle , insanlarıyla.
Bir belgeselde, burada yaşayan erkeklerin gezerler iken elele tutuştuklarını görmüştüm. Şehrin ve ülkenin ilginç âdetlerinden birisi. Teşekkürler LaLecim. |
![]() |
![]() |
#6 |
![]()
Yemen- Sana ağaçsız, bir taş yığını da olsa, binaların mimarisi çok güzel, zarif ve farklı.
Gat bitkisi ve bitkiye karşı küçük büyük herkesin bağımlılığı benim de dikkatimi çekti. Desenize, oradaki halk hep ayakları bir karış havada, uyuşmuş olarak yaşıyor ![]() Tanıtım ve emeklerin için teşekkürler LaLe. |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mimari yapılarını çok beğendim...
Ayrıca dünyanın ilk gökdelenleri de burada yapılmış. Gezip görülmesi gereken yerlerden. Teşekkürler Lale. |
![]() |
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#8 |
![]()
Mimari yapıları dışında pekte ilgi çekici bir yer değil. Ne çok camii varmış böyle. Gat bitkisini herkes aynı anda çiğniyorsa gürültü ve görüntü çekilmez olur.
Teşekkürler Lale.
![]() |
#9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bazı mimari özelliği olmasına rağmen çok emniyetli bir memleket değil. Özellikle GAT çiğneyenler nüfusun tamamına yakındır. resimde de göreceğiniz üzere tam bir uyuşma sağlıyor. Adamın gözü kaymış yalancı mutluluktan.
Hijyen neredeyse yok. Önemli otellerde bile bu soorunu yaşıyorsunuz. Ben görev için bir kaç kez bulundum San'a da. Ama turist olarak okadar para veripte gitmem doğrusu.
![]() |
#10 |
![]()
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bab-el yemen, başkenti, bekiriye camii, gat bitkisi, imam yahya, karargah, yemen kapısı, yemenin, ı.dünya savaşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |