21.02.2011, 08:19
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Bir Zeki Müren Filmi: Çığlık Çığlığa Bir Sevda
"ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA"
"Verdiği sözü tuttu” Efsane sanatçı… Kendisine ödül olarak verilecek ilk şarkısını okuduğu mikrofonuna kavuşacaktı… Kavuştu da…Mikrofonu eline aldığı an, hazırladığı mutlu yolculuğun sonu gelmişti…Bir koltuğa yığılır gibi oldu ve fenalaşıp kendisini kaybetti…
Çağrılan doktor ilk müdahaleyi yaptığında ise, büyük sanatçı çoktan hayata veda etmişti…İstediği de buydu zaten…Son arzusu istediği gibi gerçekleşti…Zirvede doğmuştu…Bütün efsane sanatçılar gibi zirvede öldü…
PROJENİN GEREKÇESİ VE HEDEFLENEN AMACI
Efsane sanatçı Sanat Güneşimiz ZEKİ MÜREN'in gururlu ölüme giden son 9 gününü anlatan "ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA" filmimde; Zirvede doğmuş bir sanatçının, zirvede ölümü amaçlayan ilginç bir öyküsü işledim.
Sanat Güneşimiz ZEKİ MÜREN'i bu filmimde; sinemamızın efsane oyuncusu Ediz HUN beyefendinin canlandırması, çalışmamda ayrıca bir önem ve değer taşımaktadır.
Ayrıca eklerin arasında sunduğum; Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı'nın özel izinleriyle (bu çalışmama inandıklarını göstererek) Zeki MÜREN'in en önemli şarkılarını "ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA" filmimde son müziği olarak kullanmam ve de sesini değerlendirmem için verdikleri izin, Türk Sanat Müziğimiz adına da önemli bir olaydır.
Ve inanıyorum ki bu filmim, Türk Sanat Müziğimize de önemli bir arşiv ve belge olarak kalacaktır.
Sanata 60 yılını vermiş bir Yönetmen, Müzisyen, Besteci, Yazar ve Sanat Tarihçisi olarak, böylesine önemli bir çalışmaya imza attığım için gururluyum.
Saygılarımla arz ederim efendim.
Ülkü ERAKALIN
Oyuncular
Türk sanat musikisine imzasını atmış ölümsüz sanatçı Ruhi SÖZEN’in acılarını, sevinçlerini, yükselişlerini, ihanetlerini ve acılarını anlatıyor “ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA”
Çekimleri ALANYA’da tamamlanan “ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA” filmindeki önemli rolleri Ediz HUN, Selma GÜNERİ, Irmak ÜNAL, Özgür ÖZBERK, Cenk SÖZERİ, Kutalp BAĞLAN ve Tomris OĞUZALP paylaştılar...
Ayrıca; filmin onur konukları Tuğrul METEER, Aysun GÜVEN ve Selim GÜRATA değerli kişilikleri ile “ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA” filmine ölçülmez değerlerini kattılar…
Ülke iç ve dış festivallere katılması amaçlanan filmin tüm aşamaları tamamlanmıştır... Film ile ilgili tüm detaylı bilgileri yakında açılayacağız... Türk sanat musikisine imzasını atmış ölümsüz sanatçı Ruhi SÖZEN’in acılarını, sevinçlerini, yükselişlerini, ihanetlerini ve acılarını anlatıyor “ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA”
Yönetmen : Ülkü Erakalın
Senaryo Yazarı : Ülkü Erakalın
Tür : Duygusal , Biyografi , Dram
Etiketler :24 Eylül 1996 , 24 Eylül 1996 , Ruhi Sözen , ...
Ülke : Türkiye
Konu : Türk Sanat Musikisine imzasını atmış ölümsüz sanatçı Zeki MÜREN'in acılarını, sevinçlerini, yükselişlerini, ihanetlerini ve acılarını anlatıyor. Zeki MÜREN'in son 9 gününe değinilmiş filmde Ediz HUN, Zeki MÜREN'i Ruhi Sözen olarak canlandırmıştır.....
|
|
|