Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 18.03.2012, 19:59   #1
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Beyniniz İçin Faydalı 4 Bitki

Bir çok şifalı bitki ve baharatın tıbbi etkisi bulunuyor. Bunların içinde beyin sağlığını destekleyenler de var. İşte daha keskin bir zekaya sahip olmak için yemeniz gereken bitkiler!

Reader’s Digest dergisinde yer alan habere göre, beyninizi, hafızanızı korumak ve kuvvetlendirmek istiyorsanız özellikle bu dört şifalı bitkiye odaklanmalısınız:

1. Zerdeçal:
Bu hardal sarısı toz bir antioksidan ve aynı zamanda güçlü bir anti-inflamatuardır. Zerdeçalın her gün acı baharatların içinde yendiği Hindistan’da Alzheimer gelişme riskinin Amerika’dan yüzde 25 daha az olduğu belirtiliyor. Laboratuar çalışmalarında, zerdeçalın içindeki aktif madde olan “Curcumin” ile beslenen farelerde Alzheimer’la ilişkili amiloid plaklarının daha az oluştuğu belirlendi.

Zerdeçalı baharatlı yemeklerinize ya da yumurta salatanıza toz olarak atabilirsiniz. Ya da şehriye çorbasına ekleyebilirsiniz.

2. Adaçayı:
Nane ailesinin bir üyesi olan adaçayı, hafıza artırıcı olarak biliniyor ve beyni Alzheimer’a neden olan belirli süreçlere karşı koruyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, sağlıklı genç yetişkinlerin adaçayı hapları içtikten sonra kelime hatırlama testlerinde daha başarılı oldukları tespit edildi.

Adaçayını omletlere, domates sosuna, kızarmış tavuğunuza ekleyebilirsiniz. Ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayını kaynamış suya atıp şifalı bir etkiye sahip çay elde edebilirsiniz.

3. Wasabi: “Japon Hardalı” olarak da bilinen ve bayır turpundan elde edilen yeşil renkli macun Wasabi, hardal ailesinden geliyor. Genellikle suşi ile birlikte yeniyor. Sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına yardım ediyor.

Herhangi bir balık çeşidiyle iyi giden bu gıdayı tüp ya da toz şeklinde satın alabilirsiniz. Bu sosu ayrıca salata süslemelerinde veya lahana salatasının üzerinde kullanabilirsiniz.

4. Sarımsak
:
Kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olmak için kanı incelten sarımsak, kolesterolü de düşürebiliyor. Sarımsağın strese direnmeye yardım eden kimyasalların üretimini harekete geçirerek yaralanma ya da hastalıklardan kaynaklanan nöronları koruduğu düşünülüyor.

Kıyılmış sarımsağı her türlü salamurada ya da salata soslarında kullanabilirsiniz. Etinizde, tavuğunuzda, bifteğinizde, hamur işlerinizde veya sebze yemeklerinizde de rahatça sarımsak tüketebilirsiniz.

Kaynak
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.03.2012, 20:06   #2
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Standart Cevap: Beyniniz İçin Faydalı 4 Bitki

İhtiyacım yok ama iyi konu yine de.

Teşekkürler...

4 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.03.2012, 20:12   #3
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Tam diyecektim "benim ihtiyacim yok ama olan arkadaslara karisim yapip yollayayim" diye, o arkadaslardan biri yazmis hemen

Belki lazim olur diyerek bir kenara not ediyorum Rukia

Ellerine saglik.
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.03.2012, 20:14   #4
Canan
Çiçekci kız

Ender Saraç'ın, Wasabi haricinde tavsiye ettiği bitkilerin bir kısmı. Ama önerisi zeka için değildi sanıyorum

Hepsi tanıdık da wasabiyi ilk defa duydum ve gördüm.

Eline sağlık Rukia.
Eski 18.03.2012, 20:15   #5
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Tam diyecektim "benim ihtiyacim yok ama olan arkadaslara karisim yapip yollayayim" diye, o arkadaslardan biri yazmis hemen

Hem kapasite hemde hız diye buna denir işte...

Neymişşşşş?

Demek ki ihtiyaç duyanlar varmış gerçekten...

2 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.03.2012, 20:24   #6
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Hem kapasite hemde hız diye buna denir işte...

Neymişşşşş?

Demek ki ihtiyaç duyanlar varmış gerçekten...

Ayni anda bircok isi birden yapinca, hemen yazmaya firsat olmuyor Banemin efendi. Senin gibi ellerimi birbirine kenetleyip, bas parmaklarimi cevirmiyorum
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.03.2012, 20:31   #7
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Şuan da "saat beni beş geçince" ye, "günün içinden" e ve iki yamyama yazmaktayım.

Arada girip yazı düzeltiyorum ve emin ol hiç zorlanmıyorum.

Sen tarifi iyi al...

3 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
antioksidan, beyniniz, bitki, hardal, için, japon, labaratuar, nane, omlet, salamura, salata, wasabi, zencefil, şifa, şifalı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler