![]() |
![]() |
#451 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#452 |
![]()
Saksı daha gelmedi ama, bugün Şok Markette bir tane şeffaf saksı buldum, toprağı da gelmişti bugün diktim, saksı gelene kadar zaman geçecek, hem de çiçeğe göre büyük, bakalım çiçek ölmez de sağ kalırsa büyüdüğünde ona aktarırım epey zarar görmüş yaşaması mucize olacak, gübreli suyunu da verdim bekliyorum.
![]() |
![]() |
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#453 | |
![]() Alıntı:
Yavaş yavaş uygun şartları çiçeğine sağlamaya başladın. Yaşayacaktır. Saksının şeffaf olup olmamasının pek önemi yok. Önemli olan orkide saksısı olması. Orkide saksısı alttan bol hava alacak kadar simetrik hava kanalları olan altı delik saksılardır. Saksıya dikerken de saksı harcı sıkı sıkıya bastırılmaz. Ağaç kabuklarının arasında hava sirkülasyonu sağlanması için gevşek bırakılmalı. Böylece köke oksijen girişi sağlanması gerekiyor. |
|
![]() |
![]() |
#454 |
![]()
Bastırmadım harca ama yeni gelen harcı da çok beğenmedim sadece ağaç kabuğundan oluşsa daha iyiydi, bunda epey toprak da var, neyse kendi saksısından çıkan kabukları da koydum daha iyi oldu, altında hava kanalı var ama tabak kapalı olduğu için hava kanalları işe yaramayacağından alttaki tabağı 2-3 mm kadar araladım şimdi epey havalı oldu.
|
![]() |
![]() |
#455 |
![]()
Yakında çiçek açacak...
![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
![]() Alıntı:
Orkidenin işi yoluna girmiş Rosebud. |
|
![]() |
![]() |
#457 |
![]()
Ya benim hiç ümidim yok ama umarım öyle olur, uzun bir kökü vardı tek ümidim o köktü hatta griden yeşile dönmüş ve buruşukluğu gitmiş genişlemişti ama saksıdan çıkarınca gördüm ki çiçeğe en yakın yerinden kurumuş incecik bir ip kalınlığındaydı, kopmak üzereydi mecburen kestim onu da, bakalım n'olacak!
|
![]() |
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#458 | |
![]() Alıntı:
Şöyle açıklamış: İçerik Agrobit orkide toprağı'' Ağaç Kabuğu , Leonardit , Humustu Torf Esaslıdır. % yüz organik maddeden oluşur. Ph değeri 5,7-6.4aralığındadır. orkiedelerin temel ihtiyacı olan makro ve mikro besinleri içerir. Bitkiye zararlı organizmaları , nematod, mantar ve benzeri hastalık , etmenlerini içermez. Leonardit ve Solucan gübresi katkılı Türkiye'de ilk Solucan gübresi: İçerisinde bulundurduğu çok zengin mikro organizmalar sayesinde bitkilerin her türlü gelişimini sağlar ve hastalıklardan korunmasına yardımcı olur. Solucan gübresi, sayılamayacak kadar yararlı bakteriler ve bir çok ana elementi barındırmaktadır. Leonardit: Kök yapısını fazlalaştırır. Toprağı zenginleştirir ve düzenler. Bitkide vitamin ve mineral içeriğini artırır. Torf: Organik bir toprak düzenleyicidir. Saksılı süs bitkileri ve fidan yetiştiriciliğinde çok değerli bir materyaldi. |
|
![]() |
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#459 |
![]() Epey detaylı izah edilmiş. Ama ben bunların orkideler için ne denli uygun ve yararlı olduğunu bilmiyorum. |
![]() |
![]() |
#460 | |
![]() Alıntı:
@Rosebud'un ilk orkidesi, panik olmasın diye, olayı, basitleştiriyorum. Bakımın kolaylaştırıyorum. |
|
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
atın, beni, çarem, kuşlar, sonsuzluğa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |