|
Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler |
|
Seçenekler |
22.11.2020, 16:40 | #1 |
|
Aronia Meyvesi (Melanocarpa) | Faydaları Nelerdir
Aronia Meyvesi | Faydaları Nelerdir, Nerede Yetişir
22.11.2020, 19:24 | #2 |
|
Cevap: Aronia Meyvesi | Faydaları Nelerdir
Çiçeği çok güzelmiş. Ama bu bitkiyi hiç buralarda görmedim.. Mayhoş tadı olabilir. Epey de faydalıymış. 14 saati göze alıp yolum düşerse Amerika'ya gidince yerim artık. |
22.11.2020, 21:53 | #3 |
|
Aronia, Türkiyede de yetiştirilmeye başlanmış. |
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
22.11.2020, 21:57 | #4 | |
|
Alıntı:
Süper o zaman. Fidanları filan da satılıyormuş. |
|
22.11.2020, 21:59 | #5 |
|
Büssürü hastalığın şifasıymış.
Şekli şemalide güzel Bulabilirsem bir deneyeyim. Teşekkürler Canan
22.11.2020, 22:28 | #6 | |
|
Alıntı:
|
|
22.11.2020, 22:30 | #7 | |
|
Alıntı:
Anlatıldığı kadarıyla bakalım. Aman he zehirli şeylerden uzak dur
23.11.2020, 20:57 | #8 |
|
Televizyon kanallarında hergün reklamı yapılan bir meyva. Sanırım onlar kurusunu satıyor. Aynı ürünü baharatçıdada görmüştüm. Hiç yemedim. Türk filminin en güzel yerinde asabımı bozan meyva.
Bizim burdada buna benzer meyvalar var. Zehirli dendiği için hiç yemedim. Ama ağaç yaprakları farklı. Faydalı bilgiler için teşekkürler... |
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
23.11.2020, 22:45 | #9 |
|
Bu gün alışverişe gittim. Bu zamanlar hep gördüğüm meyve küçük paketlerde oradaydı. Forumda Aronia konusunu işledik ya, tanıdık geldi ve meyveyi yakından incelediğimde, buradaki adı Apfelbeere olan bu meyve, bizim Aronia imiş meğer Kurusunun 550 gr ının fiyatı 8,99 €
(1 kg = 17,98 €)
26.11.2022, 02:02 | #10 |
|
Cevap: Aronia Meyvesi (Melanocarpa) | Faydaları Nelerdir
Aronia Meyvesinin Tarihi Kızılderililer, geleneksel yemeklerinden biri olan Pemmican’a temel malzemesi olan kuru et ve hayvan yağı dışında kuru aronya meyvelerini ekleyerek sağlıklarını korumuşlardır. Pemmican yemeği, güçlü etkilerinin yanında, uzun süre saklanabilme özelliğinden dolayı gezginler, kâşifler ve yolcular arasında da yaygınlaşmıştır. Aronya meyvesi 1900’lü yıllardan sonra Kuzey Amerika’dan Avrupa ve Rusya’ya uzanarak, buralarda da yetiştirilmeye başlanmıştır. Son 15-20 yılda yapılan bilimsel araştırmalarla birlikte, aronya meyvesinin müthiş içeriği keşfedilmiş ve sağlığa olan katkıları sayesinde bilinirliği artmaya başlamıştır. Aronia Meyvesinin Faydaları Nelerdir Hiç Yaşlanmayın, Hiç Hastalanmayın Aronia Çayı Aronia Meyve Suyu |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
aronia, faydaları, meyvesi, nelerdir, nerede, yetişir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |