![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
![]()
Bamya taze olarak tüketilmesinin dışında, kurutularak, dondurularak ve konserve yapılarak da ileriki kullanımlar için saklamaya uygun bir sebze. Dünyanın farklı ülkelerinde bamyanın yapraklarından ve tohumlarından salata yapılır. Bamya tohumları ayrıca kahveye benzer bir içecek yapımında da kullanılır. |
![]() |
![]() |
#2 |
![]()
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]()
Baklagiller familyasından olan bezelyenin anayurdu konusunda farklı görüşler bulunmakla birlikte, genel kanı bezelyenin Ortadoğu ve Orta Asya arasındaki bölgeye özgü olduğu yönünde.Tarımı yapılan en eski bitkilerden biri olan bezelye, Antik Yunanlılar ve Romalılar tarafından M.Ö 500-400 yıllarında yetiştiriliyordu.Bugün başta Kanada, ABD, Avrupa ülkeleri, Çin, Hindistan, Rusya ve Avustralya olmak üzere pek çok ülkede bezelye tarımı yapılıyor. Taze ya da kuru olarak tüketilen bezelye, yüksek oranda lif ve protein içerir. Şeker yönünden zengin bir sebze olan bezelye, ayrıca iyi bir B vitamini ve folat kaynağıdır. |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Turpgiller ailesinin bir üyesi olan brokolinin, anavatanı kesin olarak bilinmiyor. Kökeni Roma İmparatorluğu'na kadar uzanan ve dünyada üzerine en çok araştırma yapılan bitkiler arasında yer alan Brokoli, başta C, A ve E vitaminleri olmak üzere demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri bakımından zengin bir bitkidir. |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bileşikgiller familyasından olan Enginarın, anavatanın neresi olduğu tartışmalı bir konu. Bir görüş ilk yemeğinin Suriye'de yapıldığını iddia ederken, anavatanının Antakya olduğu yönünde de bir görüş bulunuyor. Bazı tarihçiler enginar yetiştiriciliğini eski Yunan ve Romalılara atfeder. Enginarın anavatanın Akdeniz havzası ve Kıbrıs olarak da kabul eden bir görüş bulunuyor. Bir başka görüşe göre de enginar ilk olarak Sicilya'da ortaya çıkmıştır. Ayrıca, Batı ve Doğu Akdeniz ülkeleri ile Kuzey Afrika ve Güney Avrupa ülkelerinde hem yabani hem de kültür formlarına rastlanmaktadır. |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Nişasta zengini, besleyici bir sebze olan patates, patlıcangiller ailesindendir. Anayurdu Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi olana patates, dünyanın her yerinde kolayca bulunabilen ekonomik ve lezzetli bir besin maddesi olduğundan günümüzde birçok ülkenin yemek kültüründe özel bir yere sahiptir.
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Patlıcan, bamya, domates, patates ve brokoli severim
![]() Ama sık yer miyim hayır ![]() Sanırım çokta sağlıklı beslenmiyorum ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]()
İstanbul kemer patlıcanı mı?
![]() İstanbul'da patlıcanı bir tek tezgahlarda gördüm ben, bu nerede yetişiyor acaba? Ispanak yok. ![]() Teşekkürler Canan...
#9 |
![]() Enginarı hiç yemedim.
#10 |
![]() Zambakgiller ailesinden olan kuşkonmazın, anayurdu kesin olarak bilinmiyor. İlk görüldüğü yerler Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve Anadolu. Mısırlılar, Romalılar ve Yunalılar kuşkonmaza büyük değer veriyorlardı. Eski Mısır'da yaygın olarak yetiştirilen kuşkonmaz, tanrılara adanan yiyecekler arasında yer alıyordu.
|
![]() |
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bakla, bamya, beslenmemize, bezelye, brokoli, enginar, fasülye, kuşkonmaz, sağlıklı, sebzeler, yarayan, ıspanak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |