Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler

Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler Her konuda, gerekli - gereksiz kısa bilgi ve haberler

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 24.06.2017, 14:08   #1
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Protein Tozu Zararlı mı? Herkes Kullanabilir mi?

Protein Tozu Zararlı mı? Protein Tozlarını Herkes Kullanabilir mi? Yararları var mı?

Öncelikli olarak belirtmemiz gereken şey, protein tozlarının düzenli olarak ağırlık antrenmanı yapan kişilere önerildiği. Bunun ötesinde bir kullanım şekli böbrek ve karaciğeri yorduğundan, vücutta su ve kalsiyum kaybına neden oluyor. Uzmanların önemli bir kısmının önermemesinin nedeni de bu. Yalnız aksi görüşü savunanların sayısı da azımsanamayacak kadar çok. En çok sorulan sorulardan Protein tozu zararlı mı? Eğer zararlıysa zararları nelerdir? Protein tozunun yararı var mı? gibi sorulara da yazımızda cevap bulabilirsiniz.

İsterseniz önce proteinin ne olduğuna bakalım. Yetişkin bir insan vücudunun ortalama % 16'sı proteinden oluşur. Proteinler, sindirim kanalı içerisinde yapı taşları olan aminoasitlere ayrılarak kana karışır ve kanla birlikte karaciğere taşınırlar. Burada tekrar sistematik bir şekilde birleşerek vücut doku proteinlerini oluştururlar. Proteinler aynı zamanda vücutta enerji kaynağı olarak da kullanılır ve hücrelerin esas yapısını oluştururlar. Belirli hücreler birleşerek vücut dokuları ve organları oluşturulur.

Protein, büyüme ve gelişim için en başta gelen besin öğelerinin başında gelir. Birçok hücre zamanla ölür ve yerine yenileri üretilir Bu nedenle proteinler, hücrelerin sürekliliğini sağlamak için en gerekli öğelerin başında gelir. Bağışıklık sistemimizin, vücut çalışmasını düzenleyen hormon ve enzimlerin esas yapıları da proteindir.

Bu bağlamda protein tozlarının pratik olması en büyük avantajı gibi görünüyor. Düzenli ve doğru kullanımla kas inşası için vücudumuz tarafından kolayca sindiriliyor ve oldukça etkili olabiliyor. Aslında tek kullanım amacı yoğun ve ağır spor yapıldığında artan protein ihtiyacını karşılamak.

Protein tozunun yararları nelerdir? sorusunu 5 ana başlıkta cevaplayan protein tozu destekçisi uzmanlar özetle:

1. Kas Kaybını Önlemeye Yardımcı Olacağını

2. Egzersiz Sonrası Kas Onarımını Destekleyeceğini

3. Kemikleri Güçlendireceğini

4. Vejetaryenler İçin Protein Desteği Sağlayabileceğini

5. Öğünlerinizi Planlamanıza Yardım Edeceğini savunuyorlar.

Aksi görüşü yani kullanımı sakıncalı olabilir diyenlerin önemli 5 argümanı ise şöyle:

1. Vücudu erken yaşlandırdığını

2. Toz kaynaklarının belirsiz olması endişesi

3. Beyinde toksik etki bırakması ve bağımlılık yaratması olasılığı

4. Hayvan iskeletleri ve kullanım süresi dolmuş et ürünlerinden elde edilen protein tozunun sağlıklı olmayacağı görüşü

5. Protein tozunun içerisinde ağır metal kalıntıları bulunabileceği riski

Özellikle yumurta akı en değerli protein kaynaklarının başında geliyor. Beyaz peynirin 100 gramında 30 gr protein var. Organik bir yumurta beyazında 8 gr protein, , A, B, D, E vitaminleri, 300 mg omega 3 ve demir bulunuyor. Ağırlıklı olarak bitkisel besinler ve organik yumurta, peynir ve diğer et ürünleri vücudunuz için gerekli proteini size sağlayacaktır.

Yukarıda iki farklı görüşü argümanlarıyla aktarmaya çalıştık. Karar sizin. Ancak tavsiye olarak Protein tozundan, enerji nektarından ve proteinli sıvıları uzman görüşüne ya da doktorunuza başvurmadan kullanmamanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Kaynak
Eski 24.06.2017, 14:41   #2
climax
Üye

Standart Cevap: Protein Tozu Zararlı mı? Herkes Kullanabilir mi?

Profesyonel sporcu değilseniz önermiyoruz.
Eski 24.06.2017, 16:22   #3
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Olması gerekenden kat kat fazla besinlerin vucuda yüklenmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.Spor öncesi ve sonrası Doğal yoldanda alınan besinlere dikkat edildiği sürece kaslarlada sorun olmuyor.
Proteğin ağırlıklı,et,tavuk,yumurta,yoğurt,süt ama özellikle şu minicik ton balıkları bu konuda ideal spor sonrası haftada 3 gün yediğim zaman kas oranım çok iyi çıkıyor tecrübeyle sabittir tavsiye ederim.

Vucut yapan sporcuların kullandığı ama hiç sağlıklı olmadığını düşündüğüm kimyasal toz,
Birde bir tanıdığımın şehir şehir, kasap kasap dolaşıp kemik topladığını bunları sağlıksız koşullarda bir araya getirdiğini sonrada kozmatikçilere verdiğini düşününce ne kozmatik nede bu tür tozlara hijten konusundada güvenmiyorum.

Paylaşım için teşekkürler @Canan'cım

5 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.06.2017, 23:11   #4
Gülümsün
Yönetici

Ben zararlı olduğunu düşünüyorum. Tavsiye de etmiyorum.
Bilgiler için teşekkürler Canancığım.

Eski 25.06.2017, 15:15   #5
Scorer
Gerçek Üye

Aman ha, sakın ha! Böbrek fonksiyonlarını ciddi şekilde etkiliyor; BUN ve Kreatinin değerleri bozuluyor. Vücut geliştirmeye devam eden bir tanıdığım bunlardan sık alıyordu, öncesi ve sonrası yapılan Biyokimya kontrol tetkiklerinde olumsuz yönde değişimler saptandı. Birbuçuk ay gibi kısa sürede... Her şeyin doğalı, protein kaynakları çok, bunlara ihtiyaç yok.
Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık.
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen.
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan
Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Sevdiğin işi yap

4 Üyemiz Scorer'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.06.2017, 19:01   #6
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Yapay olan herşeyin maalesef zararı da çoktur.

Kaldı ki neden bu tür şeylerin revaçta olmasına anlam veremiyorum.

Eğer vücut için spor yapılıyorsa en basiti yumurta yersin her gün en az 3-4 tane.. Bunun zararı bile olmaz.

Ama protein tozu kesinlikle.. Zaten üste @Scorer arkadaş güzel açıklamış. Böbreklerini veya Karaciğerini eline almak isteyen varsa kullansın.
Eski 26.06.2017, 08:19   #7
Gulbade
DadLuCadI..

Bir hafta önce akrabam tüp mide ameliyatı oldu...
Doktoru protein tozu önermiş...
Aynı ameliyatı bende oldum benim doktorum ben istediğim halde asla olmaz demişti...
Protein tozunun zaralarından da uzun uzun bahsetmişti...
Birçok yerde çok zararlı olduğunu okudukça iyiki kullanmamışım diyorum...
Paylaşımınız için teşekkürler @Canan

Eski 04.12.2020, 00:16   #8
OkyanusunKalbi
WoodStock

Sporcular çok sağlıksız şeyler kullanıyorlar. Çoğunda neden böbrek, kalp, karaciğer yetmezliği oluyor anlıyorum. Yapay olan bir çok gıdayı tüketmelerinin yanı sıra, hayvansal gıdayı çok tükettikleri için organlara zarar veriyor. Sürekli et yedikleri için bitkisel beslenmiyorlar enerjilerini de atamadıkları için karaciğerde birikiyor. Yapay ve doğal olarak proteinin ihtiyacından fazla alınması çok sağlıksız bence.

3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.2020, 09:29   #9
Antares
Tam Üye

vücut geliştiren biri olarak ilk iki yıl kullandım sonrasında günlük protein miktarını karşılayabilmek için
ton balığına tavuğa vb abandım hemen her gün tavuk yedim. Hala da et tüketimim çok fazla
Buna rağmen yetmediği takviye yapılması gereken günler oluyor. Sonra evde kendi protein tozumu yapmayı öğrendim. Ama en doğalınıda yapsanız aşırı yükleme vücuda zarar verebilir.
Ben bir zararını görmedim zaten asıl zararlı olan protein tozu değil steroidler
ama sporculara tavsiyem acele etmeyin dengeli beslenin mutlaka günlük ihtiyacınızı hesaplayıp ona toz kullanın veya tavuk göğsü yiyin fazla protein alınca kas hızlı gelişmez.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
herkes, kullanabilir, protein, tozu, zararlı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler