![]() |
![]() |
#141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nura Düş Oldum/Haydar Haydar
Çatılmadan yerin göğün binası Muallakta iki nura düş oldum Birisi Muhammed birisi Ali Lahmike lahmi de bire düş oldum Ezdi aşkın şerbetini hoş etti Birisi doldurdu biri nuş etti İkisi bir derya olup cuş etti Lal ü mercan inci dür’e düş oldum Ol derya yüzünde gezdim bir zaman Yoruldu kanadım dedim el’aman Erişti carıma bir ulu sultan Şehinşah bakışlı ere düş oldum Açtı nikabını ol ulu sultan Yüzünde yeşil ben göründü nişan Kaf u nun suresin okudum o an Arş-Kürs binasında yare düş oldum Ben Adem’den evvel çok geldim gittim Yağmur olup yağdım ot olup bittim Bülbül olup Firdevs bağında öttüm Bir zaman gül için hara düş oldum Adem ile balçık olup ezildim Bir noktada dört hurufa yazıldım Adem’e can olup Sit’e süzüldüm Muhabbet şehrinde kara düş oldum Mecnun olup Leyla için dolandım Buldum mahbubumu inandım kandım Gılmanlar elinden hulle donandım Dostun visalinde nara düş oldum On dört yıl dolandım Pervane’likte Sıtkı ismin buldum divanelikte Sundular aşk meyin mestanelikte Kırkların ceminde dara düş oldum SITKI’yam çok şükür didare erdim Aşkın pazarında hak yola girdim Gerçek aşıklara çok meta verdim Şimdi Hacı Bektaş Pir’e düş oldum Zeynel Abidin Âşık Sıtkı Baba (Pervane) |
![]() |
![]() |
#142 |
![]() Çoklarından düşüyor da bunca
#143 |
![]()
Güzel şiir.
paylaşımınız için teşekkürler canan.
![]() |
#144 |
![]() MESUT OLMAK VARDIR Mesut olmak vardır, Allahın her gününde Gün günden daha musut Yaşamak yeryüzünde. Mesut olmak vardır, kardeşim, Hemen küsme bahtına. Mesut olmak, insan için, Ermek muradına. Bizler içindir şu doğan gün, Ölüler mezarlarda varmış rahatına. Daha oturmak vardır bizler için, Çiçek açmış bir ağacın altına. Mesut olmak vardır, – Boşuna didinecek yerde – Gök senin, rüzgâr senin, dünyalar senin! Pupa yelken denizlerde. Mesut olmak vardır, Seyrettiğin resimlerde. Kuş cıvıltısı, yaprak hışıltısı Yemyeşil mevsimlerde. Mesut olmak vardır, Doğmuş olmanın adına, Damağı, gözbebekleri, elleriyle, Doyasıya, göğe, yere, kadına. Dertliler, hastalar, evde kalmış kızlar, Bütün bahtsızlar! Mesut olmak vardır, Varmak yaşamanın tadına… Rıfat ILGAZ |
![]() |
![]() |
#145 |
![]() RÜZGAR
#146 |
![]()
|
![]() |
![]() |
#147 |
![]() GülCemal Gazeli
Nektarı gümüş güvercin kanadında dinlenir – dinle: ecinnileri – Yağmur incelir, bulutlu bir seber hüzünlenir Kadehini kaldırsa baştanbaşa Tunceli – çiçek: unutmabeni – Gözlerini indirse bir Papirus güncesidir Avcunda Belkıslardan derlediği inciler – meyve: çillizerdali – Yırtılan ipek sesiyle kalbi pazaryeridir Son kibritte masmavi yanar yüzünün sesi – sevda: gül fıskiyesi – Türkçe kokteylin tadı damağında gezinir Kış: Kar(s), rüzgâr, buğulu sema’ söylencesi – yaz: ebedî adresi – Bir mendil düş deseni, söz sevdanın vaktidir Göçebe tanrısıyla aynı tastan su içer – şiir: sevap hanesi – Yedi kırlangıç ömrü abıhayat şenliğidir Hüseyin Cahit |
![]() |
![]() |
#148 |
![]()
Farklı bir tarz mı, yoksa ne desem bilemedim.
Ama beğendim. Teşekkür Tura. Tapatalk ile gönderildi. |
![]() |
![]() |
#149 |
![]()
Usta bir şair. Kıvrak kalemi var. Benzetmeler şiire derinlik ve özellik katıyor. Okurken düşünüyorsunuz ve düşünürken şiiri yaşıyorsunuz.
|
![]() |
![]() |
#150 |
![]()
|
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |