![]() |
|
Sinema En'leri En iyi filmler, en kötü filmler, karşılaştırmalar, en'ler |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() En İyi 10 Kore Filmi
![]() ![]() ![]() Memories of Murder ![]()
![]() ![]() ![]() Spring, Summer, Autumn, Winter…and Spring Film görsel olarak çok başarılı. Senaryo göl kenarında bulunan bir manastırda yaşlı bir papaz ve genç öğrencisinin etrafında gelişiyor. Genç papazın hayatı, yazın aşık olduğu kız ve onun annesiyle tanışmasıyla değişiyor. Genç papaz kızın hastalığına çare bulmaya çalışıyor. Bunun üzerine yaşlı papaz, genç kızı manastırdan gönderiyor. Mevsimler geçiyor… O gidince genç papaz da manastırı terk ediyor. Lirik şiirden sinemaya aktarılan filmin yönetmeni Asya sinemasının en önemli isimlerinden Kim Ki-Duk. A Moment to Remember ![]()
A Tale of Two Sisters ![]() The Good, the Bad, the Weird ![]() Brotherhood of War ![]()
![]() ![]() ![]() The Chaser ![]()
![]() ![]() ![]() Old Boy ![]()
Musa
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
İlginç bir derleme olmuş. Kore filmlerinin hastaları var internette. Hatta sırf onlarla alakalı paylaşım yaptıkları ve fikir paylaştıkları forumlar var.
Yukarıdaki 10 adet filmden sadece Old Boy'u biliyorum. İnternette çok iyi olduğuna dair yorumlar okudum fakat izlemedim ![]() Amerikan sineması her zaman ilk tercihim. Artık bağımlısı mı olduk nedir, başka ülkelerin filmlerini izlerken sıkılıyorum. |
![]() |
![]() |
#3 |
![]()
Listeme alıyorum bunları
![]() Teşekkürler fikir için ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Old boy, a moment to reember ve my sassy girl güzeldir. |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
Güney kore film külliyatını hatmetmeye and içmiş kişilere, bu aksiyondan evvel rehabilite merkezinden konforlu bir yer ayırtmalarını öneriyorum. şimdiden büyük geçmiş olsun... zira ben bu adamların filmlerini seyretmekten dert sahibi oldum yemin ederim.
Vaktiyle Ömür Gedik ile "Türkiye'nin dış politikası" hakkındaki bir sohbetimiz sonrası konu oraya geldi de, kızcağız bana "aman yapma, izleme sakın guzuum" demişti. ben de, "banane izliycem yha. izliycem de izliycem" şeklinde karşılık vermiştim. taş olaydı o dilim, görmeyeydi gözlerim. artık zamanlı zamansız gülücükler ve akabininde ağlama krizleri mi aran, "kalimero'yum ben, kalimero'yum ben" diye kafaya şaplak vurmalar mı bulun bilemiyorum. bir takım dengesizlikler... hatta geçen peder, "şu pakedi uzat" demiş. ben de mal mal pencerenin önünde dikiliyordum. dalmışım. "ben... seni... sevdim esasında... ama ruhum... kabullenmiyor... seni... git... sadece git..." şeklinde mırıldanınca o üç noktalardan kafama çelenk kondurdu; acilde açtım gözlerimi. İşin şakası bir tarafa, adamlar hakikaten başka bir noktadalar. kendilerine hayran kalmamak elde değil. özellikle sinema sektörünün "yaratıcılık" açısından geldiği bu dar boğazda, çok fantastik işlere imza atmaları yetmiyormuş gibi bir de film sektörünü de peşlerinden sürüklüyorlar. örneğin oldboy'un amerika versiyonunun spike lee tarafından çekileceği, will smith'in de başrolü oynayacağı somut bir değer kazanmak üzere. yine bir diğer yakın örnekten söz etmek gerekirse, özcan deniz'in son filmi "evim sensin" direkman a moment to remember'dan aparma (ki izlemeye goynüm elvermedi a dostlar. izleyenler varsa fikirlerini duymaktan memnuniyet duyarım). ayrıca tarantino'nun güney kore sinemasını yakından takip ve takdir ettiğini söylememe gerek yok sanırım. ilk 10'a alınanlar haricindeki film önerilerim ise şu şekilde: * favori yönetmenlerimden olan kim ki duk'un tüm filmleri ("bahar, yaz, kış, sonbahar, kış ve bahar" ilk 10'da gözüküyor. bunun dışında özelikle dikkat dediklerim: bin-jip (boş ev), bad guy (kötü adam), samaria (fedakar kız), time (zaman) ve son filmi pieta (acı). * chan wook park'ın intikam üçlemesinin tümü (1. erkeğin intikamı, 2. olboy, 3. kadının intikamı), joint security area... * seçmeler: the man from nowhere, a bittersweet life, madeo, the yellow sea, il mare, poetry gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. |
![]() |
![]() |
#6 |
![]()
Bir kaç G.Kore filmi izledim. Ama ben daha çok TRT-1'de yayınlanan G.Kore dizilerini takip ediyorum. Eski Kore'de geçen diziler de senaryo, kostüm, mekan, müzik vb. çok iyi oluşturulmuş. Dizileri hem izliyorsunuz hem Kore kültürünü öğreniyorsunuz.
Teknolojileri gibi film sektöründe de iyiler. Takdir etmek gerek. |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Oldboy ve My Sassy Girl. Biri gerilim, aksiyon diğeri romantik, fantastik filmler dalında bir numaradır.
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]()
A Moment to Remember
İyi ağlattı bu beni ![]() My Sassy Girl Gebertti beni gülmekten ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Damon bu isimlerini verdiğin filmleri sinema harici nasıl izleyebilirim. CD ortamında ya da internetten indirmek gibi seçenekler var mıdır? Bu konuda bilgilendirirsen en azından bir tanesini seyretmek isterim. Paylaşımın için teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
a moment a remember, en iyi, en iyi filmler listesi, güney, iki kız kardeşin hikayesi, kore, my sassy girl, old boy, oldboy, on kore filmi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |