![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
www.youtube.com/watch?v=XwZggggeNe8
YÜCE DAĞ BAŞINDA YANAR BİR IŞIK Yüce dağ başında yanar bir ışık Düşmüşüm derdine olmuşam aşık Ağ buğday benizli zülfü dolaşık Divitim kalemim yazarım Böyle bir yavrunun derdi de var bende Yar bende oy bende İşte (Aha) ben gidiyom sen hemen ağla Yan ağla dön ağla Yüce dağ başından indiremedim Yönünü yönüme döndüremedim Bir güzelin aklın kandıramadım Divitim kalemim yazarım Böyle bir yavrunun derdi de var bende Yar bende oy bende İşte (Aha) ben gidiyom sen hemen ağla Yan ağla dön ağla Yöre: SİVAS Kaynak Kişi: Nurettin Güler Notaya Alan : Ahmet YAMACI |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]()
Merhaba,
Sevgili Canan, dizideki versiyon 1. versiyon, ancak bence daha İÇTEN olan versiyon 2. versiyon... Türk Halk Müziğinde söyleyen veya çalan, o parçayı yaşamıyor ise çok anlamı yok benim için...Yaşamalı ve öyle söylemeli... Örneğin " Ah Le Yar " parçası....Hüseyin TURAN söyler, Alişan da söyle....Ama bir de YÜCEL ARZE ( güfte ve beste sahibi) den dinleyin...Diğerleri yavan gelir....Çünkü Yücel Arzen sadece saz ile çalıp söylerken bu parçayı YAŞAR....!!! Ben hayatımda " Mihriban " parçasını ilk kez, Eskişehir'de öğretmenlik yaptığımız yıllarda, bekar evimizde yan kapı komşumuz SİNAN Ağabey imizden dinlemiştim...Ki kendisi " Anadolu Halk Dansları " ekibinde tek saz çalan kişiydi...Ki o dönem başka Anadolu Halk Dansları ekibi falan da yoktu, tektiydiler...Şu an Musa Eroğlu dahi açmıyor, o hazzı, o içtenliği veremiyor... O yüzden benim için 2. versiyon...Ancak tabii ki müzik EVRENSEL dir ve her kişiye göre beğenisi değişir...1. versiyon da iyi...Çünkü ben 1.versiyonu dinleyip bu foruma yapıştırdım... Sağlıcakla kalınız... |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
balkir, başında, ender, işık, yanar, yüce |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |