![]() |
|
Yabancı Ressamların Biyografileri Yabancı ressamların biyografi ve eserlerinden örnekler |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Wifredo Lam ya da tam adıyla Wifredo Óscar de la Concepción Lam y Castilla (d.8 Aralık 1902 - ö.11 Eylül 1982) Kübalı ressam, heykeltraş, seramik ustası. Daha çok Wifredo Lam olarak bilinen sanatçı, kalıcı Afro-Küba ruhunu ve kültürünü canlandırmaya amaçlayan eserler üretmiştir.Pablo Picasso, Henri Matisse, Frida Kahlo ve Diego Rivera da dahil olmak üzere 20. yüzyılın en ünlü sanatçılarından esinlenen ve onlarla temas halinde olan Lam, bu etkileşimi eserlerinde birleştirdi ve nihayetinde hibrit figürlerin öne çıkmasıyla karakterize edilen benzersiz bir tarz yarattı. Aynı zamanda onun bu özgün görsel üslubu, birçok sanatçıyı da etkilemiştir. Ağırlıklı olarak ressam olmasına rağmen ilerleyen yaşlarda heykel, seramik ve baskı eserler ortaya çıkarmıştır.
![]() |
#2 |
![]()
![]() |
#3 |
![]()
![]() |
#4 |
![]()
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Wifredo Lam'in resimlerini beğendim. |
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#6 |
![]()
Kesinlikle en beğendiğim bir kaç tablodan biri The Jungle.. Ayrıca çizim kadar hayal gücü de önemli benim için.. Fotoğraflardan ayırt edemediğim tablolara karşı mesafeliyim biraz.. Seni kıskandım desem yeridir.. Picasso tablolarını yerinde görmek paha biçilmez olsa gerek : ))
Psişik Tırtıl'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#7 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Haklısın. |
|
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
1902, 1982, kübalı, ressam, wifredo |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |