02.04.2021, 00:17 | #472 |
|
Cevap: Rosebud'un Objektifinden
@Canan ben de onu soracaktım sana, kalanşo niye sararır! Dipten başlayarak sararmaya başladı suyu çok mu geldi yoksa az mı bir türlü anlamiyorum çünkü suyu çok geldi diye biraz susuz bıraktım, baktım bu sefer de çok susuz kaldı diye çok suladım bir türlü toparlayamıyor kendini, susuzluktan mı fazla sudan mı yoksa ikisinden mi anlayamadım.
|
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
02.04.2021, 18:47 | #473 | |
|
Alıntı:
@Canan'a sormuşsun ama, dayanamadım ben cevaplayayım. Yaprak sararması, gece havasız ve sıcak yerde kalmasından dolayıdır. Ama balkonda durduğuna göre böyle bir sorun pek yok. O zaman diğer şıklar,topraktan besin alamaması ya da fazla sulanmasıdır, Bu Emel Hanım Çiçeği çok az da olsa asitli toprak seviyor. Toprağına ve sulamaya dikkat edin. Alkalinlilik yüksek olursa besin verseniz bile iyi gelişemez. Yapraklar sararır kısa ömürlü olur. Kalanşo marketlerde satılan torfa az dere kumu karıştırılmış küçük saksılara dikilir. Perişan çiçek böylesini sever. Kaliteli toprak harcını da sevmez. Geceleri uzun olduğu günlerde karanlıkta tomurcuklar oluşur. Uzun gecede ve karanlıkta kalmazsa çiçek açmaz. Budama yaz başlanğıcında yapılır. Budadığın dalı yukarda bahsettiğim toprağa dik. tutar. Kireçli su ile sulamayın. Su eğer kireçli ise 3, 4 gün dinlendir öyle sulama yap. Kurudukça da sula |
|
02.04.2021, 19:22 | #474 |
|
Hem evde, hem forumda çok meşguldüm. Ressamlar katagorisinde, linkler ile resimler birbirini tutmuyor. Onları elden geçirdim. Hâlâ da bitmedi. |
02.04.2021, 19:36 | #475 | |
|
Alıntı:
|
|
02.04.2021, 19:43 | #476 | |
|
Alıntı:
Sana izah edende kabahat |
|
02.04.2021, 19:52 | #477 |
|
Ben bu formun kolluk kuvvetiyim. Kim ne yaptı...ne yazdı, nereye gitti, niye gitti... gittiği yerde ne yaptı...ne yer ne içer, içer mi, içmez mi...yer mi, yemez mi?
Benim de sorumlu olduğum yerler var tabi. Yeni görevim bu. Dikkatli olun artık. Takipteyim. |
02.04.2021, 22:33 | #478 |
|
Evet balkonda @Tura, bence de çok sudan sararıyor, çünkü bir kere çok suladım saksı, tabağı olmayan cinsten olduğu için sanırım su saksının dibinde birikmiş, üstten kuruduğunda ben kuruduğunu zannedip suluyorum ama dibi ıslak olduğu için her sulama çok sulanmış etkisi yapıyor, iyice bir kurumadını bekleyeyim sararma ve sonrasında kuruma yukarıya doğru sürekli çıkıyor, Orkide bile bu kadar naz yapmadı. 😀
Teşekkür ederim bilgiler için. |
03.04.2021, 02:15 | #479 |
|
@Canan, @Tura, Orkide inanılmaz hızlı açıyor, daha dün sadece yapraklarının arası belirginleşmişti, bugün çiçeğin bir yaprağı tamamen açıldı diğerleri sıra sıra açılmak üzere, çok güzel bir rengi var nasıl anlatayım eflatun pembe mi desem, gül kurusumu desem bilemedim, yarın ilk iş fotoğrafını çekip göndereceğim, sabah ile akşam arasında bile değişti çiçeği, yalnız en tepede bir küçücük tomurcuğu vardı o kurudu düştü fakat akşam bir baktım yeni bir tomurcuk geliyor, valla nadıl sevindim bilemezsiniz, bir de birşey sorayım, orkidenin çiçeği kokar mı! Daha bir koku alamadım ama kokar diye biliyorum.
|
03.04.2021, 02:44 | #480 | |
|
Alıntı:
Senin sevinmen, beni de sevindiriyor inan. |
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
atın, beni, çarem, kuşlar, sonsuzluğa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |