![]() |
![]() |
#71 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ben Bir Eylül Sen Haziran
Bir eylüldü başlayan içimde Ağaçlar dökmüştü yapraklarını Çimenler sararmıştı Rengi solmuştu tüm çiçeklerin Gökyüzünü kara bulutlar sarmıştı Katar katar gidiyordu kuşlar uzaklara Deli deli esiyordu rüzgar Dağılmıştı yazdan kalan ne varsa Yaşanmamış bir mevsim gibiydi bahar Neydi o bir zamanlar Sevmişliğim, sevilmişliğim O heyheyler, o delişmenlikler neydi Ne bu kadere boyun eğmişliğim Ne bu acıdan korlaşan yürek Ne bu kurumuş nehir; gözyaşım Önümdeki dizboyu karanlıklar da ne Ne bu ardımdaki kül yığını; elli yaşım Beni kötü yakaladın haziran Gamlı, yıkık eylül sonuma Bir ilkyaz tazeliği getirdin Masmavi göğünle Cana can katan güneşinle Pırıl pırıl engin denizinle girdin içime Çiçekler açtı dokunduğun Çimler büyüdü yürüdüğün Ve güller katmer katmer oldu güldüğün yerde Başımda senin kuşların kanat çırpıyor şimdi Oldurduğun yemişlerin ağırlığından Dallarım yere değiyor Güneşi batmadan saçlarının Bir dolunay doğuyor bakışlarından Gün boyu senden bir meltem esiyor yanan alnıma Uykusuz gecelerim seninle apaydınlık Başım dönüyor, off başım dönüyor yaşamaktan Ölebilirim artık Ölme diyorsan; gitme kal öyleyse Sarıl sımsıkı, tenim ol, beni bırakma Baksana; parmak uçlarım ateş Lavlar fışkırıyor gözbebeklerimden Hadi gel, tut ellerimi, benimle yan Benimle meydan oku her çaresizliğe Benimle uyu, benimle uyan Birlikte varalım onüçüncü aylara Ben bir eylül, sen haziran. Ümit Yaşar Oğuzcan |
![]() |
Senfonim'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yerçekimli Karanfil Biliyor musun az az yaşıyorsun içimde Oysaki seninle güzel olmak var Örneğin rakı içiyoruz, içimize bir karanfil düşüyor gibi Bir ağaç işliyor tıkır tıkır yanımızda Midemdi aklımdı şu kadarcık kalıyor. Sen o karanfile eğilimlisin, alıp sana veriyorum işte Sen de bir başkasına veriyorsun daha güzel O başkası yok mu bir yanındakine veriyor Derken karanfil elden ele. Görüyorsun ya bir sevdayı büyütüyoruz seninle Sana değiniyorum, sana ısınıyorum, bu o değil Bak nasıl, beyaza keser gibisine yedi renk Birleşiyoruz sessizce. Edip CANSEVER |
![]() |
![]() |
#73 |
![]() Birdenbire Her şey birdenbire oldu. Birdenbire vurdu gün ışığı yere; Gökyüzü birdenbire oldu; Mavi birdenbire. Her şey birdenbire oldu; Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan; Filiz birdenbire oldu, tomurcuk birdenbire. Yemiş birdenbire oldu. Birdenbire, Birdenbire; Her şey birdenbire oldu. Kız birdenbire, oğlan birdenbire; Yollar, kırlar, kediler, insanlar... Aşk birdenbire oldu, Sevinç birdenbire… Orhan Veli Kanık |
![]() |
![]() |
#74 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
' Çıkarıldım en sevdiğim oyundan '
diyen dir ...aslında Oyunu bozan ... Tırmalasa da şimdi tüm kelimeleri , hiç bir cümle almaz artık içeri ... Maviyi griye boyayan , Duyulacak pişmanlık şarkıların ardından , Çünkü böyle ister yaradan .... Zeynep |
![]() |
![]() |
#75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kuytu bir köşeden izleyendim sessizce
Çıtkırıldım diye oyuna alınmaz fikrince Sarıp sarmalasam da tüm sözcükleri Tek bir satır bile yazmazdı hislerimi Şarkıların deminde buldum benliğimi Nankör af dilese de kendince Çok geç, rüzgar esip kırmıştır delice Scorer A.Ş. ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
![]() Bir kadını ortadan ikiye böl…
Yarısı annedir, Yarısı çocuk, Yarısı sevgili Yarısı aşk... Duyanlar bunu bilmez, Görenler anlamaz bunu! Yarısı rivayettir, Yarısı gece. Cemal Süreya |
![]() |
![]() |
#77 |
![]() Önce sesin gelir aklıma Çaresiz kaldıkça hep seni düşünürüm Güzel olan, dolgun başaklardaki sarışın sevinçli Sonra cumartesi günleri gelir Sonra gökyüzü gelir hemen kurtulurum Bir yağmur yağsa da, beraber ıslansak. Kırk kere söyledim bir daha söylerim Savaşta ve barışta, karada ve denizde, Düşkünlükte ve esenlikte Zamanımız apayrı bize göre Yanyana olduk mu elele Aç kalsak ağlamayız biliyorum. İçim güvercinleri okşamış gibi rahat Sen yanımdayken ister istemez Geniş meydanlarda akşam üstleri Üstüste üç kere deniz, üç kere çınarlar. Sen yanımdayken ister istemez Uzak ırmakları hatırlıyorum. Arasıra düşmüyor değil aklıma Yabancı kadınların sıcaklığı Ama Allah bilir ya, ne saklıyayım Yanında ihtiyarlamak istiyorum... Turgut UYAR |
![]() |
![]() |
#78 |
![]() Yağmurda Yağmurda parkta oturulmuyor, İstasyon çok hüzünlü; Acaba nasıl geçirmeliyim, Bu koskoca günü? Kitaplar koltuğumda ıslandı, Sigaram söndü sudan, Belki methiyeler yazdığım için, Çok iyilik gördük bulutlardan. Dudaklarımda dostlardan şiirler, Şimdi haykırarak da okusam kimse duymaz; Şehir acınacak halde, Boşalmış bütün caddeler. Hayatımı sürükleyen ayaklarım, Suları kabul ederek neredeyse; ağaçlar benimle alay etmeye başladı, Sokakta kalmadı kimse... Şükran Kurdakul |
![]() |
![]() |
#79 |
![]() Aylak Göz
Erkenden aşındırır aşkını Odaların köşelerine zamansız oturur Duyarsa bir çocuğun Oyundan çağrıldığını Başının her seferinde döndüğü kumarı Gönlünü bir tarzla kurularken kazanır Anlarsa yenilen bir kadının Darda kaldığını Kendi kendine ardaşak kaçağı Arada bir bakınır ne yaptığına Süresiz kapılır tablolara yangelir Ve oturdu mu bir masaya Hakkını verir çay içmenin Bu adam kitapların uçlarına Çizilmiş itilmiş resim Korkmadan yaşar tebessüm gösterir Ağır başıyla nöbet alır Dağdan kaçar şehri çevirir Ve bırakır gönlünü bir tazı sıçramasına Erkenden aşındırır aşkını Anlamaz bir kadının Süresiz kapılıp yangeldiği tablolara Severek tebessüm attığını Ağır başıyla kopar dağdan Nöbet alır şehri devirir. Cahit Zarifoğlu |
![]() |
![]() |
#80 |
![]() Bahar Başlangıcında Düşünceler Şimdi Palandöken'de çoban Ahmet'in Tabanlarının üç metre altında, Sessiz bir bahar başlamaktadır. Yol bulmuş da, kar suları toprağa İnce bir sevda gibi işlemektedir. Böcekler tohumlar kıvır kıvır Akdeniz'de, meyve bahçelerinde Çocuklar erikleri taşlamaktadır. Benim de kötü geçmedi çocukluğum Geçende oturdum da düşündüm. Her gününde bir başka tad bulduğum, İstanbul'un bir kenar mahallesinde, Veya Eskişehir'de evimizdeyken. Şöyle birkaç saat düşteydim sandım Sanki rahat bir toprakmışım da, içime Bir cemre düşmüş gibi ısındım. Babam zabitti o zamanlar Şakaklarına hafiften ak vurmuş. Çok bahar görmüş alından, yeşilinden İşkodra, Yemen, Kafkas, Selânik İşte senelerce dolaşmış durmuş. Dalar da eski günlere anlatırdı. Bahar her yerde baharmış ama, Anadolu'da başka türlü olurmuş. Doğrudur babamın dedikleri bir bir Geyve boğazına varırken sağda, Heybetli kayalar, bulutlar arasında Bir köy, gözünüze iliştirmiştir. Gün ağartır, tren yavaşlar, pencerelerden İnsan mis gibi bir ekmek kokusu alır. Sanırım, bütün dünyada bahar, Her yerden evvel bu köye gelir. Sonra Erzurum'a kadar yol boyunca Mahzun, sevdalı, sakin köylerim. Kayaların üstünde, yol kenarında Bazan elimi şakağıma koyunca; Hepsi o Geyve'deki köy gibi olsa derim. Sivas'tan, Erzurum'dan öte artık Bir hain akşam başlar dağlarda Acı acı yanmaya başlar gözlerim.. Babamın sözlerini hatırlarım O güzel köyü Geyve boğazındaki Gözlerime bir büyük yaprak açılır Büyük günler düşünürüm, büyük ve güzel Erkek, mağrur Anadolu silkinmiş.. Bir rüyadan uyanırım sessizce Bilirim ki en güzel günlerinde mayısın Kars'tan Ardahan'a salâvatla geçilir. Şimdi İstanbul'un yazlıklarında Sabahlıklı kızlar gül budarlar. Geyve boğazındaki köy, babam Bu bir uzun hikâyedir, anlatamam. İçimde de bir tuhaf mevsim başlar Dalarım uzun rüyasına tohumların Bir kamış olur da büyürüm, kaygısız Tuzgölünün batak sazlıklarında.. Turgut Uyar |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |