|
Geyiğin Hası Ciddiyetten mi sıkıldık? İşte rahatlayacağımız yer. |
|
Seçenekler |
03.02.2019, 04:10 | #21 | |
|
Cevap: Evrende Beşinci Bir Temel Kuvvet mi Var? | Karanlık Bozon
Alıntı:
Geldiğimde hoş geldin bile demeyen kişileri, farklı hiçbir konumda görmediğim üyeleri sırf bu tartışma arenasına dönüştürülmüş fırsatta arz-ı endam ederken görmek de üzücüydü. Erdoğan'ı hiç sevmem, AKP'den nefret ederim. Lakin ben bir kamu memuru olarak vatanına yıllarca hizmet etmiş biriyim. Hiçbir zaman siyasetle içli dışlı olmamış biriyken kendi siyasi tarafgirliklerini ya da düşmanlıklarını nefretle ortaya koyanları gördüm en alakasız konuda bile. Oysa ulu önder ne diyordu: Ülkenin gelişmesi için fen ve ilim. Bilgiyi önemseyen bir dahinin yolunda gitmek varken onu kendileri için polemiklerini beslemek adına konu önce yolundan saptırıldı sonra da kurnazca kişilere getirildi. Yetmedi bundan övünme moduna geçildi. Halbuki gerçek sadece ne kadar vicdandan uzak baktıklarıydı. Hayır, kalamam. Bu hengameden sonra bunu da fırsat bilip üstünden prim yapmaya çalışanlara üzülerek baktım. Bu kadar mıydı ufkunuz ve vicdanınız demek istiyorum. Cimcimecik bu hengamede masumane uyarıda bulunuyor ve saygısızlıkla karşılaşıyor. İnsanca bakış kişilerden daha önemlidir. Vicdanen yaklaşmak da. Emeğe saygısı olmayanın ne söylediği de çok önemli değil benim için, ne yaptığı daha mühimdir. Cimcimecik ki ne siyasi görüşüne tarafım ne de tanırım. Ama insan olmak işte bu anlarda belli oluyor. İnsanı en iyi tanıdığınız zaman ayrılma zamanıdır denir ya öyle. Kısa konukluğumda emeğe saygısını, kendinden öte bakıp insani hasletleri yitirmeyenleri ve daima ruhunda egosundan önce sanat ve bilgiye yer ayırabilenleri minnetle anıyorum. Teşekkürler @Insanlikarayan, fakat emek vermeye değmeyeceğini idrak ettim. Hoşça kalın. |
|
4 Üyemiz Rapİ'in Mesajına Teşekkür Etti. |
03.02.2019, 04:25 | #22 |
|
Dün yedigini soracaktim ama, bir kac saat evvel söylediginden haberin yok´ki, gercegi realize edemiyorsun!. Hasta oldugunu, Ameliyatli oldugunu kim söylemisti yahu?. Konuyu bayagi iyi takip ettigimi zannediyorum, Dogal Ittifak dedigin galiba, ayni Cinsten oldugu icin demek istiyorsundur. Takip ettigim konularca, bir bagi olabilecegini olanaksiz olarak degerlendirdim. Öbür taraftan ama, yarali bir kus gibi saldirilarin gözden kacmamakta!. Yahu, ben bile artik konulara baska gözle bakmaya baslayip, Cim´in bize verdigi firsattan memnun olmaya basladim. Hedefi gözden kacirmamak lazim!.
03.02.2019, 11:03 | #23 | |
|
Alıntı:
Sevgili Rapİ... Ben de sana gitme, kal diye rica edeceğim. Meydanı o tür insanlara bırakma. Bu forum o tür insanların çoğunlukta olduğu bir yer değil. Genelde kibar, nazik, saygılı ve saygıdeğer insanlar çoğunlukta. Ben de kısa sayılabilecek bir süredir buradayım ve bunu gördüm. Hep böyledir; çoğunluğun sesi daha az çıkar, azınlıktaki bir avuç insanın sesi daha baskın çıkar. Bu yüzden onlar çoğunluk gibi algılanır. Sesini çıkarmayanlar da o sesi çok çıkanları destekliyor, onaylıyormuş gibi algılanır. Ben forum yönetiminin de, diğer kaliteli üyelerin de bu konuya müdahale edip gerekenleri yapacaklarını, tepkilerini göstereceklerini sanıyorum. Sana gitme diyorum ama kararına saygılıyım. Ama şunu bilmeni isterim ki ben şimdilik kalacağım ve bu başlığı asıl kirleten kişiye karşı, onun hakkettiği bir tavrı göstereceğim. Gece ben yattıktan sonra iyice çirkefleşmiş. İyice saygısız ve terbiyesizce yazmış. Bunun karşılığını benden alacak! Tntcool efendice davranıp çekilmişken bu Aristo iyice ortamı geren, iyice kışkırıcı bir tarzla çok kötü, çok çirkin şeyler yazmış. Şimdilik sözlerimi kısıtlayarak kullanıyorum. Bilsin ki kendisine şakacıktan takılmayı bırakıp bundan sonra doğrudan yükleneceğim. Meydanı böylelerine bırakmamak gerek. Kötü para iyi parayı, kötü insan da iyi insanları kovar. Artık kovamasın...
03.02.2019, 12:14 | #24 |
|
Lâf lâfı açar diye bir söz vardır; arkadaşlar, komşular toplanır sohbet ederler, bir konu açılır diğeri bir şey söyler bir başkası başka bir şey...
Siyaset ya da başka bir şey ama böyle ufak göndermeler tartışmaların zenginliğidir, hayatın ne kadar çok yönlü olduğunu gösterir. Konu spesifik olabilir, birisi de bir gönderme yapmış, espirili bir yaklaşımla başka bir açıdan bakmış... Bir konu ille de mecrasında tartışılır diye mutlak bir kural yok, mutlaka bir yerden dallanır çeşitlenir, bu gibi forumlarda yazanlar bunu bilirler, bilmeliler. Ortada bu derece alınganlık gösterilecek bir durum da yok üstelik, resimde müzikte sinemada kısacası sanatın her alanında nasıl ki kural belirleyemiyorsak fikir alanında da belirleyemeyiz, aksı kısıtlamaya girer çünkü. Normal şartlarda beğenilmese de tolere edilebilecek ve edilmesi de gereken masum espirili bir gönderme, birilerinin hedef göstermesi sonucu son derece grift bir siyasi tartışmaya hatta kavgaya dönüşüyorsa, konunun siyasileştiğini iddia edenlerin samimiyetini sorgulamak gerekir. @Tntcool her ne olursa olsun bir fikir beyan etmiştir, güzel de yapmıştır burada tartışılacak en ufak bir sorun yok. Asıl sorun tepkinin aşırılığında ki sorgulanması gereken de zaten o. |
03.02.2019, 12:53 | #25 |
|
İlgim dışı olan hiç ilgilenmediğim konu dahil tüm yorumları okudum.
Tntcool kardeşim zekasını konuşturup esprili kişiliğiyle esprisini patlatmış. Nedense aklımda sadece o cümle kaldı. Üzerinde haftalarca inceleme, araştırma yapılarak hazırlanmış nice konularımız da şerazesinden kayıp, hatta hiç ilgisi olmayan yorumlar yapılıyor. Çok aşırı olmadıkça rahatsızlık duyulmaması lazım. Yaşam zaten stresli, bir de bu gibi ufak tefek şeyleri dert etmek de bizlere lüks olur. Burada en önemli husus: muhatap aldığımız kişiye hakaret etmemek, aşağılayıcı ifadelerden kaçınmak olmalıdır.
03.02.2019, 14:05 | #26 |
|
Böyle bir konuya herkes bilimsel yaklaşamaz. Sokaktan 10 kişi çevirseniz, belki sadece 1 kişi bozonun ne demek olduğunu biliyordur. Ayrıca tanımını bilmek, üstünde yorum yapmaya yetecek bilgi olduğu anlamına da gelmiyor. |
03.02.2019, 14:32 | #27 | ||
|
Alıntı:
Bu Paylasimdan sonra, Avatarindaki resime baktinan gülümsemekten kendimi tutamadim. Alıntı:
Buna burada tam olarak katilmiyorum!. Bir taraftan yatistirici olma durumlu, Moderatöre bildirin deniliyor, öbür taraftan kendinde Forumda olabilme yetkisini kendinde sananlarin paylasimini silinmesi gerektigini söyleyince, bunu özel algi imis muamelesi yapiliyor!.
03.02.2019, 14:38 | #28 | |
|
Alıntı:
Avatarımdaki fotoğrafın anlamı: "Doğumdan bir adım sonrası, ölümden bir adım öncesi." idir. El bebek gül bebek deyiminin anlamı ise: "el üstünde tutulan, çok şımartılan, nazlı büyütülen (çocuk, genç)." |
|
5 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti. |
03.02.2019, 16:32 | #29 | |
|
Alıntı:
Size tüm iyi niyetiniz için teşekkür ederim @Cimcimecik . İnsani varoluşu empati yapabilme ilkesi ile değerlendirebildiğiniz için. Her şey gönlünüzce olsun. |
|
3 Üyemiz Rapİ'in Mesajına Teşekkür Etti. |
03.02.2019, 16:50 | #30 | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
Aristo, her ikisinde de acele karar vermişsin. Sonra da kaşıyıp duruyorsun. |
||
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
beşinci, dışı, evrende, konu, kuvvet, mesajlar, temel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |