![]() |
|
Yabancı Ressamların Biyografileri Yabancı ressamların biyografi ve eserlerinden örnekler |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Edmund Adler, 15 Ekim 1876'da Viyana'da doğdu. Babası Heinrich Adler, Sudetendeutscher Alman göçmeni, annesi, Zistersdorflu bir çiftçinin kızı olan Maria Magdalena Wiesinger'dir. Çocukluğunu Leithagebirge'de ailesinin yanında, çiftlikte temiz hava soluyup çevre manzarası gözlemleyerek geçirdi. O yıllarda, ilerde eşi olacak olan pansiyoner k.k.k. - Leutnants Karl Pankratz'ın kızı Rosa ile tanıştı.
Kaynak: |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Tablolara bakarken hayallere daldım... Çocukluğumda okuduğum Ayşegül serisine gittim... |
![]() |
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#5 |
![]() Avusturyalı Edmund Adler Dünya Savaşı nedeniyle çok zorluklar çekmiş olsa da yine de sanatını icra edebilmiş.
![]() |
#6 |
![]()
Kırsal hayatı anlatan resimlere bakmanın tadına doyamıyorum.
Gerek kıyafetler,gerekse kullanılan eşyalar çok güzel oluyor. Hep sevmişimdir kırsal yaşamı. Resimleri çok başarıl buldum ve beğendim. Renklerin tonları harika. Hele de içinde hayvanların olduğu resimler çok güzel. Şimdi ben onları yerimmm desem olmaz ![]() Ellerine sağlık @Canan |
![]() |
![]() |
#7 |
![]()
Çok güzel tablolar, pozitif eserlere bakmak çok iyi geldi.
Teşekkürler Canancığım, eline sağlık. |
![]() |
5 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#8 |
![]()
![]() |
#9 |
![]()
Son eklenen resimler de harika.
Çocukların suratları ne güzel pembik pembik. Ya kedilere ve diğer hayvancıklara ne demeli. Muhteşemler. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
#10 |
![]()
Resimlerin her karesinde sevgi mutluluk var. Ressam duygularını resimlerine çok güzel yansıtmış. Güzel sunum ve tanıtım için teşekkürler Canan, ellerine sağlık.
![]() |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
1876 - 1965, adler, avusturyalı, edmund, ressam |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |