16.06.2011, 00:30 | #1 |
|
Biberiye (Kuşdili) Çayının Faydaları
Biberiye (Kuşdili) Çayının Faydaları Bu güzel kokulu biberiyenin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır.
16.06.2011, 00:35 | #2 |
|
Cevap: Biberiye (Kuşdili) Çayının Faydaları
Migrene iyi geliyormuş. Hımm yarın aktara gideyim ben. |
16.06.2011, 00:35 | #3 |
|
Bundan bahçemize ektik, deli gibi büyüyor.
Mutlaka alın ve saksı içinde yetiştirin, sonra da dallarından ister taze iken, ister kurutulmuş olarak çayını yapıp için. Bizim evimizde Biberiye çayı normal bir çay kadar sıklıkta yapılır. Kurutmak için dallarını kopartın, yıkayın ve ufak yaprakları ayırıp bir bez üzerinde kurutun. Bazı bahçelerde çit olarak da kullanılıyor Biberiye. Ufak bir demlik içine bir tutam atmanız kafi gelecektir. |
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. | Basakca, Çengelli İğne, Derin, Duayen, Ekin, Leyl, Liaaa, Mathematician, OkyanusunKalbi, ReaL, Redwine, SuLTaN, Türkü |
16.06.2011, 00:42 | #4 |
|
LaLe'nin de belirttiği gibi bakım istemeyen, kolay yetişen bir bitki...
16.06.2011, 01:08 | #5 |
|
Hic icmedim, ilk etapta biberiye de yetistirmeliyim
Tesekkürler Real. |
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.04.2013, 12:03 | #6 |
|
Çayını sık sık tüketiyorum, ayrıca et yemeklerine biberiye çok yakışıyor. Çayın tadını beğenmeyenler yemeklerine bir tutam ilave edebilir. Öylesine arsız bir bitki türü ki imkanı olan birazcık eksin o yayılıp gidiyor. Dal kısmının güzel bir kokusu var evdeki kötü kokuları gidermek için bazen tütsü niyetine yakıyorum.
Teşekkürler Real.
25.04.2013, 12:27 | #7 | |
|
Alıntı:
Demişim Artık bizim de, diğer baharatların yanısıra, biberiyemiz de var bahçede |
|
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.04.2013, 12:51 | #8 |
|
Ben de yurdun bahçesinde mi yetiştirsem ne yapsam.
Çok severim biberiye çayını. Hele kabuk tarçın eşliğinde içildiğinde çok güzel bir tat veriyor insana. Şiddetle tavsiye edilir efem.
25.04.2013, 13:06 | #9 |
|
Ben bilmem eşim bilir'de nasılda yiyorlar biberiyeleri. |
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.06.2013, 23:19 | #10 |
|
Bahçede var. Ve daha hiç içmedim. Acilen içmeliyim. |
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
biberiye, çayının, faydaları, kuşdili |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |