20.07.2024, 23:22 | #1 |
|
Eşmekaya Yoğurdu İçin 13 Saat Mesai Yapıyor
Eşmekaya Yoğurdu İçin 13 Saat Mesai Yapıyor Aksaray'ın coğrafi işaret tescilli lezzeti Eşmekaya yoğurdunu günde 13 saat mesai yaparak üreten Ayşe Balkan, aile ekonomisine katkı sağlıyor.
|
22.07.2024, 07:35 | #2 |
|
Cevap: Eşmekaya Yoğurdu İçin 13 Saat Mesai Yapıyor
Aksaray’da yaşayan biri olarak söylüyorum koyun yoğurdu candır.
Artık Yavaş yavaş koyunlar sütten kesiliyor. Şu anda mera ve yaylaklarda otlar kurudu ve süt artık susuz ve yağ oranı oldukça fazla. Koyun yoğurdu yapmanın ve yemenin tam zamanı. Ben Eşmekaya tarafının yoğurdunu tercih etmem. Dağ tarafı koyunlarının sütünden mayalanmış yoğurt daha kıvamlı ve lezizdir. Tura; Özellikle süt yanığı kokan yoğurtları severim diyen forum kişisi. |
22.07.2024, 14:07 | #3 |
|
Cevap: Eşmekaya Yoğurdu İçin 13 Saat Mesai Yapıyor
@Tura,
Mecburi hizmetimi yaptığım Durak dağlık köyünde hemen hemen sadece keçi beslenirdi. Köy halkı sayesinde üç arkadaş hiç yoğurtsuz kalmazdık. Yoğurdun alasını ilk ben orada yedim. Muhteşem bir kıvamda ve adlandıramadığım lezzette ve kokuda olan yoğurtlarının nedenini sorduğumda verilen cevap; hayvanların dağlarında bol olan kekik otu yemelernden kaynaklı olduğunu söylemeleri olmuştu. |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
eşmekaya, mesai, saat, yapıyor, yoğurdu, İçin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |