|
Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç Ağaçları, çiçekleri sevelim, koruyalım |
|
Seçenekler |
12.06.2012, 17:25 | #1 |
|
Yıldız Çiçeği | Dalya – Dahlia | Bakımı - Üretimi
Âlem: Plantae İsveçli botanikçi Andreas Dahl’dan adını almıştır. Yumrulu, çok yıllık bir bitkidir. Çiçek tablaları düz, kenar çiçekleri dilsi formlu, iç kısımdakiler borumsu formdadır. Çiçek renkleri çok değişiktir. Yaprakları karşılıklı dizilmiş, tek veya üç parçalı, kenarları dişlidir.
Kültür çeşitlerini kolayca yetiştirmek mümkündür. Yıldız bitkisi ilk çimlenme sırasında 18 – 26 0C sıcaklıkta çimlenir. Ancak daha sonra sıcaklık düşürülmelidir. 120C yıldız bitkisinin gelişmesi için normaldir. Bol sayıda ve erken çiçek açması için güneşli – havadar ortamlara gereksinim duyar.
|
12.06.2012, 17:26 | #2 |
|
Cevap: Yıldız Çiçeği | Dalya
Yıldız Çiçeğinin Önemli Türleri
Doğal olarak Meksika’da yetişmektedir. Çiçeklenme zamanı kasımdır. 6 metreye kadar boylanır. Dallanma göstermez. Ilıman iklimlerde alt kısmı odunlaşır. Yaprakları büyük, 70 cm uzunluğunda ve 50 cm genişliğindedir. Çevredeki dil çiçekleri 8 adet ve açık erguvan renginde, ortadaki boru çiçekleri solgun pembe renklidir.
Doğal olarak Meksika’da yetişmektedir. Çiçeklenme zamanı sonbahar – kıştır. Ağaç formundadır. Boyu 2 – 5 metre arasındadır. Kök yumruludur. Çiçekleri çan formunda ve aşağı doğru bükük, beyaz renkli, boru çiçekleri sarı renklidir.
Meksika’da doğal olarak bulunur. 60 – 90 cm boyundadır. Dil çiçekleri leylak renginde ve dişlidir.
Bu gruptaki yıldızların tamamının 1791 yılında Meksika’dan getirilen dahlia pinnata ile dahlia juarezii olduğu düşünülmektedir. Bunlar Avrupa’da ıslah edilmiştir.
Bir metre kadar boy yapar. Dallanma gösterir.Yapraklar bir sap üzerinde karşılıklı ve dörtlüdür.Üst yapraklarda sap üzerinde sağlı sollu birer yaprak bulunur.
Çiçek tablalarının içe yakın kısımlarındaki çiçekleri sarı, borumsu yapıda, kenar çiçekleri muntazam ve dil şeklindedir.
Çeşitli ırkları vardır. Özellikle şakayık yıldızları dikkat çeker. Büyük yapılı çiçek tablaları, çift sıralı ve bir kısmı tam gelişememiş küçük çiçeklerden oluşmuştur.
İç kısımlardaki çiçekler belirsizdir. Çiçekleri çok sıktır.
Bakteriyal solgunluk hastalıkları, bakterilerin oluşturduğu gal hastalıkları, virüslerin neden olduğu yaprak leke hastalıkları, botrytis, yaprak bitleri ve kırmızı örümcek en çok karşılaşılan problemlerdir. |
12.06.2012, 18:06 | #3 |
|
Ne kadar güzeller. Tesekürler Rukia. |
13.06.2012, 09:10 | #4 |
|
Renklerine ve görüntüsüne bayıldım.
Teşekkürler Rukia.
20.06.2012, 15:15 | #5 |
|
Çiçeklerin her çeşidini çok seviyorum ya.. Hepsinin benim olmasını istiyorum.. Şehir hayatında apartmanlara sıkıştık, apartmanın girişinde eh işte olabildiğince ne kadar olabiliyorsa, çiçekler ekildi.. Tabi çocuklardan ne kadar rahat kalırsa... Söz konusu bu Dalya çiçeğinden de yetiştirdim, bir ay kadar çiçekleri üzerinde duruyor..
20.06.2012, 15:21 | #6 |
|
Sarısını aldım bu sene. Çok güzeller. Kötü tarafı soğuğa dayanamıyor. Sonbaharda soğanını çıkar , ilkbaharda tekrar ek.
Konu için teşekkürler Rukia. |
10.07.2012, 21:26 | #7 |
|
Çok güzellerr bakmaya doyamadım
Çiçek yetiştirme kabiliyetim yok malesef, böyle uzaktan bakmaya ve sevmeye devam edeceğim sanırım, teşekkürler Rukiacım |
30.03.2013, 17:16 | #8 |
|
Çiçek benim favori çiçeğimdir.Çok seviyorum. Yalnız resimleri silinmiş. Acayip bir aşkla bağlandım ben bu çiçeğe. |
03.04.2013, 00:46 | #9 |
|
Kimisi çizgili pijama gibi oluyor. |
18.04.2014, 00:53 | #10 |
|
Cevap: Yıldız Çiçeği | Dalya – Dahlia | Bakımı - Üretimi
bakımı, çiçeği, dahlia, dahlie, dalya, fotoğrafları, resimi, resimleri, resmi, üretimi, yıldız çiçeği, yıldız çiçeği resimleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |