|
Saç, Cilt ve Vücut Bakımı Güzeliz, bakımlıyız, modayı da biz yaratırız. |
|
Seçenekler |
24.01.2009, 00:23 | #1 |
|
Kozmetik ve Alerji
Hatırı sayılır miktarda para ödeyerek bir nemlendirici aldınız... Ürün size “hipoallerjenik” olarak sunulduğu ve “kaliteli” bir marka olduğu için tereddüt etmeden kullanmaya başladınız. 2-3 gün sonra yüzünüzde kızarıklık ve kaşıntı başladı ve gittikçe artan bir dermatit (egzama) tablosu ortaya çıktı... Bu durum özellikle hanımlar arasında oldukça sık rastlanan bir talihsizliktir. Kullanılan kozmetik madde allerji yapmıştır. Hem de “hipoallerjenik” (allerji yapma ihtimali zayıf) olduğu halde. Kullanılan ürün hipoallerjenik değil ise, ciltte dermatit oluşturma riski şüphesiz daha da fazla olacaktır. |
9 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.02.2010, 20:20 | #2 |
|
Cevap: Kozmetik ve Alerji
Ayda yılda bir rimel sürmek istesem gözlerim hemen kızarır. Birçok değişik ürün denedim, hep aynı. En iyisi hiç sürmemek dedim attım bir kenara
Teşekkürler Smyrna. |
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.02.2010, 21:14 | #3 |
|
Her kozmetiği bende cildime süremiyorum..En iyi markalar bile gözümde yanma kaşıntı yapabiliyor... |
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti. |
26.02.2010, 03:38 | #4 |
|
Önemli bilgilerdi teşekkürler Smyrnacım ...
26.02.2010, 11:24 | #5 | ||
|
Konuda hatırı sayılır derken benden bahsedildiğini düşünüyorum, o hayır erlik sen değil benden
Alıntı:
Alıntı:
Ben de önemli bilgiler verebilirim ama teşekkür önden çalışırım, şimdi yarısı paylaşımdan sonra yarısı fiftififti o ye Standart sapmalarım hariç elbet
esena bola aga besa ama esi ucegiras. -Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi? Üstat da;Evet demiş.. Adam peki demiş, -Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi? Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi? |
||
2 Üyemiz Paneb'in Mesajına Teşekkür Etti. |
26.02.2010, 11:38 | #6 | |
|
Alıntı:
|
|
26.02.2010, 11:51 | #7 |
|
Unufak oldum şimdi üzüntüden kardelen26, gerçi iyidir unufak olmak hiç olmamaktan Demek biri daha öyle mi, daha yani, yığından farkı olmayan, şahsına münhasır olmayan, herhangi biri öylemi? Kullandığın o sözcük için dağlarca yazılır, kuyularca içilir ama yarası hep şuracıkta durur İşte şuracıkta ;
Bakmak ve görmek, işte bütün mesele ; Bu da mı gol değil be:kikikikokokokulukulukuvakvakvakvak:
esena bola aga besa ama esi ucegiras. -Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi? Üstat da;Evet demiş.. Adam peki demiş, -Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi? Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi? |
26.02.2010, 19:40 | #8 | |
|
Alıntı:
Yok yaa cidden öyle birisi değilim... |
|
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti |
26.02.2010, 19:48 | #9 |
|
Bir sürme yetiyor bana, ayda yılda bir de rimel.
Güzel bilgilerdi canım, teşekkürler
26.02.2010, 20:09 | #10 |
|
Kozmetikler her yaştan kadının ilgisini çeken ekonomik kriz nedir bilmeyen bir sektör .
Daha kuçuk yaşlardan itibaren annelerine ablalarına imrenen kuçuk kızlar bile ne oldugunu bilmeden kozmetikle tanışıyorlar . Bence her yaşın kozmetigi farklıdır ve buyudugunu ispat etmek için ozellikle ergenlik çagındaki kızların fazla acele etmemelerini oneririm . Bu yaşlarda buyudum hevesiyle genelde kalitesiz urunler kullanılmakta buda dogal olarak allerjik durumların ortaya çıkmasına neden olmaktadır . Oysa dogal guzellikten daha hoş bir şey yoktur ,ama ne yazıkki ozellikle tv dizilerinin etkisiyle çok çok kuçuk yaşta ( 4 - 5 ) ilgi çekmeye başlamaktadır . Genç bir kızın hafif bir fondoten ve kendine yakışacak soft bir parfumle çok çok çekici olabilir ,kendine yakışmayan bir makjay onu guzel yapmaktan ote çok daha itici yapacaktır . Cilde faydalı kozmetik urunler bence 35 'inden sonra kullanılmaya başlanmalı ,hatta kozmetikler yerine dogal yontemler tercih edilemelidir .Çunku kozmetikler mutlaka cildin dogal yapısını degiştirecektir . Kozmetik dunyasının en unlu firmalarından olan Bayan ESTELADER bir roportajında hayatında hiç kozmetik kullanmadıgını ,onun yerine dogal yontemleri tercih ettigini soylemişti .
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz. Benim Hayatımı Yargılamadan önce .. Benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç . Hüznü, acıyı ve neşeyi tad... Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !! Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
alerji, kozmetik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |