![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yılbaşı Kartı Yılbaşı kartı aldığımda ben de ışıl ışıl parlardım. Yılbaşının benim için en özel ve zevkli tarafı üzeri simle kaplı, kar resimlerinin yer aldığı kartpostallardı. Aman Allah’ım onları nasıl büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla beklerdim. Işıl ışıl parlayan, üzerinde dağlar, karla kaplı çam ağaçları, geyikler, tahta tavanlı şirin evlerin olduğu o kartları, yılın başka zamanlarında istesem de bulup alamazdım. Aralık ayı geldi mi, sadece kırtasiyelerde değil, şehrin her yerinde o ...kartları satan tezgahlar açılırdı. Dört tarafında çeşit çeşit kartpostalların takılı olduğu iki çocuk boyundaki tezgahların dönerken gıcırdayan demir ayakları yere pek sağlam basmazdı. Üzerime düşecek diye biraz tedirgin olsam da saatlerce, özenerek seçer alırdım. Mektup yazmak ciddiyet gerektiren ve samimiyet içeren bir iletişim yoluyken, kart atmak hızlı, kolay, yazanı keyiflendiren, alanı özel hissettiren bir araçtı. Hepsi hepsi en fazla üç, beş satır sığdırılabilen kartpostalın, selam etme, ellerinden öpme, hürmetler sunma faslından sonra kalan sınırlı alanında da hiç boş yer bırakmadan duygularımızı ifade etme hünerini gösterirdik. En özenilen yeni yıl hediyesi birbirimize kart yazıp vermekti. Uzakta olanlara postalar, ablama, kuzenlere, konu komşuya da en beğendiğim simli kartlardan alır, yeni yıl için iyi temennilerimi yazar elden verirdim. Bana yazılanları heyecanla bekler, kartlarımı yıllarca kutuların içinde saklardım. Yılbaşı haftasında, yazdığım ve aldığım kartpostallardan dökülüp üzerime yapışan simlerle, ben de ışıl ışıl olurdum. Bu anıları hatırlatıp, yazarken aklıma bir fikir geldi; BU YILBAŞINDA, kart yazmayı özleyenler, alınca sevinecek herkese KARTPOSTAL GÖNDERMEYE NE DERSİNİZ? (bulursanız simli olanlardan hem de) Biz O Zamanlar Bahçede Oynardık Alıntı
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Gülümsün paylaştığın yılbaşı kartları çok güzel. Yazdığı gibi bana çocukluğum hatırlattı. Sen de adresini özelden gönderirsen, yılbaşı kartını göndereceğim.
Paylaşım için teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Yılbaşı kartlarını beğenmene sevindim. Yorumun için teşekkür ederim. C.Doğan. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]()
O kartlar ne güzeldi.
Zarfı açınca pullar eline yapışır her yanın pul olurdu. Hep bu teknoloji yüzünden değerlerimizi yitirir olduk. Teknoloji de olsun, olsun ama bazı alanlarda değerlerimizi yitirmeyelim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
#5 |
![]()
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Yılbaşı kartlarını hatırlıyorum ne güzellerdi simli simli
![]() Konuyu görünce orta okul yıllarıma gittim ozaman tezgahlar kuruluyordu... Arkadaşlarla gider hayran kalırdık ne hoşumuza giderdi...Ellerimiz sim olurdu ![]() Ozamanlar çok kar yağardı soğukta titreye tireye kartlara bakmaya giderdik.. Sabah sabah güzel anılar hatırlattın Gülümsün tebessüm oldu teşekkürler ![]() Ve kart yapasım geldi ama programım yok, 2 yıldır kart yapmadığımı hatırladım... Önceden google aramalarında yılbaşı e kartlarım çıkardı kalmamış ![]() Yinede çok gerilerden buldum ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne kadar güzel,duygusal bir paylaşım olmuş.Ben yılbaşı kartpostalı almadım hiç hayatımda ,ama biliyorum ki yaşıyor olursam 2025 te postacı çalacak kapımı.(Annem ve babamın kokusunu getirecek geri.(Teşekkürler Gülümsün.
#8 |
![]() Neydi o yıllar... Kart göndermek bir zevk, almak başka bir zevk idi. |
![]() |
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#9 |
![]() Teknoloji bir yönden iyi bir yöndende bazı değerlerimizi yok ediyor.. |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
kartı, yılbaşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |