Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hobilerim | Fobilerim

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 19.03.2021, 23:45   #451
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Rosebud'un Objektifinden

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Bu subsurattaki orkideler, ticari uyanıklıkla yetiştirilmiş ve genellikle de kısa ömürlü bitkilerdir. Tecrübeli çiçek severler dahi yaşatmakta zorlanırlar. Onun için üzülme. Yinede yaşatabilirmisin diye aşağı bir kaç şey yazacağım. Dikkate al.
Saksı geldiği zaman, orkideyi çıkart. Kök kısımlarını çeşmede iyice bir yıka. Toprakları gitsin.
Siyah iplik gibi olan kökleri temiz bir makasla kes. Kesilen yerlere toz tarçın sür.
Ağaç kabuklarının içerisine 1 cm x 1 cm strafor parçaları karıştır. Fazla olmasın. Bu saksı harcını saksının tabanına boşalt. Tam ortasına orkideyi yerleştir. ve etrafını yine bu harç ile besle.
Daha sonra kireçsiz bir su ile sula. ( Bu sulamadan sonraki sulamaları saksıdan geniş bir kap içine su koy ve saksıyı oturt. Suyunu alttan alsın ) Fazla su verme. Suyu harç kurudukça ver. Kökler yeşildir. Gri olunca su zamanı gelmiş demektir.
Saksın için bol ışık alan ama direk güneş almayan bir yer seç. Orada olsun. Geceleri alt deliklerden serin hava girecek şekilde bulunmasına dikkat et. Orkidenin en iyi besini alttan köklere gelen serin havadır.
Orkideler , yaban ortamda ağaç gövdeleri üzerinde yaşar. Suyunu da gece gündüz ısı farkından yapraklarda oluşan nemlerden alır.
Eğer bitki besini vereceksen 0 azot bitki besini vermelisin. Azotlu besin orkideye faydası olmaz.
Sağol @Tura dikkate alacağım ama çiçekte kök namına bir şey kalmamış sadece sivri sivri dal çıkıntıları var saçaklı hiçbir şey yok, belki o çıkıntılardan kök salar bilemem bir tek fotoğraftaki saksıdan sarkan kısım duruyor.

TEARS AND SOUVENIRS

2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.03.2021, 15:01   #452
Rosebud
Müdavim

Saksı daha gelmedi ama, bugün Şok Markette bir tane şeffaf saksı buldum, toprağı da gelmişti bugün diktim, saksı gelene kadar zaman geçecek, hem de çiçeğe göre büyük, bakalım çiçek ölmez de sağ kalırsa büyüdüğünde ona aktarırım epey zarar görmüş yaşaması mucize olacak, gübreli suyunu da verdim bekliyorum.

TEARS AND SOUVENIRS

3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.03.2021, 16:58   #453
Tura
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Saksı daha gelmedi ama, bugün Şok Markette bir tane şeffaf saksı buldum, toprağı da gelmişti bugün diktim, saksı gelene kadar zaman geçecek, hem de çiçeğe göre büyük, bakalım çiçek ölmez de sağ kalırsa büyüdüğünde ona aktarırım epey zarar görmüş yaşaması mucize olacak, gübreli suyunu da verdim bekliyorum.

Yavaş yavaş uygun şartları çiçeğine sağlamaya başladın.
Yaşayacaktır.
Saksının şeffaf olup olmamasının pek önemi yok. Önemli olan orkide saksısı olması. Orkide saksısı alttan bol hava alacak kadar simetrik hava kanalları olan altı delik saksılardır.
Saksıya dikerken de saksı harcı sıkı sıkıya bastırılmaz. Ağaç kabuklarının arasında hava sirkülasyonu sağlanması için gevşek bırakılmalı. Böylece köke oksijen girişi sağlanması gerekiyor.
Eski 22.03.2021, 17:22   #454
Rosebud
Müdavim

Bastırmadım harca ama yeni gelen harcı da çok beğenmedim sadece ağaç kabuğundan oluşsa daha iyiydi, bunda epey toprak da var, neyse kendi saksısından çıkan kabukları da koydum daha iyi oldu, altında hava kanalı var ama tabak kapalı olduğu için hava kanalları işe yaramayacağından alttaki tabağı 2-3 mm kadar araladım şimdi epey havalı oldu.

TEARS AND SOUVENIRS

2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.03.2021, 17:41   #455
Tura
Müdavim

Yakında çiçek açacak...
Eski 22.03.2021, 17:54   #456
Canan
Çiçekci kız

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Bastırmadım harca ama yeni gelen harcı da çok beğenmedim sadece ağaç kabuğundan oluşsa daha iyiydi, bunda epey toprak da var, neyse kendi saksısından çıkan kabukları da koydum daha iyi oldu, altında hava kanalı var ama tabak kapalı olduğu için hava kanalları işe yaramayacağından alttaki tabağı 2-3 mm kadar araladım şimdi epey havalı oldu.
Orkidenin işi yoluna girmiş Rosebud.

Bir de o tomurcuklar açar da, çiçeklerini görürsen, keyfine deme gitsin
Benim orkidelerim öğünmek için söylemiyorum, baya iyiler. İleriki günlerde, onlara bakma tarzımı yazarım. Öğrendiğin bütün bilgilerin işine gelen, kafana yatan kısımlarını uygularsın.

Ağaç kabuklarının arasında toprak da var diyorsun. Onlar, kabukların tozlarıydı belki de.

@Tura. Saksının şeffaf olması, ileride görünecek hale gelen köklerin, kuruyup kurumadığını görebilmek işin iyidir derim ben. Gerçi, düzenli olarak sulanacak ama, olur da, hava ısısına göre, henüz su istememe veya erken isteme durumu olabilir diye düşünüyorum.
Eski 22.03.2021, 17:55   #457
Rosebud
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Yakında çiçek açacak...
Ya benim hiç ümidim yok ama umarım öyle olur, uzun bir kökü vardı tek ümidim o köktü hatta griden yeşile dönmüş ve buruşukluğu gitmiş genişlemişti ama saksıdan çıkarınca gördüm ki çiçeğe en yakın yerinden kurumuş incecik bir ip kalınlığındaydı, kopmak üzereydi mecburen kestim onu da, bakalım n'olacak!

TEARS AND SOUVENIRS

Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 22.03.2021, 18:00   #458
Rosebud
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Orkidenin işi yoluna girmiş Rosebud.

Bir de o tomurcuklar açar da, çiçeklerini görürsen, keyfine deme gitsin
Benim orkidelerim öğünmek için söylemiyorum, baya iyiler. İleriki günlerde, onlara bakma tarzımı yazarım. Öğrendiğin bütün bilgilerin işine gelen, kafana yatan kısımlarını uygularsın.

Ağaç kabuklarının arasında toprak da var diyorsun. Onlar, kabukların tozlarıydı belki de.

@Tura. Saksının şeffaf olması, ileride görünecek hale gelen köklerin, kuruyup kurumadığını görebilmek işin iyidir derim ben. Gerçi, düzenli olarak sulanacak ama, olur da, hava ısısına göre, henüz su istememe veya erken isteme durumu olabilir diye düşünüyorum.
Evet kabukların arasında toprak da var onların ne olduğunu yazıyor zaten sitede ama çiçek için iyi mi kötü mü bilemedim.

Şöyle açıklamış: İçerik Agrobit orkide toprağı'' Ağaç Kabuğu , Leonardit , Humustu Torf Esaslıdır. % yüz organik maddeden oluşur. Ph değeri 5,7-6.4aralığındadır. orkiedelerin temel ihtiyacı olan makro ve mikro besinleri içerir. Bitkiye zararlı organizmaları , nematod, mantar ve benzeri hastalık , etmenlerini içermez. Leonardit ve Solucan gübresi katkılı Türkiye'de ilk Solucan gübresi: İçerisinde bulundurduğu çok zengin mikro organizmalar sayesinde bitkilerin her türlü gelişimini sağlar ve hastalıklardan korunmasına yardımcı olur. Solucan gübresi, sayılamayacak kadar yararlı bakteriler ve bir çok ana elementi barındırmaktadır. Leonardit: Kök yapısını fazlalaştırır. Toprağı zenginleştirir ve düzenler. Bitkide vitamin ve mineral içeriğini artırır. Torf: Organik bir toprak düzenleyicidir. Saksılı süs bitkileri ve fidan yetiştiriciliğinde çok değerli bir materyaldi.

TEARS AND SOUVENIRS

Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 22.03.2021, 18:17   #459
Canan
Çiçekci kız

Epey detaylı izah edilmiş. Ama ben bunların orkideler için ne denli uygun ve yararlı olduğunu bilmiyorum.
Bu maddeler, Tura'nın bilgisi dahilinde.
O izah edecektir sana

O da yattı herhalde
Eski 22.03.2021, 19:52   #460
Tura
Müdavim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster

Haklısın, ancak son zamanlarda seramik saksılar yapılır oldu. Kökler için en nemli şey oksijendir. Bunu sağlayan her saksı, Phalaenopsis Orkide saksısı olur.
@Rosebud'un ilk orkidesi, panik olmasın diye, olayı, basitleştiriyorum. Bakımın
kolaylaştırıyorum.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
atın, beni, çarem, kuşlar, sonsuzluğa

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler