Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu...

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 08.11.2020, 20:02   #471
Efruz
Dost Nâzım
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İsteyen, Evinde Beslediği Hayvanının Fotoğrafını Ekler mi Acaba?...

@Arthur benim de kedilere alerjim var. Bir kısmı hiç etkilemezken bir kısmı derimi soyacak kadar kaşındırtıyordu. Bir süre inceledikten sonra kürkleri çift kat olanların alerji yaptığını fark ettim.

Tüysüz olan ve birkaç cins alerji yapmıyor. Cins kedi satın alma fikri hoşuma gitmese de bir gün kedi sahiplenmek istersem bu yola gitme ihtimalim yüksek.

Bu arada tüysüz olan Sfenks kedileri çok sevecen bir türmüş. Öyle bir kedim olsa kendine özel giysi dolabı olur kesin

Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

2 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.11.2020, 20:12   #472
Arthur
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Standart Cevap: İsteyen, Evinde Beslediği Hayvanının Fotoğrafını Ekler mi Acaba?...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster
@Arthur benim de kedilere alerjim var. Bir kısmı hiç etkilemezken bir kısmı derimi soyacak kadar kaşındırtıyordu. Bir süre inceledikten sonra kürkleri çift kat olanların alerji yaptığını fark ettim.

Tüysüz olan ve birkaç cins alerji yapmıyor. Cins kedi satın alma fikri hoşuma gitmese de bir gün kedi sahiplenmek istersem bu yola gitme ihtimalim yüksek.

Bu arada tüysüz olan Sfenks kedileri çok sevecen bir türmüş. Öyle bir kedim olsa kendine özel giysi dolabı olur kesin
Ben bunu bilmiyordum,araştırmada yapmadım maalesef.
Bilmiyorum alerji boyutunuda küçükken gitmiştim hastaneye felci ufakken hep seviyordum.
Allah Allah dedim niye kaşınıyorum öyle öğrendim.
Yaklaşık 10 yıldır elime kedi eli değmedi.
Benim için en güzeli uzaktan sevmek
2 Üyemiz Arthur'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.11.2020, 20:18   #473
Canan
Çiçekci kız

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster

Köpeklerin sevgiye düşkünlüklerine hep hayran kalıyorum. Sevildiğini hissetmeleri yetiyor, hemen yumuşayıveriyor minnoşlar

Teyze haklı kesinlikle Ben severken içime sokasım geldiği için öyle söylüyorum, asla yapacağım bir şey değil. Senin ağzını yerim ben gibiyim

Ama teyze gerçekten çok haklı. Bir arkadaşım köpeğini dişleyerek ve ısırarak severdi. Köpek bir süre sonra bunun normal olduğunu düşünmeye başladı ve dışarıda dayak yerken, ilk birkaç dakika dayak yediğini fark etmiyordu diğer köpekler bunu dişlediği için. Sadece sahiplenip karnını doyurmakla olmuyor. En ufak bir harekete bile dikkat etmek lazım çünkü onların yanlışını doğrusunu biz insanlar şekillendiriyoruz bir yerde.

Suya girmeyi hiç sevmez
Aslında, bazıları gibi, köpeği çocuğum sevsin, onunla oyalansın diye beslememli.

Ayrıca dediğin gibi, onların davranışlarını şekillendirmek onları sahiplenenlerin görevi. Bir kere müthiş ilgi ve sevgi istiyorlar. Sadece tuvalet ihtiyacı için, dışarıya çıkarılmamalı. Bunun koşusu var, oyunları vs. var.

Biz Scotty'i aldığımızda çok küçüktü. Bebekliği geçtikten sonra, eğitime götürdük onu. Aklına gelen bütün kuralları çok çabuk öğrenip, istisnasız yerine getiriyorlar.

Sonraki yıllarda da, kayıp insanları arama kurslarına katıldık. Halâ da devam ediyoruz. Cocker spaniel'lerin bu işi yapamaz kanısı var bazılarında. Ama öyle değil. Müthiş koku alma duyuları var ve bu konuda çok başarılılar.

Kurs aralarında imtahanları oldu. Bizimki üçünü de başardı ve şimdi poise kayıtlı. İhtiyaç olup da kendilerinin bulamadığı kaybolan, evinden, huzur evlerinden çıkıp gidip de bir daha dönmeyen insanları kendi imkânları ile bulamayınca, bizi ve bizim gibileri arıyorlar. Gece gündüz demeden giyinip kuşanıp gidiyoruz. Daha çok eşim gider aramalara

Sonuç olumlu olunca, büyük haz duyuyor insan.

Eski 23.11.2020, 15:20   #474
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Evimizin yeni üyesini sizlerle tanıştırayım.

Barınaktan aldik.

SM-A307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.11.2020, 15:40   #475
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Evimizin yeni üyesini sizlerle tanıştırayım.
Barınaktan aldik.

SM-A307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cins kedi almadığın için ayrıca tebrik ederim. Mama olarak sanabelle kitten ile başlayın
Eski 23.11.2020, 15:59   #476
Canan
Çiçekci kız

Bu cingöz tatlı şeyi barınaktan aldığınıza ne kadar iyi etmişsiniz Nanane

Ona çok iyi bakacağından eminim

Eski 23.11.2020, 16:00   #477
OkyanusunKalbi
WoodStock

Hayırlı olsun @NaNaNe pek tatlıymış.

Allah yardımcın olsun.

2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.11.2020, 16:04   #478
Arthur
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Hayırlı olsun maşallah diyelim.
Nazar değmesin boncuğa.
2 Üyemiz Arthur'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.11.2020, 18:05   #479
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.@Heliosaga @Canan @OkyanusunKalbi @Arthur
Çok tatlı şirin bir kız inşallah alerjim tetiklemzse uzun yıllar bizimle yaşar.
Sahiplendirme Barınağı idi bakımı yapılmış sağlığı yerinde temiz.

5 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.11.2020, 18:23   #480
OkyanusunKalbi
WoodStock

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.@Heliosaga @Canan @OkyanusunKalbi @Arthur
Çok tatlı şirin bir kız inşallah alerjim tetiklemzse uzun yıllar bizimle yaşar.
Sahiplendirme Barınağı idi bakımı yapılmış sağlığı yerinde temiz.
Kısa tüylü ise alerjini tetiklemez canım.
Şimdiden tatlı ponçikle bol oyunlar diliyorum.

2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
acaba, beslediği, cevap, deneme, ekler, evinde, hayvanının, isteyen, köpüş, mavi, resmini, İsteyen

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler