![]() |
![]() |
#441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
![]()
Sağol @Canan şimdi izledim çok faydası oldu, toprakla saksı gelsin hemen dikeceğim, bu arada doğru anladıysam substrat çimlenme için geçici bir şey galiba sonuna kadar korumak gerekmiyor.
Yarın gelsin hemen dikeceğim çünkü o toprağı suladım da çürümesinden korkuyorum. |
![]() |
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#444 |
![]() |
![]() |
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#445 | |
![]() Alıntı:
Substrat topraksız çimlenmeyi ve bitkinin çabuk gelişimini sağlar. Fakat, orkideye neden konulmuş anlamadım. Biz burada minik yavru orkide bile alsak o madde yoktur. Neyse. |
|
![]() |
![]() |
#446 | |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#447 | |
![]() Alıntı:
Rosebud, O orkideye satıldığı markette bakılmamış zaten. Ağaç kabuğu yerine toprak doldurulmuş, sulanınca da, suyunu akıtamayınca, çürümüş. Saksıdan sarkan iki kök bile, dolgun değil. İçlerinde özsu kalmamış. Substrak'ı makas ya da bıçak ile, parçalayarak çıkarsaydın keşke. Ama o önemli değil. |
|
![]() |
![]() |
#448 |
![]()
Ağaç kabuğu vardı @Canan ama sulamamışlardı, ben de kendi saksısından çıkardım normal torf toprağına ektim yetmiyormuş gibi suladım, en azından dikerken birkaç kök vardı cılız da olsa ama suyu görünce çürüdüğünü düşünüyorum, işin garibi geldiğinden daha canlı görünüyor yaprağı falan havaya kalktı, bakalım buralarda bildiğim 2-3 çiçekçi var önce oraları bir dolaşayım olmazsa internete bakarım, kargoyla gelirse zarar görür bence.
|
![]() |
![]() |
#449 | |
![]() Alıntı:
Islak toprakta çürüdü o zaman. Sen üşenme de önce o çiçekçilere bir bak. Bulabileceğini tahmin ediyorum. |
|
![]() |
![]() |
#450 | |
![]() Alıntı:
Saksı geldiği zaman, orkideyi çıkart. Kök kısımlarını çeşmede iyice bir yıka. Toprakları gitsin. Siyah iplik gibi olan kökleri temiz bir makasla kes. Kesilen yerlere toz tarçın sür. Ağaç kabuklarının içerisine 1 cm x 1 cm strafor parçaları karıştır. Fazla olmasın. Bu saksı harcını saksının tabanına boşalt. Tam ortasına orkideyi yerleştir. ve etrafını yine bu harç ile besle. Daha sonra kireçsiz bir su ile sula. ( Bu sulamadan sonraki sulamaları saksıdan geniş bir kap içine su koy ve saksıyı oturt. Suyunu alttan alsın ) Fazla su verme. Suyu harç kurudukça ver. Kökler yeşildir. Gri olunca su zamanı gelmiş demektir. Saksın için bol ışık alan ama direk güneş almayan bir yer seç. Orada olsun. Geceleri alt deliklerden serin hava girecek şekilde bulunmasına dikkat et. Orkidenin en iyi besini alttan köklere gelen serin havadır. Orkideler , yaban ortamda ağaç gövdeleri üzerinde yaşar. Suyunu da gece gündüz ısı farkından yapraklarda oluşan nemlerden alır. Eğer bitki besini vereceksen 0 azot bitki besini vermelisin. Azotlu besin orkideye faydası olmaz. |
|
![]() |
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
atın, beni, çarem, kuşlar, sonsuzluğa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |